reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Hej Dziewczyny!
3 dni temu miałam zabieg łyżeczkowania w, po obumarłej ciąży w 9 tygodniu.
Zastanawiam się, po jakim czasie zaczęłyście starania?
Czy robiłyście jakieś badania przed zajściem w ciąże ?
Np.: Tsh, prolaktyne itd
Hej :) na początku oczywiście współczuję i tule :( ja mam 3 poronienia za sobą a obecnie jestem w 34tc ...starałam się od razu i udało się w 3 cyklu po zabiegu...lekarze zazwyczaj każą odczekać przynajmniej 1 cykl albo i nawet 3 ...w moim przypadku robiłam mnóstwo badań,ale być może u Ciebie był to przypadek i nie musi się powtórzyć czego Ci życzę...powiedz czy u dzidzi była akcja serduszka? Czy nie było jej wcale widać na usg?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki[emoji4]

Co tu taka cisza?
Jak wasze starania? Ktoras testuje w najblizszym czasie?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie chyba nasza mififi powinna testową
A Dorcia ma chyba dzisiaj wizytę. To się dowiemy co u niuni.
A jak Ty się miewasz? Starania są czy tak luźno do tego podchodzicie? No i jak malutka?

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie chyba nasza mififi powinna testową
A Dorcia ma chyba dzisiaj wizytę. To się dowiemy co u niuni.
A jak Ty się miewasz? Starania są czy tak luźno do tego podchodzicie? No i jak malutka?

To czekamy na wiesci od dziewczyn[emoji4]

Do staran podchodzimy na luzie. Jakos nie ma parcia na to. Fajnie bedzie jak sie uda ale nic na sile.
Lili ma wlasnie skok rozwojowy i jest troche marudna. Ale ogolnie jest kochana i rosnie jak na drozdzach.

A co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Na kiedy masz tp?

To czekamy na wiesci od dziewczyn[emoji4]

Do staran podchodzimy na luzie. Jakos nie ma parcia na to. Fajnie bedzie jak sie uda ale nic na sile.
Lili ma wlasnie skok rozwojowy i jest troche marudna. Ale ogolnie jest kochana i rosnie jak na drozdzach.

A co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Na kiedy masz tp?

Musi pokazać troszkę rodzicom, a dziecko w domu i łatwo nie jest[emoji6][emoji6][emoji6]a nocki przesypia?
Ja mam termin na 28lutego. Chociaż z usg wychodzi 21luty. No i jeszcze jest termin z owulacji 5marca
Ale znajomi Mi mówią, że pewnie w połowie lutego się rozpakuje.

Musi pokazać troszkę rodzicom, a dziecko w domu i łatwo nie jest[emoji6][emoji6][emoji6]a nocki przesypia?
Ja mam termin na 28lutego. Chociaż z usg wychodzi 21luty. No i jeszcze jest termin z owulacji 5marca
Ale znajomi Mi mówią, że pewnie w połowie lutego się rozpakuje.

Nocki mamy rozne. Zdaza sie, ze przespi cala, a czasem budzi sie co chwile. Wczoraj zasnela przed 21, obudzila sie o 2 w nocy i nie spala dp 4. O 7 juz calkiem wstala. Ppzniej drzemka o 9 i teraz zasnela. Ale dajemy rade[emoji4]

A ktora to Twoja ciaza? Nigdy nie wiadomo kiedy sie rozpakujesz. Ja mialam termin na 11 wrzesnia i wtedy mi wody odeszly, a urodzilam 12. Choc lekarz mi mowil, ze napewno urodze przed terminem[emoji4]
Macie juz wybrane imie?

Nocki mamy rozne. Zdaza sie, ze przespi cala, a czasem budzi sie co chwile. Wczoraj zasnela przed 21, obudzila sie o 2 w nocy i nie spala dp 4. O 7 juz calkiem wstala. Ppzniej drzemka o 9 i teraz zasnela. Ale dajemy rade[emoji4]

A ktora to Twoja ciaza? Nigdy nie wiadomo kiedy sie rozpakujesz. Ja mialam termin na 11 wrzesnia i wtedy mi wody odeszly, a urodzilam 12. Choc lekarz mi mowil, ze napewno urodze przed terminem[emoji4]
Macie juz wybrane imie?
Nie licząc tej straconej to pierwsza Moja ciąża. Zobaczymy jak to będzie. Ja mam dość nisko brzuch od samego początku więc może coś w tym jest. Ale zaczyna Mi się zaraz pod piersiami, także jest dlugiiii.

A karmisz piersią? Znajomej synek ma 4.5 miesiąca a waży już 9kg. Mały klopsik[emoji6][emoji6][emoji6]a Lilianka ile ma?

Nie licząc tej straconej to pierwsza Moja ciąża. Zobaczymy jak to będzie. Ja mam dość nisko brzuch od samego początku więc może coś w tym jest. Ale zaczyna Mi się zaraz pod piersiami, także jest dlugiiii.

A karmisz piersią? Znajomej synek ma 4.5 miesiąca a waży już 9kg. Mały klopsik[emoji6][emoji6][emoji6]a Lilianka ile ma?

Ja tez pierwsza ciaze stracilam[emoji15]

Karmie piersia, ale od samego poczatku dokarmiam mm. Od niedawna jemy juz marchewki, banana i kaszki[emoji4]
12 stycznia bedzie miala 4 miesiace. Dzis ja wazylam i wazy juz 7800g[emoji4]

A Ty chcesz karmic piersia? Wyprawka juz gotowa?

Ja tez pierwsza ciaze stracilam[emoji15]

Karmie piersia, ale od samego poczatku dokarmiam mm. Od niedawna jemy juz marchewki, banana i kaszki[emoji4]
12 stycznia bedzie miala 4 miesiace. Dzis ja wazylam i wazy juz 7800g[emoji4]

A Ty chcesz karmic piersia? Wyprawka juz gotowa?

To ładnie rośnie[emoji7][emoji7][emoji7]szybko zaczęłaś podawać. Ja nawet się nie zastanawiałam od kiedy zacznę coś dodatkowego podawać. Wyjdzie w praniu[emoji6][emoji6][emoji6]
Też chce karmić piersią, ale będę też ściągać mleko i w butelkę. Będę chciała żeby mały jak najdłużej Moje mleko pił. Jeżeli zasmakuje Mu tylko z butelki no to trudno będę ściągać i tyle. W tych czasach to rzaden problem.
Wyprawka no jeszcze dużo do roby. Dopiero zrobiłam 2 prania ciuszków. Jeszcze ze 4 Mnie czekają łącznie z kocykami i pościelą którą dopiero szyje. Muszę sobie torbe przyszykować. Także z Moich planów żeby wszystko było do końca 7 miesiąca gotowe szlak trafił [emoji23][emoji23][emoji23]
Za dużo lenia mam[emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
To ładnie rośnie[emoji7][emoji7][emoji7]szybko zaczęłaś podawać. Ja nawet się nie zastanawiałam od kiedy zacznę coś dodatkowego podawać. Wyjdzie w praniu[emoji6][emoji6][emoji6]
Też chce karmić piersią, ale będę też ściągać mleko i w butelkę. Będę chciała żeby mały jak najdłużej Moje mleko pił. Jeżeli zasmakuje Mu tylko z butelki no to trudno będę ściągać i tyle. W tych czasach to rzaden problem.
Wyprawka no jeszcze dużo do roby. Dopiero zrobiłam 2 prania ciuszków. Jeszcze ze 4 Mnie czekają łącznie z kocykami i pościelą którą dopiero szyje. Muszę sobie torbe przyszykować. Także z Moich planów żeby wszystko było do końca 7 miesiąca gotowe szlak trafił [emoji23][emoji23][emoji23]
Za dużo lenia mam[emoji4][emoji4][emoji4]

Zaczelam wczesnie, bo i tak ja dokarmiam mm. Wiec zamist mleka dostaje inne jedzenie. I zauwazylam, ze wiecej je z piersi ostatnio.
Moja umie jesc z butelki i to jest plus, ze moge gdzies wyjsc.

Zaluje ttlko, ze zgodzilam sie w szpitalu na dokarmianie mm.
Nastepnym razem sie nie zgodze
Sama zaobserwujesz kiedy dziecko bedzie gotowe na inne jedzenie.

Do góry