reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

@Claudia2405 @Paulinaaa123 mialyscie tylko stymulowany cykl clo? Czy jeszcze dodatkowo był zastrzyk z ovitrelle ?
Trzymam kciuki mi się udało przy drugim cyklu z clo i zastrzykiem ovitrelle.
Tylko Clo, dopiero pierwszy cykl, ktory nie byl nawet monitorowany, poniewaz mieszkam za granica i nie mam mozliwosci korzystania tak z uslug polskiego ginekologa. Zreszta mam do niego kawal drogi.. ustalil, ze jezeli nic nie bedzie z 1szego cyklu, to wtedy mam zaczac brac clo od 2 dnia-tym razem przez 7 dni (poprzednio bylo 5) i mam przyjechac do niego w okresie okoloowulacyjnym zeby spradzil czy cos rosnie. Gratulacje dla Ciebie !! :)

reklama
Byłam na usg (zalamka)
Miesniak 1 cm w macicy
Zła blizna po cesarke, złe się zrosla
Za małe endometrium- za mały estradiol jak na 10 dc 4,3 mm
Lewy jajnik całkowicie przyrosniety do trzonu
W lewym pęcherzyki 3 w tym jeden dominujący 16 mm =(

Byłam na usg (zalamka)
Miesniak 1 cm w macicy
Zła blizna po cesarke, złe się zrosla
Za małe endometrium- za mały estradiol jak na 10 dc 4,3 mm
Lewy jajnik całkowicie przyrosniety do trzonu
W lewym pęcherzyki 3 w tym jeden dominujący 16 mm =(
Glowa do gory !!
Az boje sie co dzieje sie u mnie, ja nie monitorowalam cyklu. Miesniak jakos dawal o sobie znac czy dopiero na usg ?

U mnie tez zastrzyk Ovietrelle ... w 14 dc, to moj pierwszy taki cykl... dziś 8 dni po :) staram się nie nakręcać i nie testować

Ciężko się nie nakręcić :)

Dziewczyny biorące luteine - chce wam się spać? Mnie dziś scielo w trakcie dnia. Wczoraj miałam zjazd ok 10 rano. Nadal biorę luteine. To już 11-ty dzień na luteine ....

Niby do 6 miesięcy można brać bo mi lekarz jeden też chciał przedłużyć z 3 do 6 miesięcy ale ze ja się źle czułam i owu po clo miałam zbyt mocna bo po 3, 4 pęcherzyki to czekałam na wizytę do innego i odpuścilam branie. Ale jeśli masz jeden lub dwa pęcherzyki to może do pół roku przedłuż....
Jesteś nadzieją, że jednak po clo się da. Tylko u mnie juz 4 cykle (1 z Ovitrelle) i powinno się po 3 miesiącach odstawić. Mój gin twierdzi, ze można do 6 miesięcy brać jeśli endo jest w miarę ok. Nie wiem co teraz zrobić, czy nie brac juz clo i zmienić lekarza, czy zaufać temu. Pewnie bez clo nie będę miała owulacji. Chciałabym po prostu odpuścić, nie liczyć tych dni i nie żyć od usg do usg tylko na clo to się nie da.

Byłam dzisiaj na monitoringu 9 dc i wreszcie mam pęcherzyk 16x15 w prawym jajnikuw piątek kolejny monitoring a weekend, gin powiedziała ze ma być dla nas owocnynie nastawiam się chociaż bardzo bym chciała żeby się udało.

reklama
Do góry