reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Justys wow, to szybko zaczęliście rozszerzać dietę :) lekarz tak Wam zalecił czy sami tak chcieliście? My czekamy do skończonego 6 miesiąca, z córką tak zrobiliśmy i potem od razu blw i byłam zadowolona więc teraz też tak planujemy :) a Lili waga jaka ładna! Mój mały ma 7 kg właśnie ;) za tydzień będzie miał 5 miesięcy. Maskara jak ten czas leci ;)

Anetamaniak a czemu chcesz też ściągać mleko i podawać z butelki jeśli mogę spytać? Z jakiegoś konkretnego powodu czy tak tylko? Ja córce podawałam z kubeczka lub strzykawki jak musiałam wyjść i zostawić komuś odciągnięte ;) a teraz już właśnie też będę chciała małemu butlę dać bo za miesiąc nas czeka wyjście :) mój mąż się śmieje że przy drugim dziecku tak się chyba nie przeżywa wszystkiego :p bo przy pierwszym wzbraniałam się jak mogłam przed butlą ze względu na karmienie ;) a teraz już inaczej na pewne sprawy patrzę hehe ;)

reklama
Justys wow, to szybko zaczęliście rozszerzać dietę :) lekarz tak Wam zalecił czy sami tak chcieliście? My czekamy do skończonego 6 miesiąca, z córką tak zrobiliśmy i potem od razu blw i byłam zadowolona więc teraz też tak planujemy :) a Lili waga jaka ładna! Mój mały ma 7 kg właśnie ;) za tydzień będzie miał 5 miesięcy. Maskara jak ten czas leci ;)

Anetamaniak a czemu chcesz też ściągać mleko i podawać z butelki jeśli mogę spytać? Z jakiegoś konkretnego powodu czy tak tylko? Ja córce podawałam z kubeczka lub strzykawki jak musiałam wyjść i zostawić komuś odciągnięte ;) a teraz już właśnie też będę chciała małemu butlę dać bo za miesiąc nas czeka wyjście :) mój mąż się śmieje że przy drugim dziecku tak się chyba nie przeżywa wszystkiego [emoji14] bo przy pierwszym wzbraniałam się jak mogłam przed butlą ze względu na karmienie ;) a teraz już inaczej na pewne sprawy patrzę hehe ;)
Konsultowalam z lekarzem rozszerzanie diety, bo Lili duzo jadla mleka i ciagle byla glodna. Ladnie juz je z lyzeczki.
Dostaje w poludnie sloiczek i na noc kaszke.
Ale zaczela mi strasznie ulewac. Jutro idziemy na wizyte to zobacze co lekarz powie.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Konsultowalam z lekarzem rozszerzanie diety, bo Lili duzo jadla mleka i ciagle byla glodna. Ladnie juz je z lyzeczki.
Dostaje w poludnie sloiczek i na noc kaszke.
Ale zaczela mi strasznie ulewac. Jutro idziemy na wizyte to zobacze co lekarz powie.

To fajnie że się już tak nauczyła jeść :) a z tym ulewaniem to może taki etap ma i jej przejdzie. Ale warto na wszelki wypadek skonsultować z lekarzem :)
Mój mały ostatnio też ciągle głodny i ciągle ma cycu wisi, najbardziej w nocy bo w dzień tyle wrażeń że ciężko z jedzeniem i co chwila coś go odciąga (ale córa miała tak samo w jego wieku ;)) Ja już wykończona jestem i czekam aż mu się to wyreguluje i wróci do normy bo wiem że to kwestia góra kilkunastu dni ;)

To fajnie że się już tak nauczyła jeść :) a z tym ulewaniem to może taki etap ma i jej przejdzie. Ale warto na wszelki wypadek skonsultować z lekarzem :)
Mój mały ostatnio też ciągle głodny i ciągle ma cycu wisi, najbardziej w nocy bo w dzień tyle wrażeń że ciężko z jedzeniem i co chwila coś go odciąga (ale córa miała tak samo w jego wieku ;)) Ja już wykończona jestem i czekam aż mu się to wyreguluje i wróci do normy bo wiem że to kwestia góra kilkunastu dni ;)

Moze skok macie. My jestesmy w trakcie. Mala wlasnie mniej je. Mam nadzieje, ze przejdzie jej to ulewanie, bo sie martwie.

Nosisz go duzo na rekach?

Moze skok macie. My jestesmy w trakcie. Mala wlasnie mniej je. Mam nadzieje, ze przejdzie jej to ulewanie, bo sie martwie.

Nosisz go duzo na rekach?

Zastanawiałam się czy to nie skok ale do tej pory raczej przy skokach było marudzenie u nas, a tu tylko z tym jedzeniem ma takie loty ostatnio ;) ewidentnie widać że każdy szmer i hałas w dzień go rozprasza, wszystko go interesuje itd :) w nocy je ładnie ale za to często bo nadrabia to czego nie zjadł w dzień ;) no a dodatkowo niedługo pewnie pojawią się pierwsze ząbki bo dziąsełka opuchnięte :)
Co do noszenia to w sumie nie nosimy dużo, jak już to w chuście ale teraz już coraz mniej bo on by chciał cały dzień na podłodze wywijać na macie-już umie się obracać, próbuje pełzać więc cały dzień by tak mógł. A dodatkowo córka zaraz przybiega do niego jak na macie jest a on to uwielbia i zaraz się śmieje i próbuje za włosy łapać i lubi jak ona mu zabawki do rączek podaje.
A Wy dużo nosicie?

Zastanawiałam się czy to nie skok ale do tej pory raczej przy skokach było marudzenie u nas, a tu tylko z tym jedzeniem ma takie loty ostatnio ;) ewidentnie widać że każdy szmer i hałas w dzień go rozprasza, wszystko go interesuje itd :) w nocy je ładnie ale za to często bo nadrabia to czego nie zjadł w dzień ;) no a dodatkowo niedługo pewnie pojawią się pierwsze ząbki bo dziąsełka opuchnięte :)
Co do noszenia to w sumie nie nosimy dużo, jak już to w chuście ale teraz już coraz mniej bo on by chciał cały dzień na podłodze wywijać na macie-już umie się obracać, próbuje pełzać więc cały dzień by tak mógł. A dodatkowo córka zaraz przybiega do niego jak na macie jest a on to uwielbia i zaraz się śmieje i próbuje za włosy łapać i lubi jak ona mu zabawki do rączek podaje.
A Wy dużo nosicie?
Fajnie jak juz sam umie pelzac.
Moja dopiero nauczyla sie ladnie lezec na brzuchu.
Praktycznie caly dzien jest na rekach. Czasem ja odloze do kolyski hustawki czy na mate, ale polezy kolo 20min. Z chusty zrezygnowalam, nie chciala w niej siedziec.
Musze ja sprzedac, bo wogole jej nie uzywalam.

Właśnie chyba nasza mififi powinna testową
A Dorcia ma chyba dzisiaj wizytę. To się dowiemy co u niuni.
A jak Ty się miewasz? Starania są czy tak luźno do tego podchodzicie? No i jak malutka?

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom
Hania 2680kg.Dziś 34+3tc :) rozwarcie na 2 cm...Leżę i pachne :) trzeba się oszczędzać...boję się porodu :/ Aneta co u Was?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Aneta Kochana, uwierz, że ściąganie pokarmu to jednak jest problem. Przez pół roku tak walczyłam i zazdrościłam tym które dają cyca i już. Nie ważne czy 15 czy 4 rano, wstajesz podgrzewasz mleko, karmisz. Potem odciągnasz następne 0.5 h i jeszcze trzeba wszystko wyparzyć. Kładziesz się a za pół godziny okazuje się, że cały cykl trzeba powtarzać... Z doświadczenia Ci radzę jak nie będzie podstaw to się nie daj zrobić
Justyś, Natka kiedy te wasze maluchy tak urosły, już ta dużo potrafią - super ☺
Dorka leż, leż ☺

reklama
Hania 2680kg.Dziś 34+3tc :) rozwarcie na 2 cm...Leżę i pachne :) trzeba się oszczędzać...boję się porodu :/ Aneta co u Was?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
Już masz rozwarcie
To w każdej chwili możesz zacząć rodzić. Leż Kochana ile wlezie. Niech się teraz wszyscy w koło wami zajmują. U Nas w porządku. Ja teraz następną wizytę mam w przyszłym tygodniu w piątek. Kurna teraz to i Ja się będę bała tym bardziej, że z przygotowaniami jestem daleko w polu[emoji21][emoji21][emoji21]
Trzymam kciuki żeby Hania jeszcze się wstrzymała!!!

@aga_agi trochę się obawiam o męża plecy. Bo jest coraz gorzej. Lekarz powiedział, że za trzecim razem operacja. I jak Ja przyzwyczaje małego tylko do piersi to sobie nie poradzę jak mąż trafi do szpitala. A tak ściągnę mleko i zostanie z którąś babcią którą ściągnę na czas męża pobytu w szpitalu i rehabilitacji. Wiem, że to nie będzie łatwe, ale muszę w tym momencie dmuchać na zimne.

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry