reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Bafinka ja wiem że trudno jest wyluzować po dwóch stratach ale może sprubój o nich nie myśleć a myśl o ciąży która skończyła się szczęśliwie :) tym razem będzie dobrze- musi być i pamiętaj że od losu dostajemy to czego oczekujemy :)

sysiq pilnuj ruchów małej jak coś cię zaniepokoi to leć od razu do szpitala, ja trzymam kciuki :)

Bafinka i jak lepiej?

gosiak gratuluję:

Goosiak gratuluję. Dużo zdrówka dla was. .

Bafinko, jak noc? Pewnie cały czas myślisz, czy to prawda;-) ..prawda, prawda. UDAŁO SIĘ :-) ..

Mam do was pytanie, czy na moim miejscu robiły byście jakieś badania, pod kątem genetycznym, czy tak jak mówi mój ordynator, nie ma potrzeby. Mam mieszane myśli, a musze się zdecydować, bo niedługo chce wrócić do starań. .

Goosiak,Bafinka jeszcze raz GRATULACJE!
Chciejka
, to zależy jak się psychicznie czujesz. Jeśli łatwiej Ci będzie podejść do starań wiedząc, że Ty i mąż macie prawidłowe kariotypy to zrób je. Jeśli się wahasz to oceń sytuacje racjonalnie: ile miałaś poronień, ile poronień było w rodzinie Twojej i męża, czy są jakieś choroby genetyczne w rodzinie, czy są przypadki osób z wadami serca, itp. Ale nawet jeśli uznasz, że było trochę takich przypadków to dalej nic nie oznacza, możecie mieć zdrowe kariotypy. I wracamy do punktu wyjścia: jeśli psychicznie będzie Ci łatwiej to...Ja trzymam za Ciebie kciuki, po prostu! Bo mam nadzieje, że w trakcie tych dylematów obwieścisz dobrą nowinę ;-)

Goosiak ale nam niespodziankę zrobiłaś:)) Gratuluję kochana i życzę Wam duuużo zdrówka. Niech Marcel wyrośnie na przystojniaka co nie będzie mógł się odgonić od wielbicielek hehe.

reklama
Chciejka jeśli chodzi o Twoje pytanie to ja nie miałam robionych żadnych badań. Lekarka pobrała mi tylko wymaz z szyjki, no a wtedy wyszły świństwa które prawdopodobnie doprowadziły do osłabienia szyjki no i do śmierci Majeczki. Poza tym no i oczywiście usg nie miałam żadnych badań. Lekarz w moim szpitalu powiedział że badania można zrobić ale dopiero po 3 stratach. Wtedy dopiero lekarz może skierować. W innym przypadku możesz zrobić ale już na własny koszt. A to nie jest tanie badanie. No ale to już jest Wasza wola. Musisz się sama nad rym zastanowić i wszystko przeanalizować. Kochana a nie masz grupy krwi ujemnej? Bo wtedy bez podania immunoglobuliby anty może być ciężko.

Do góry