reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej Dziewczyny!
3 dni temu miałam zabieg łyżeczkowania w, po obumarłej ciąży w 9 tygodniu.
Zastanawiam się, po jakim czasie zaczęłyście starania?
Czy robiłyście jakieś badania przed zajściem w ciąże ?
Np.: Tsh, prolaktyne itd
Hej :) na początku oczywiście współczuję i tule :( ja mam 3 poronienia za sobą a obecnie jestem w 34tc ...starałam się od razu i udało się w 3 cyklu po zabiegu...lekarze zazwyczaj każą odczekać przynajmniej 1 cykl albo i nawet 3 ...w moim przypadku robiłam mnóstwo badań,ale być może u Ciebie był to przypadek i nie musi się powtórzyć czego Ci życzę...powiedz czy u dzidzi była akcja serduszka? Czy nie było jej wcale widać na usg?

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczynki[emoji4]

Co tu taka cisza?
Jak wasze starania? Ktoras testuje w najblizszym czasie?

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie chyba nasza mififi powinna testową
A Dorcia ma chyba dzisiaj wizytę. To się dowiemy co u niuni.
A jak Ty się miewasz? Starania są czy tak luźno do tego podchodzicie? No i jak malutka?

Napisane na MHA-L29 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie chyba nasza mififi powinna testową
A Dorcia ma chyba dzisiaj wizytę. To się dowiemy co u niuni.
A jak Ty się miewasz? Starania są czy tak luźno do tego podchodzicie? No i jak malutka?

To czekamy na wiesci od dziewczyn[emoji4]

Do staran podchodzimy na luzie. Jakos nie ma parcia na to. Fajnie bedzie jak sie uda ale nic na sile.
Lili ma wlasnie skok rozwojowy i jest troche marudna. Ale ogolnie jest kochana i rosnie jak na drozdzach.

A co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Na kiedy masz tp?

To czekamy na wiesci od dziewczyn[emoji4]

Do staran podchodzimy na luzie. Jakos nie ma parcia na to. Fajnie bedzie jak sie uda ale nic na sile.
Lili ma wlasnie skok rozwojowy i jest troche marudna. Ale ogolnie jest kochana i rosnie jak na drozdzach.

A co tam u Ciebie? Jak sie czujesz? Na kiedy masz tp?

Musi pokazać troszkę rodzicom, a dziecko w domu i łatwo nie jest[emoji6][emoji6][emoji6]a nocki przesypia?
Ja mam termin na 28lutego. Chociaż z usg wychodzi 21luty. No i jeszcze jest termin z owulacji 5marca
Ale znajomi Mi mówią, że pewnie w połowie lutego się rozpakuje.

Musi pokazać troszkę rodzicom, a dziecko w domu i łatwo nie jest[emoji6][emoji6][emoji6]a nocki przesypia?
Ja mam termin na 28lutego. Chociaż z usg wychodzi 21luty. No i jeszcze jest termin z owulacji 5marca
Ale znajomi Mi mówią, że pewnie w połowie lutego się rozpakuje.

Nocki mamy rozne. Zdaza sie, ze przespi cala, a czasem budzi sie co chwile. Wczoraj zasnela przed 21, obudzila sie o 2 w nocy i nie spala dp 4. O 7 juz calkiem wstala. Ppzniej drzemka o 9 i teraz zasnela. Ale dajemy rade[emoji4]

A ktora to Twoja ciaza? Nigdy nie wiadomo kiedy sie rozpakujesz. Ja mialam termin na 11 wrzesnia i wtedy mi wody odeszly, a urodzilam 12. Choc lekarz mi mowil, ze napewno urodze przed terminem[emoji4]
Macie juz wybrane imie?

Nocki mamy rozne. Zdaza sie, ze przespi cala, a czasem budzi sie co chwile. Wczoraj zasnela przed 21, obudzila sie o 2 w nocy i nie spala dp 4. O 7 juz calkiem wstala. Ppzniej drzemka o 9 i teraz zasnela. Ale dajemy rade[emoji4]

A ktora to Twoja ciaza? Nigdy nie wiadomo kiedy sie rozpakujesz. Ja mialam termin na 11 wrzesnia i wtedy mi wody odeszly, a urodzilam 12. Choc lekarz mi mowil, ze napewno urodze przed terminem[emoji4]
Macie juz wybrane imie?
Nie licząc tej straconej to pierwsza Moja ciąża. Zobaczymy jak to będzie. Ja mam dość nisko brzuch od samego początku więc może coś w tym jest. Ale zaczyna Mi się zaraz pod piersiami, także jest dlugiiii.

A karmisz piersią? Znajomej synek ma 4.5 miesiąca a waży już 9kg. Mały klopsik[emoji6][emoji6][emoji6]a Lilianka ile ma?

Nie licząc tej straconej to pierwsza Moja ciąża. Zobaczymy jak to będzie. Ja mam dość nisko brzuch od samego początku więc może coś w tym jest. Ale zaczyna Mi się zaraz pod piersiami, także jest dlugiiii.

A karmisz piersią? Znajomej synek ma 4.5 miesiąca a waży już 9kg. Mały klopsik[emoji6][emoji6][emoji6]a Lilianka ile ma?

Ja tez pierwsza ciaze stracilam[emoji15]

Karmie piersia, ale od samego poczatku dokarmiam mm. Od niedawna jemy juz marchewki, banana i kaszki[emoji4]
12 stycznia bedzie miala 4 miesiace. Dzis ja wazylam i wazy juz 7800g[emoji4]

A Ty chcesz karmic piersia? Wyprawka juz gotowa?

Ja tez pierwsza ciaze stracilam[emoji15]

Karmie piersia, ale od samego poczatku dokarmiam mm. Od niedawna jemy juz marchewki, banana i kaszki[emoji4]
12 stycznia bedzie miala 4 miesiace. Dzis ja wazylam i wazy juz 7800g[emoji4]

A Ty chcesz karmic piersia? Wyprawka juz gotowa?

To ładnie rośnie[emoji7][emoji7][emoji7]szybko zaczęłaś podawać. Ja nawet się nie zastanawiałam od kiedy zacznę coś dodatkowego podawać. Wyjdzie w praniu[emoji6][emoji6][emoji6]
Też chce karmić piersią, ale będę też ściągać mleko i w butelkę. Będę chciała żeby mały jak najdłużej Moje mleko pił. Jeżeli zasmakuje Mu tylko z butelki no to trudno będę ściągać i tyle. W tych czasach to rzaden problem.
Wyprawka no jeszcze dużo do roby. Dopiero zrobiłam 2 prania ciuszków. Jeszcze ze 4 Mnie czekają łącznie z kocykami i pościelą którą dopiero szyje. Muszę sobie torbe przyszykować. Także z Moich planów żeby wszystko było do końca 7 miesiąca gotowe szlak trafił [emoji23][emoji23][emoji23]
Za dużo lenia mam[emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
To ładnie rośnie[emoji7][emoji7][emoji7]szybko zaczęłaś podawać. Ja nawet się nie zastanawiałam od kiedy zacznę coś dodatkowego podawać. Wyjdzie w praniu[emoji6][emoji6][emoji6]
Też chce karmić piersią, ale będę też ściągać mleko i w butelkę. Będę chciała żeby mały jak najdłużej Moje mleko pił. Jeżeli zasmakuje Mu tylko z butelki no to trudno będę ściągać i tyle. W tych czasach to rzaden problem.
Wyprawka no jeszcze dużo do roby. Dopiero zrobiłam 2 prania ciuszków. Jeszcze ze 4 Mnie czekają łącznie z kocykami i pościelą którą dopiero szyje. Muszę sobie torbe przyszykować. Także z Moich planów żeby wszystko było do końca 7 miesiąca gotowe szlak trafił [emoji23][emoji23][emoji23]
Za dużo lenia mam[emoji4][emoji4][emoji4]

Zaczelam wczesnie, bo i tak ja dokarmiam mm. Wiec zamist mleka dostaje inne jedzenie. I zauwazylam, ze wiecej je z piersi ostatnio.
Moja umie jesc z butelki i to jest plus, ze moge gdzies wyjsc.

Zaluje ttlko, ze zgodzilam sie w szpitalu na dokarmianie mm.
Nastepnym razem sie nie zgodze
Sama zaobserwujesz kiedy dziecko bedzie gotowe na inne jedzenie.

Do góry