reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Hej Laski

Agawa no to Cie dopadlo Kochana, wspolczuje! Mimo nudnych wykladow zycze fajnego spedzenia czasu na szkoleniu :* Zazdraszczam Zakopanego;-)

Celtus nie skusilam sie jakos wogole dziwnie do tego podchodze, poprostu tchorz ze mnie i tyle:zawstydzona/y:

Mika racja z tym sikaniem no ale coz taki typ, a kopniaki zachowaj na przyszlosc bo pewno jeszcze nie raz sie przydadza;-)Gratuluje udanej wizyty no i ze Leos pieknie rosnie oby tak dalej &&&&&

Eska pozdrowionka dla Was, rosnijcie zdrowo juz niedlugo i bedziecie razem po drugiej stronie brzucholka:tak:

Test postanowilam zrobic w poniedzialek, moze przy okazji bete bo planuje skoczyc zrobic uklad krzepniecia bo gin zlecil na ostatniej wizycie ale jakos tak mi sie nie zrobilo:baffled: dziekuje za kciuki cieple slowo i wsparcie napewno dam znac co i jak:tak:jade na weekend do domu rodzinnego troche sie odstresowac mam nadzieje ze pogoda dopisze, moze jakiegos grillika strzelimy tak na rozpoczecie sezonu:tak:

Marleca Ania Michalina Carollina Anncka Karaiwina Malgonia Neta MAdziorek Ozilka Sysiq i reszta zalogi buziaki :*

reklama
Elka już mogła byś nam potwierdzić tą ciążę no;p ja obstawiam, że to tylko formalność. 3 mam kciuka&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dzisisaj z mdlosciami spoko, odrobinę teraz na wieczor;) a z pecherzem nie mam problemow.... chyba za wczesnie jeszcze. Tylko coagle chcemi sie pic a cala slucha jestem, skora, usta itd:confused: ehh marze aby czuć ruchy maleństwa;) To musi być tak niesamowite że szok... Taki cud:-D Mam nadzieje ze jeszcze z miesiac z hakiem i tez doswiadcze;))

Eska, dzięki za info o szpitalu!

Madzioreek, piękna fotka malucha! Oby rósł zdrowo.

Samopoczucie w porządku. Dziękuję. U mnie trochę odpuściły piersi z bólem i mam wrażenie, że nie są już takie opuchnięte, nie wiem czy to dobrze czy źle. Za to zgaga i mdłości trzymają sie mnie dzielnie. Ciekawa sprawa rano, wcale nie mam brzucha, ale jak coś zjem to mi go zaraz wywala na wierzch jakby to już był koniec 3 mc-a. Kolejne podglądanie mojego ludzika już w środę. nie mogę sie doczekać.

Dziś byłam zrobić płytki krwi, z powodu brania clexane 20mg, i pielęgniarka zmasakrowała mi żyłę, wbiła się i nic nie poleciało, to zaczęła sobie igłą "wiercić" w żyle, a ja pierwszy raz w życiu darłam się i tupałam nogą w podłogę, żeby ja wyciągnęła bo "boli, boli, boooooli!" Była serio zdziwiona, że boli. A jak wyjęła igłę i zakleiła plastrem że "będziemy z drugiej pobierać", to normalnie wodotrysk miałam z żyły, a teraz mam piękną bulwę i siniaka dookoła ;/

A jeszcze mam pytanko do dziewczyny, które biorą lub brały clexane: czy Wy też miałyście uczucie kamienia/ciężkości na sercu??? Biorę clexane ponad tydzień i tak mi sie zaczęło od 2-3dni. Wkurzające uczucie. Mam uczulenie na salicylany i pochodne, nie wiem czym jest tzw. heparyna zawarta w clexanie? Wiecie może coś nt. temat?

Aha i jak było z dawkowaniem clexane u Was, codziennie, raz w tygodniu? Może ja za mało ważę (48kg) i dlatego mam takie objawy? Może dawka za często?

I jeszcze jedno pytanie: mam hmm... nie wiem jak to nazwać bolesność w pochwie (ale nie pieczenie czy swędzenie, nie infekcja), czasami kłuje czasami ściska, czy to jakiś objaw szyjki macicy? Boli od około 2-3 dni. Czy to normalne?

Elka - a ja juz po cichu gratuluje. Tempka nie spada, a testu nie robisz i czekasz ze spokojem bo juz wiesz ze sie cos ukulalo :)

Mika, Madziorek - z tym bieganiem siku to jest tak ze na poczatku sie biega przez hormony, a potem dlatego ze dzidzia uciska. Ja juz biegam od dluzszego czasu. Przed snem obowiazkowo musze sie wypsikac, bo inaczej w nocy gwarantowana pobodka. Inna sprawa ze ja duzo pije w nocy. Przy lozku zawsze mam 0,5l butelke z dziubkiem z woda. Stad wiem ze czesciej musze robic siku, bo w dzien to raczej automatycznie sie idzie i nie zastanawiam sie nad tym.

Madziorek - kobieta w ciazy powinna wypijac ok 2l plynow dziennie (najlepiej wody niegazowanej, bo kawy jesli pijesz i herbaty sie nie liczy). Jesli wypijasz mniej to organizm sie jej domaga. To normalne. Ja dlatego pewnie nadrabiam pijac w nocy i nad ranem. Oczywiscie musze miec zostawione kilka lykow, bo Mikolaj rano przybiega i tez sie podpina:)

Agawa. Karaiwina. Ania. Celta. Ewik. Anncka. Eska. Mamulinek. Michalina. Marcela. Martocha. Maqa. Iza. Ozila i cala reszta ktorej nie spamietalam, a ktora przepraszam- bardzo serdecznie pozdawiam, a potrzebujacym sle fluidki. Lapcie ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

U mnie nieciekawie. Wlasnie leze w lozku od dluzszego czasu, bo brzuchol boli. Z racji tego , ze mam bardzo ubogi jadłospis i kroluje biale pieczywo tylko z maslem, bo od wszystkiego mnie odrzuca i czasami jakis obiad, to nabawilam sie dosc duzych zaparc. Dzisiaj wszystko ruszylo z takimi strasznymi skurczami, ze myslalam ze z bolu zemdleje, bo juz mroczki przed oczami mialam.
A najbardziej martwilam sie zeby nie krwawic, zeby z dzidzia wszystko ok bylo. Na szczescie nie krwawie, ale brzuch caly czas boli. I pomyslec, ze to wszysto przez siemie lniane ktore rano wypilam i jablko, ktore w pracy zjadlam. Ale tak slicznie wygladalo i takie smaczne bylo , ze nie moglam go nie zjesc :) a jablka bardzo bardzo rzadko kiedy jem.
Nie moge dopuscic do powtorzenia sytuacji.
Mdlosci chyba przechodza. Zobaczymy jutro:)
Buziakuje :)

Ameritum o widzisz jeszcze o Tobie kochana zapomnialam. Niestety nie pomoge bo ja zadnych lekow nie biore.
Klocia to czsami tez mam i sie zastawiam jak szyjka sie miewa. Trzymaj sie i dbaj o siebie.

Ostatnia edycja:
Carrolina, ja po jabłkach od zawsze mam biegankę ;p Dosłownie pół godziny po zjedzeniu jestem w kibelku. Więc jem je sporadycznie, a czasami nawet tylko pół, bo mnie później boli żołądek. I tak mam od zawsze a wszyscy się dziwią jak można nie lubić jabłek. No, można. Mnie też nie wszystko teraz podchodzi, nie mam ochoty na mięso i jajka (chyba, że sadzone), za to wcinam namiętnie owoce: mandarynki, banany, winogrona (najpierw je odrywam, myję bieżącą wodą i parzę wrzątkiem, frytki domowej roboty. Aaa i odrzuciło mnie od słodyczy, całkowicie, a kochałam zajadać sie wszystkim co kaloryczne ;)

Dziś naszło mnie i zrobiłam łazanki, ale kiełbaskę z łazanek odstępuję pieskowi ;p A teraz zjadłabym naleśniki z serem białym lub pieczarkami i serem. Ehh.

Dlaczego tak cię brzuch boli? Czy lekarz znalazł może jakąś przyczynę?

reklama
Ameritum - Wczesniej to mnie brzuch bolal bo sie macica rozciagala chyba. Przy Mikolaju tez tak mialam. To byl taki bol jak w czasie @ a u mnie nie jest on maly jak wtedy musialam wziasc 2x nospa i do tego 1x ketonal i dopiero pomagalo. I tak co miesiac. Ale po Usg troche sie uspokoilam bo z dzidzia wszystko w porzadku. A teraz bolal bo jak wszystko w jelitach ruszylo to od tych skurczow. Bo biegunka mozna bylo nazwac osratnia wizyte w toalecie. Nospa nie pomagala to wzielam paracetamol i troche przeszlo. Teraz to sie czuje taka wymieta, a w brzuchu czuje jak mi sie wszystko 'przewala'.
Mam nadzieje ze fasolinka ma sie dobrze po tej mojej rewolucji...

Mimo wszystko ciesze sie ze jutro juz 8 tydzien zaczynam, bo ten magiczny czas ok 6 tygodnia kiedy odchodzily moje aniolki jest juz za nami. Teraz byle do konca 3 miesiaca...
Ciesz sie ciaza w takim razie jesli mozesz tak sporo jesc:) Ja tą ciaze gorzej przechodze i chyba nawet waga w dol narazie idzie. Ale akurart z tego sie ciesze, bo przyjdzie czas kiedy wszystko nadrobie :)
Buziole :*

Do góry