reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
O dobrze wiedzieć, że ktoś konsultował to z pediatrą bo mam ten sam problem i znajoma skrytykowała Nas, że Mu pozwalamy, że powinniśmy Go blokować. A Mi się to trochę dziwne wydawało bo moje zdanie jest takie jak Twojego pediatry. Organizm dziecka też wie co robi. Chociaż nie powiem sama byłam na początku do tego sceptycznie nastawiona.

@DorciaMamaOlka śliczna jest ta Twoja córcia[emoji7][emoji7][emoji7]no i silna dziewczynka z niej!
No u nas to było do tego stopnia że mały tylko pełzał i jak nauczył się siadać samodzielnie to dosłownie po 3-4 dniach od tego wstał i po kolejnych paru dniach zaczął chodzić (w sensie przesuwać się) trzymając się mebli. Więc ja się trochę denerwowalam bo nie dość że wcześnie, to jeszcze szybko jedno za drugim. I stało się tak że nawet jeszcze nie potrafił raczkować a już chodził z podparciem mebli. Więc dlatego my konsultowaliśmy i właśnie tak jak napisałam powiedziała nam pediatra :) i jeszcze mówiła że każde dziecko ma indywidualnie i mogą się uczyć w różnej kolejności nowych umiejętności (tak jak np u nas z pominięciem raczkowania).

@DorciaMamaOlka to moze szybko zacznie chodzić jak tak się rwie do nowych umiejętności :)

No u nas to było do tego stopnia że mały tylko pełzał i jak nauczył się siadać samodzielnie to dosłownie po 3-4 dniach od tego wstał i po kolejnych paru dniach zaczął chodzić (w sensie przesuwać się) trzymając się mebli. Więc ja się trochę denerwowalam bo nie dość że wcześnie, to jeszcze szybko jedno za drugim. I stało się tak że nawet jeszcze nie potrafił raczkować a już chodził z podparciem mebli. Więc dlatego my konsultowaliśmy i właśnie tak jak napisałam powiedziała nam pediatra :) i jeszcze mówiła że każde dziecko ma indywidualnie i mogą się uczyć w różnej kolejności nowych umiejętności (tak jak np u nas z pominięciem raczkowania).

@DorciaMamaOlka to moze szybko zacznie chodzić jak tak się rwie do nowych umiejętności :)
Wyobrażam sobie teraz takiego malusiego skrzata który samodzielnie stoi :) to musiało być słodkie :) rwie się moja koza szybko do wszystkiego :D rośnie z niej mały rozrabiak :D teraz pierdzi buźka i atakuje moje sutki i ciągle gryzie,paluszki ma ciągle w buzi a dziś dorwala moja rękę i przygryzala...jeszcze zębów nam brakuje [emoji33] dosłownie czuje jej dziąsła...wszystko możliwe,że mogą zacząć się zeby

To Adaś też lubi Mi ręce obgryzać [emoji23][emoji23][emoji23]
No i raz udało Mu się usiąść. Zrobiłam szybko zdjęcie i zaraz Go kładłam bo myślałam, że na zawał zejdę. Bałam się o kręgosłup[emoji85]
IMG_20180517_212046.jpg
IMG-20180531-WA0026.jpeg

Załączniki

• IMG_20180517_212046.jpg
    IMG_20180517_212046.jpg
    53,7 KB · Wyświetleń: 368
  • IMG-20180531-WA0026.jpeg
    IMG-20180531-WA0026.jpeg
    51,3 KB · Wyświetleń: 366
Skrocona szyjka, w 33 tygodniu dostalam luteine i magnez 3x2. Dużo leżenia i grzecznie słuchałam lekarza, a teraz za dea dni termin i wszystko się zatrzymało :(
Kochana z tego co pamiętam to jutro masz termin do szpitala? Pisz jak się czujesz? Pewnie zestresowana? Ale pamiętaj My trzymamy mocno kciuki będzie dobrze! [emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Do góry