reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Bafinka ja wiem że trudno jest wyluzować po dwóch stratach ale może sprubój o nich nie myśleć a myśl o ciąży która skończyła się szczęśliwie :) tym razem będzie dobrze- musi być i pamiętaj że od losu dostajemy to czego oczekujemy :)

sysiq pilnuj ruchów małej jak coś cię zaniepokoi to leć od razu do szpitala, ja trzymam kciuki :)

Bafinka i jak lepiej?

gosiak gratuluję:

Goosiak gratuluję. Dużo zdrówka dla was. .

Bafinko, jak noc? Pewnie cały czas myślisz, czy to prawda;-) ..prawda, prawda. UDAŁO SIĘ :-) ..

Mam do was pytanie, czy na moim miejscu robiły byście jakieś badania, pod kątem genetycznym, czy tak jak mówi mój ordynator, nie ma potrzeby. Mam mieszane myśli, a musze się zdecydować, bo niedługo chce wrócić do starań. .

Goosiak,Bafinka jeszcze raz GRATULACJE!
Chciejka
, to zależy jak się psychicznie czujesz. Jeśli łatwiej Ci będzie podejść do starań wiedząc, że Ty i mąż macie prawidłowe kariotypy to zrób je. Jeśli się wahasz to oceń sytuacje racjonalnie: ile miałaś poronień, ile poronień było w rodzinie Twojej i męża, czy są jakieś choroby genetyczne w rodzinie, czy są przypadki osób z wadami serca, itp. Ale nawet jeśli uznasz, że było trochę takich przypadków to dalej nic nie oznacza, możecie mieć zdrowe kariotypy. I wracamy do punktu wyjścia: jeśli psychicznie będzie Ci łatwiej to...Ja trzymam za Ciebie kciuki, po prostu! Bo mam nadzieje, że w trakcie tych dylematów obwieścisz dobrą nowinę ;-)

Goosiak ale nam niespodziankę zrobiłaś:)) Gratuluję kochana i życzę Wam duuużo zdrówka. Niech Marcel wyrośnie na przystojniaka co nie będzie mógł się odgonić od wielbicielek hehe.

reklama
Chciejka jeśli chodzi o Twoje pytanie to ja nie miałam robionych żadnych badań. Lekarka pobrała mi tylko wymaz z szyjki, no a wtedy wyszły świństwa które prawdopodobnie doprowadziły do osłabienia szyjki no i do śmierci Majeczki. Poza tym no i oczywiście usg nie miałam żadnych badań. Lekarz w moim szpitalu powiedział że badania można zrobić ale dopiero po 3 stratach. Wtedy dopiero lekarz może skierować. W innym przypadku możesz zrobić ale już na własny koszt. A to nie jest tanie badanie. No ale to już jest Wasza wola. Musisz się sama nad rym zastanowić i wszystko przeanalizować. Kochana a nie masz grupy krwi ujemnej? Bo wtedy bez podania immunoglobuliby anty może być ciężko.

Do góry