reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Marcepanek tak też właśnie się poczułam. Nie chciałam teściowej ani teściowi robić przykrości bo oni naprawdę są w porządku. Też słyszeli ten tekst ale woleli nie zaczynać awantury. Zresztą też tego nie lubię. Gdyby to nie była 80 letnia kobieta pewnie bym inaczej zareagowała. Już się przyzwyczaiłam że takie osoby mają takie głupie teksty bo mieszkam z dziadkiem 83 lata i też czasem jak zasadzi to szczęka opada. Oni wswoim wieku uważają że wszystko im wolno i nikt nie może sięim sprzeciwić bo od razu obraza majestatu. Mój mąż sobie nie daje i czasem powie dziadkowi co myśli więc jest najgorszy. Nawet siostra z mężem z nami mieszkała to dziadek też miał jakieś pretensje do szwagra ale odkąd się wyprowadzili to siostra ze szwagrem to cudowni ludzie. Normalnie nic tylko anioły. Za to my w domu to najgorsi. Ale co tam przywykłam do tego

reklama
Marcepanek Ja jestem w uk i tutaj nawet nic położna nie wspomniała na temat zoltaczki. To zdjęcie było robiona na drugi dzień po porodzie więc może dlatego jescze żółty był , teraz pyszczuś już ma normalny. Znajomej synek miał właśnie w uk zoltaczke i to około tygodnia to kazali właśnie na słoneczko wystawiać. Oni tutaj już chyba mają taką politykę...

Kamkaz to babcia przesadziła z tym tekstem:crazy: .......ale Ty sie już nie zamartwiaj,wszystko jest dobrze,fajnie,że mocno kopie:-) zobaczysz jak szybko zleci druga połówka ciąży i już niedługo też bedziesz tulić Kruszynkę:-)

Dziewczyny co robić gdy w piersiach zrobią się guzki,takie zastoje mleczne,rozgrzewać?wyciskać?masować?nie masować?chłodzić? już tyle rad słyszałam że sama nie wiem co szkodzi a co pomaga:baffled:
Mam guzek w jednej piersi,boli ale nie bardzo....także nie jest źle,ale jeśli sie powiekszy to jak sie ratować?

Ania nie masować bo pobudzasz produkcję mleka. Mały powinien zciągnąć ale jak mleka naprawdę jest za dużo to pod prysznicem lej na przemian ciepłą i zimną wodę na piersi i mleko powinno samo wylecieć i jeszcze niezastąpiona kapusta (mi normalnie życie uratowała) stłucz porządnie tłuczkiem i przyłóż do piersi i okryj pieluchą tetrową na 100% poczujesz ulgę.

Kamkaz ja tam chyba bym nie patrzyła na wiek tej pani tylko bym powiedziała grzecznie że taki tekst sprawia Ci przykrość

Kamkaz , text babci był poniżej pasa:no: .Takie starsze osoby chyba nie myślą co mówią. I dziwią się jak zwraca im się uwagę. Postaraj się nie myśleć o tym. Fajnie, że kopniaki co raz mocniejsze ..

Bafinko, strach będzie towarzyszył chyba do końca ciąży, zawsze będzie coś co będzie martwiło , niepokoilo. Ale to normalne po tym co przeszlysmi.Jesteś w ciąży, udało się i będzie dobrze :-)

Aniu o kapuscie tez słyszałam, podobno nie ma nic lepszego

Chciejka pisalam ostatnio ale mi posta nie dodalo. Na nfz przysluguje Ci jedynie poradnia genetyczna (terminy zwalaja z nóg) i histeroskopia. Wszystkie inne badania sa prywatnie. Ja wlasne jestem na etapie badan i koszty są ogromne. W czw jedziemy do Prokocimia pobrac krew ja i M. I za dwa badania 800 zł. A mam jeszcze całą liste badan. Co do badania w poradni. Nam dr stwierdzil ze i tak sie nie przyda, skoro mamy zdrowe dziecko. Ale nie zaszkodzi sie zbadac. Wiec czekamy na wizyte na nfz. Iloec tych badań mnie przeraza. Zresztą M tez. Ale jak juz powiedzielismy A trzeba powiedzuec B... Jeśli chcesz wiedziec jakie mamy badania pisz na priv.
Dziewczyny ja tylko tak z doskoku! Trzymam za wszystkir kciuki!

Ostatnia edycja:
Kwiatuszek BARDZO Ci Dziękuję za posta :-) ..Lekarz u którego byłam też mówił, że koszta ogromne, a wcale nie jest powiedziane, że czegoś się dowiemy, co było przyczyną poprzednich poronien i np badania mogą wyjść ok a może być kolejna strata. Rosyjska ruletka. .Ale za wasze wyniki trzymam kciuki.

Bafinko powtarzasz betę?

Kamkaz jak się czujesz? Dziś do nas 1 raz przyjeżdża babcia M ciekawe co do mnie wypali, bo dziś nawet nie wiedziała z kim rozmawia:szok:...

Kamkaz ... tekst szok ... !!!

Aniu przed karmieniem ciepły okład - mleko łatwiej będzie wyplywalo a po karmieniu zimny i kapusta! !!! Z lodówki stluc liść i przyłożyć do piersi :) bardzo pomaga

reklama
Do góry