reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania, początki

To straszne co musiała przeżyć ta kobieta i nie życzę tego żadnej. Ja jak byłam przyjmowana na oddział to koło mnie stała kobieta w bardzo zaawansowanej ciąży i mówiła że przyszła zgłosić się do porodu martwego dziecka 😭 już dla mnie wtedy to był coś strasznego i nie do wyobrażenia.

reklama
Hej dziewczyny, ja dziś robilam 3 raz bete na prośbę lekarza. W poniedziałek 142, dzis 589. Kazał mi powtórzyć jeszcze badanie w poniedziałek po raz 4!!
Nie rozumiem w jakim celu skoro przyrost jest tak ładny a nie takie badania i oczekiwanie na ich wyniki bardzo mnie stresują. Jestem cierpliwą osobą i nie mam problemu z zaczekanie z usg tygodnia czy dwóch. Tak się zirytowałam tym facetem, że postanowiłam zmienić lekarza. Widzę po waszych historiach, że też ciężki trafić na zaufanego specjalistę. Mam nadzieję że tym razem się nie zawiodę.

Hmmm a w jakim celu tyle razy? [emoji848] [emoji849]
Hej dziewczyny, ja dziś robilam 3 raz bete na prośbę lekarza. W poniedziałek 142, dzis 589. Kazał mi powtórzyć jeszcze badanie w poniedziałek po raz 4!!
Nie rozumiem w jakim celu skoro przyrost jest tak ładny a nie takie badania i oczekiwanie na ich wyniki bardzo mnie stresują. Jestem cierpliwą osobą i nie mam problemu z zaczekanie z usg tygodnia czy dwóch. Tak się zirytowałam tym facetem, że postanowiłam zmienić lekarza. Widzę po waszych historiach, że też ciężki trafić na zaufanego specjalistę. Mam nadzieję że tym razem się nie zawiodę.
Mecenasowa27 masz rację ale ja nie wytrzymam chyba... [emoji86]

Hej dziewczyny!
U mnie już spokój w głowie nie stresuję się. Nie zdążyłam zrobić testu bo jeszcze wieczorem dostałam okres.
Potem miałam rozmowę z mężem i postanowiliśmy trochę wyluzować, bo od miesiąca ciągle rozmawiamy o dziecku i już to trochę na głowę siada. Ja się nakręcam a on niestety przeciwnie- upewnia się w tym że nie chce kolejnego dziecka.
Przez dwa ostatnie dni byłam załamana, ale teraz staram się myśleć pozytywnie. Do wizyty u gina nie będę poruszać tematu, potem zobaczymy. No i jeśli nie teraz to może za kilka miesięcy zmieni zdanie?
Póki co odpuszczam. Jak zaczniemy kiedyś starania to wrócę do Was, na razie rzucam forum. [emoji6]
Trzymajcie się i udanych cykli, a potem nudnych i długich ciąż Wam życzę. [emoji3590]

Właśnie nie rozumiem co ma ta beta zmienić. Ja ją zrobilam tylko w celu potwierdzenia dwóch kresek, i sprawdziłam raz przyrost co mi wystarczyło. Ale on jakiś taki nakręcony na te badania jakby to nie wiadomo co było. Nie mam zamiaru się tym dodatkowo teraz stresować. Jestem osoba cierpliwą i umawiam wizyte u innego lekarza po 12.10. To będzie ok 6t4d.
Hmmm a w jakim celu tyle razy? [emoji848] [emoji849]Mecenasowa27 masz rację ale ja nie wytrzymam chyba... [emoji86]

Wszystkiego dobrego dla was [emoji3590]
Hej dziewczyny!
U mnie już spokój w głowie nie stresuję się. Nie zdążyłam zrobić testu bo jeszcze wieczorem dostałam okres.
Potem miałam rozmowę z mężem i postanowiliśmy trochę wyluzować, bo od miesiąca ciągle rozmawiamy o dziecku i już to trochę na głowę siada. Ja się nakręcam a on niestety przeciwnie- upewnia się w tym że nie chce kolejnego dziecka.
Przez dwa ostatnie dni byłam załamana, ale teraz staram się myśleć pozytywnie. Do wizyty u gina nie będę poruszać tematu, potem zobaczymy. No i jeśli nie teraz to może za kilka miesięcy zmieni zdanie?
Póki co odpuszczam. Jak zaczniemy kiedyś starania to wrócę do Was, na razie rzucam forum. [emoji6]
Trzymajcie się i udanych cykli, a potem nudnych i długich ciąż Wam życzę. [emoji3590]

Hej dziewczyny :) Jak tam czekanie na testowanie ? Ja się mega niecierpliwie zostały mi 3 dni do okresu i zrobiłam dzisiaj test niestety negatywny :( . Mam pytanie do świeżo upieczonych mamusiek czy miałyście jakieś objawy czekając na dwie kreseczki ? Czy czułyście że przyjdzie okres a jednak nie przyszedł :D ? Pozdrawiam Was Wszystkiego Serdecznie ;-))))

Hej dziewczyny :) Jak tam czekanie na testowanie ? Ja się mega niecierpliwie zostały mi 3 dni do okresu i zrobiłam dzisiaj test niestety negatywny :( . Mam pytanie do świeżo upieczonych mamusiek czy miałyście jakieś objawy czekając na dwie kreseczki ? Czy czułyście że przyjdzie okres a jednak nie przyszedł :D ? Pozdrawiam Was Wszystkiego Serdecznie ;-))))
zawsze możesz pomyśleć że inni mają gorzej 🤣 ja muszę czekać jeszcze 2 tygodnie do okresu 🤣🤷🏻‍♀️ a Ty raptem tylko 3 dni 😂
Ja w pierwszej ciąży nie miałam kompletnie żadnych objawów. Jedynie w dniu okres albo dzień przed, już dokładnie nie pamiętam, miałam wrażenie cały czas że właśnie się zaczęło że coś poleciało bo robilo ni się mokro ale zamiast okres była przezroczysta wydzielina. Zrobiłam test popołudniu przed pracą jeszcze i były 2 piękne kreseczki. Później też przez pierwszy trymestr nie miałam żadnych najmniejszych objawów. Ale za to ostatni trymestr dał mi ostro w kość a dokładnie to zgaga jak stąd do kosmosu a jeśli cokolwiek pomagało to tylko chwilowo 🤷🏻‍♀️

reklama
Ja mam @ w poniedziałek dostać testu nie robię, szyjka nisko chyba że jakiś cud się zdarzy xd

Do góry