reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Cześć wszystkim! Wróciliśmy z morza w czwartek - urlop był owocny w przytulaki ciekawe co z tego będzie... Teoretycznie mam owulacje od 24 do 30 według aplikacji. Brzuch mnie boli ale może to z wysiłku bo wczoraj meble przedstawiałam i basenuje się od jakiegos czasu... Mam nadzieję że urlop pomógł nam...
Trzymam Kciuki!!!❤️i życzę żeby się udało! A co do aplikacji, to nie wierz tak do końca bo ja mam dzisiaj 13 dc i prawdopodobnie będę miała owulacje jutro a aplikacja wskazuje ze dopiero za 10 dni.

reklama
Drogie Panie ile przechodzilyscie cyklów z Clos? Ja teraz mam 3 cykl.. i się zastanawiam czy jak znowu nie wyjdzie to nie zmienić lakarza. Czy się wybrać do kliniki leczenia niepłodności.

Drogie Panie ile przechodzilyscie cyklów z Clos? Ja teraz mam 3 cykl.. i się zastanawiam czy jak znowu nie wyjdzie to nie zmienić lakarza. Czy się wybrać do kliniki leczenia niepłodności.

A robisz monitoring ? Ja jestem drugi cykl i pierwszy był bez pęcherzyka a teraz mam piękny , tylko teraz czekam aby pękł

Tak.. pierwszy zanikł, przy drugim cyklu urósł ladny pęcherzyk, dostałam ovitrall, na USG wyszło że mialam owulację ale w ciążę nie zaszłam. Teraz będzie 3 cykl w piątek idę na monitoring.

Witam, ja dostałam dziś okres. Szybko, aż byłam zdziwiona ze tak szybko. Poprzednio brałam CLo od 5 dc ale mam krótkie cykle i zastanawiam się czy nie zacząć jak niektóre z was od 2dc. Ma to sens?

Niby do 6 miesięcy można brać bo mi lekarz jeden też chciał przedłużyć z 3 do 6 miesięcy ale ze ja się źle czułam i owu po clo miałam zbyt mocna bo po 3, 4 pęcherzyki to czekałam na wizytę do innego i odpuścilam branie. Ale jeśli masz jeden lub dwa pęcherzyki to może do pół roku przedłuż....
Cześć dziewczyny
Długo mnie nie było ale chciałam Wam powiedzieć, że mnie po clo tez się udało :)))) teraz jest jakiś 14 tydzień :) mnie się udało w 3 cyklu, chociaż 2go był bez żadnej reakcji, tylko w 1 szym cos tam sie podziało. W 3 cyklu były ładne pęcherzyki i lekarz przepisał mi ovitrelle na wszelki wypadek jakby miały nie pęknać. Potwierdzam to samo - mnie też lekarz powiedział, że leczenie clo jest do 6 mcy a potem chyba robi się przerwę.
My łącznie staraliśmy się od ok 8 mcy ale też mam trochę przejść ginekologicznych.
2 lata temu miałam operacje usunięcia torbieli jajnika i miesniaka macicy. Także dziewczyny głowa do góry ! :)

Byłam dziś u gin i podjęłyśmy decyzję, że robimy przerwę w clo, ponieważ w tym cyklu wyjeżdżam na kurs akurat w dniach kiedy trzeba robić monitoring (a dodatkowo sama czuje, ze potrzebuje przerwy). W przyszłym miesiącu mam zrobić hsg. Lekarka zapisała mi Inofem i Metformax. Nigdy nie miałam zdiagnozowanego PCOS i naprawdę boję się zacząć brać metforminę. Pewnie to na zasadzie ,,a może pomoże":( Obecny obraz usg przypomina PCOS ale pewnie dlatego, że byłam na stymulacji. Nie wiem co robić, nie chce się leczyć sama, ale z drugiej strony juz tyle dziwnych leków brałam, które tylko więcej szkód przyniosły niż korzyści.
Jest taki ,,fajne,, badanie z krwi, które pomaga przy zdiagnozowaniu policystycznych jajników nazywa się rezerwa jajnikowa AMH, mnie lekarz powiedzial żebym zrobiła. Nie należy może do najtańszych bo płaciłam jakieś 140 zł ale daje szeroki obraz o jajnikach tak mi się wydaje.

Nie za wcześnie robiłaś? Moja kuzynka zrobiła 4 testy i nic jej nie wskazywały a była już w 5 tyg ciąży, dopiero tak z tylka zrobiła w niedziele ( po tygodniu) wieczorem i dopiero jej wyszedł pozytywny i okazało się , że była już w 6 tyg. Wiec chyba najlepiej na betę.
Dokładnie, najlepiej robić betę. Mnie lekarz odrazu powiedział żeby nie bawić się w testy bo one lubią przeklamywac

reklama
Tak.. pierwszy zanikł, przy drugim cyklu urósł ladny pęcherzyk, dostałam ovitrall, na USG wyszło że mialam owulację ale w ciążę nie zaszłam. Teraz będzie 3 cykl w piątek idę na monitoring.
Trzymam mocno kciuki a z zastrzykiem warto spróbować chociaż 3 cykle. Mi udało się za drugim razem z clo i ovitrelle.
Po zastrzyku możesz sprawdzać ok 15 dpo. Już wtedy jeśli jesteś w ciąży test powinien wykazać tylko najlepiej kupił o czułości 10mlu.

Do góry