reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Odeszły wody w środku nocy i klops :) ale wszystko było z nim dobrze :)

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
No tak w tych tygodniach ciąży to już wszystko możliwe. Najważniejsze, że było ok. Po prostu jest wcześniakiem i tyle. 34tc to już 8 miesiąc także to wcale nie tak źle [emoji6]

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@DorciaMamaOlka a jak u Ciebie ze stawiającym się brzuchem? Bo Ja mam coraz gorzej. Boli jest twardy jak kamień i miewam coraz częściej skurcze. Na szczęście szyjka się nie skraca. Ale bez 8 tab magnezu dziennie się nie obejdzie

@AnetaManiak ale ładny ten rożek :) masz talent do szycia :)

Ja tak się z torbą do szpitala też nie mogłam zmobilizować i wyszło że prawie całą pakowałam już na skurczach jak mi wody odeszły :D bo wcześniej tylko koszule i szlafrok poprasowałam więc czekały w torbie ;)
Ale ja dla dziecka też nie musiałam nic w sumie brać poza pampersami i mokrymi chusteczkami bo u nas szpital wszystko inne dają, tylko ubranka na wyjście potrzebne :)

U nas znowu choróbsko, tym razem córka coś złapała.. Ostatnio to jedno za drugim i dzieciaki na zmianę ehh.. Niech już będzie jakaś normalna pogoda to mam nadzieję wreszcie się to skończy :)

@DorciaMamaOlka a jak u Ciebie ze stawiającym się brzuchem? Bo Ja mam coraz gorzej. Boli jest twardy jak kamień i miewam coraz częściej skurcze. Na szczęście szyjka się nie skraca. Ale bez 8 tab magnezu dziennie się nie obejdzie

Mam ten sam problem,na domiar złego Hania chyba już w kanale rodnym jest bo strasznie czuje ja nisko i przy tym jest bardzo nieprzyjemne kłucie :/ magnez pomaga plus nospa ale za 2 tygodnie zamierzam odstawić całkowicie :)

Mam ten sam problem,na domiar złego Hania chyba już w kanale rodnym jest bo strasznie czuje ja nisko i przy tym jest bardzo nieprzyjemne kłucie :/ magnez pomaga plus nospa ale za 2 tygodnie zamierzam odstawić całkowicie :)

Mój od początku głową u dołu i ruchy czuje tylko poniżej pępka nigdy wysoko.Przez to czuje parcie na pęcherz i ból podbrzusza.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój od początku głową u dołu i ruchy czuje tylko poniżej pępka nigdy wysoko.Przez to czuje parcie na pęcherz i ból podbrzusza.

Uciska mocno i dlatego :) Alunia Tobie też nie wiele zostało :) jak idą przygotowania?

Uciska mocno i dlatego :) Alunia Tobie też nie wiele zostało :) jak idą przygotowania?

Dziś Jarek będzie malować łóżeczko, bo wzielismy od znajomej ciemno brązowe, a wszystkie meble białe.Wozek i fotelik jest kupiony.Ciuszki wyprasowane czekają.Zostalo kilka rzeczy do kupienia typu przewijak,wanienka i jakieś drobnostki,ale myślę,że w lutym skończe kompletowac cała wyprawkę i spakuje torbę do szpitala.A ty jak gotowa, bo wy z Aneta w lutym rozwiązanie.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś Jarek będzie malować łóżeczko, bo wzielismy od znajomej ciemno brązowe, a wszystkie meble białe.Wozek i fotelik jest kupiony.Ciuszki wyprasowane czekają.Zostalo kilka rzeczy do kupienia typu przewijak,wanienka i jakieś drobnostki,ale myślę,że w lutym skończe kompletowac cała wyprawkę i spakuje torbę do szpitala.A ty jak gotowa, bo wy z Aneta w lutym rozwiązanie.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom
Jestem gotowa :) tzn.Hani torba spakowana a do mojej muszę dołożyć kilka drobnych rzeczy :) także po weekendzie zamykam temat :) u mnie obecnie 34tc :) za 3 tygodnie mogę rodzić :D

Jestem gotowa :) tzn.Hani torba spakowana a do mojej muszę dołożyć kilka drobnych rzeczy :) także po weekendzie zamykam temat :) u mnie obecnie 34tc :) za 3 tygodnie mogę rodzić :D

Fajnie masz to już bardzo blisko i przytulisz swoją kruszynke.U mnie 28 tc więc jeszcze trochę czasu zostało,ale i tak ten czas bardzo szybko leci [emoji5].Jeszcze chciałam parę rzeczy załatwić przed urodzeniem Wiktora, a czas goni [emoji23][emoji23].

reklama
Hej Dziewczyny!
3 dni temu miałam zabieg łyżeczkowania w, po obumarłej ciąży w 9 tygodniu.
Zastanawiam się, po jakim czasie zaczęłyście starania?
Czy robiłyście jakieś badania przed zajściem w ciąże ?
Np.: Tsh, prolaktyne itd

Do góry