reklama
porcelana
Fanka BB :)
Dobra dziewczyny, jestem po wizycie. Jak powiedziałam do ilu mi beta spadła, to moja ginekolog zrobiła duże oczy i powiedziała, że super. Na USG jest pęcherzyk 15 mm więc owulacja tuż tuż, co by się zgadzało z dzisiejszym progesteronem. Endometrium też się bardzo ładnie odbudowuje. Powiedziała mi, że ta owulacja już teraz to dobry znak i mam generalnie najlepiej wstrzymać się dla świętego spokoju te dwa miesiące, aczkolwiek mój organizm jest już teoretycznie gotowy na kolejną ciążę. I jeżeli nawet bym zaszła teraz, to organizm by na pewno jej nie odrzucił z tego powodu, że nie jest jeszcze gotowy po łyżeczkowaniu.
Poczekam po prostu do okresu teraz i pomyślę, co dalej.
Pierwszy raz od początku historii z tą ciążą jestem zadowolona i spokojna po wizycie :-)
Pierwszy raz od początku historii z tą ciążą jestem zadowolona i spokojna po wizycie :-)
aga_agi
@porcelana super, nastawienie i wiara najważniejsze
@Marika92 trzymam za Was niezmiennie kciuki, będzie dobrze. Zobacz u mnie też zagrożone porodem a teraz skubaniec mały ani myśli wychodzić
@alunia87 jeszcze w dwupaku
Dziś po wizycie rozwarcie na cm, szyjka krótka, główka nisko. Jak nic się nie zadzieje to na poniedziałek skierowanie do szpitala i jak to doktor powiedział "będziemy czarować". Trzymakcie kciuki, by to był jednak poniedziałek
@Marika92 trzymam za Was niezmiennie kciuki, będzie dobrze. Zobacz u mnie też zagrożone porodem a teraz skubaniec mały ani myśli wychodzić
Dziś po wizycie rozwarcie na cm, szyjka krótka, główka nisko. Jak nic się nie zadzieje to na poniedziałek skierowanie do szpitala i jak to doktor powiedział "będziemy czarować". Trzymakcie kciuki, by to był jednak poniedziałek
alunia87
Oj to już niedługo i maleństwo będzie na świecie [emoji3].@porcelana super, nastawienie i wiara najważniejsze
alunia87
Na pewno już teraz będzie tylko dobrze i wkrótce zobaczysz dwie kreski na teście, a później będziesz trzymać syna, albo coreczke w ramionach, albo może to i to [emoji3].Dobra dziewczyny, jestem po wizycie. Jak powiedziałam do ilu mi beta spadła, to moja ginekolog zrobiła duże oczy i powiedziała, że super. Na USG jest pęcherzyk 15 mm więc owulacja tuż tuż, co by się zgadzało z dzisiejszym progesteronem. Endometrium też się bardzo ładnie odbudowuje. Powiedziała mi, że ta owulacja już teraz to dobry znak i mam generalnie najlepiej wstrzymać się dla świętego spokoju te dwa miesiące, aczkolwiek mój organizm jest już teoretycznie gotowy na kolejną ciążę. I jeżeli nawet bym zaszła teraz, to organizm by na pewno jej nie odrzucił z tego powodu, że nie jest jeszcze gotowy po łyżeczkowaniu.
alunia87
A u nas to wsumie nic się nie dzieje [emoji4].Mały rośnie i większych problemów nie sprawia tylko czasami mamy za sobą gorsze noce.Kolki nas na szczęście ominęły i raczej jest spokojnym dzieckiem. Z każdym dniem się coraz więcej śmieje.Pierwsze szczepienia mamy za sobą i na szczęście bez powikłań chociaż w pierwszy dzień strasznie płakał i tylko przy piersi się uspokajał.Teraz niedługo czeka nas chrzest.Jeszcze troche ma problemów z asymetria i napięciem mięśniowym, ale pracujemy nad tym.@alunia87 u nas jakoś powoli leci do przodu. Dzieciaki trochę ostatnio przeziębione, głównie katar no ale noce kiepskie, zwłaszcza u małego a jak u Was?
DorciaMamaOlka
Super, że kolki Was ominęły i noce dosyć spokojne generalnieA u nas to wsumie nic się nie dzieje [emoji4].Mały rośnie i większych problemów nie sprawia tylko czasami mamy za sobą gorsze noce.Kolki nas na szczęście ominęły i raczej jest spokojnym dzieckiem. Z każdym dniem się coraz więcej śmieje.Pierwsze szczepienia mamy za sobą i na szczęście bez powikłań chociaż w pierwszy dzień strasznie płakał i tylko przy piersi się uspokajał.Teraz niedługo czeka nas chrzest.Jeszcze troche ma problemów z asymetria i napięciem mięśniowym, ale pracujemy nad tym.
Co do napięcia mięśniowego to wszystko się na pewno wyrówna-moja córka miała wzmożone i właśnie asymetrię. Neonatolog skierowała nas do fizjoterapeuty, ta pokazała co i jak i ćwiczyliśmy sporo w domu i pięknie się wyrównało.
@DorciaMamaOlka śliczna nie denerwuje się jak ją stopujecie z tym siadaniem? Bo mój syn strasznie się wkurzał jak go stopowaliśmy ze wstawaniem chociaż nam akurat pediatra powiedziała, żeby zostawić sytuację tak jest bo skoro wstaje to kręgosłup i organizm jest już na to gotowy. Ale na początku miałam mega schizę że taki maluch a już wstaje
AnetaManiak
O dobrze wiedzieć, że ktoś konsultował to z pediatrą bo mam ten sam problem i znajoma skrytykowała Nas, że Mu pozwalamy, że powinniśmy Go blokować. A Mi się to trochę dziwne wydawało bo moje zdanie jest takie jak Twojego pediatry. Organizm dziecka też wie co robi. Chociaż nie powiem sama byłam na początku do tego sceptycznie nastawiona.Super, że kolki Was ominęły i noce dosyć spokojne generalnie
Co do napięcia mięśniowego to wszystko się na pewno wyrówna-moja córka miała wzmożone i właśnie asymetrię. Neonatolog skierowała nas do fizjoterapeuty, ta pokazała co i jak i ćwiczyliśmy sporo w domu i pięknie się wyrównało.
@DorciaMamaOlka śliczna nie denerwuje się jak ją stopujecie z tym siadaniem? Bo mój syn strasznie się wkurzał jak go stopowaliśmy ze wstawaniem chociaż nam akurat pediatra powiedziała, żeby zostawić sytuację tak jest bo skoro wstaje to kręgosłup i organizm jest już na to gotowy. Ale na początku miałam mega schizę że taki maluch a już wstaje
@DorciaMamaOlka śliczna jest ta Twoja córcia[emoji7][emoji7][emoji7]no i silna dziewczynka z niej!
reklama
DorciaMamaOlka
Natka oczywiście,że się wkurza ja też mam schize,że jest za mała ale ona zaprze się lokciami i ani Boże dajSuper, że kolki Was ominęły i noce dosyć spokojne generalnie
Sent from my HTC Desire 620 using Forum BabyBoom mobile app