reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Chciejka to życie jest takie niesprawiedliwe...brak słów na to co Cię spotkało. Ale wierzę że i Tobie się uda. Trzymaj się kochana...

Dziś ponownie zrobiłam progesteron i mam 49,2 więc jest ok. Za to ja znów panikuje. Dziś zauważyłam na wkładce 3 takie malutkie brązowe plamki. I to nie podczas korzystania z wc gdzie robię obserwację ale podczas leżenia. Podczas przecierania jest ok więc już nic nie wiem. Boję się najgorszego. Czytałam w sieci że plamienia mogą wystąpić pidczas łożyska przodującego. Czy wiecie kiedy najwcześniej na usg będzie widoczne to łożysko?

reklama
bluecaat eh... przykro, znam to uczucie. Mowi sie ze w PL zyje sie od 1 do 1 ale czasamk i do pierwszego nie starczy. Chociazby dlatego zdecydowalam sie na wyjazd za granice. Nie zaluje tej decyzji i prawdopodobnie nigdy nie bede.

Zostaje mi tylko trzymac && zeby twoje problemy sie rozwiazaly .

Sisiq sliczne malenstwo ;)

Ja robilam w tym miesiacu testy owulacyjne i niby juz po owulce ale jajnik i podbrzusze dalej boli :/. Wczoraj tak kulo, ze sie do snu ulozyc nie moglam spokojnie do 3 nad ranem.

Oby do nastepnego pt...

Kamkaz moja siostra ma łożysko przodujace, zapytam jak szybko to wykryli, ale pamiętam ze tez miała brązowe plamienia i nic strasznego tonie było. .

Leki odstawiłam, czekam...

Bluecaat jak samopoczucie?
Magda jak się czujesz?

Kamkaz łożysko jest dopiero od 14 tygodnia do tego momentu to kosmowka łożyska nie ma. O widać je tak naprawdę i zaczyna pełnić funkcję około 18tyg ciąży.

Chciejka kochana wiem ze to trudne ale dasz rade razem z nami kochana. Tule mocno.

Magda z UK jak samopoczucie? Kiedy pierwsze usg?
Ja mam się coraz lepiej więcej w domu staram się czasami leniuchowac jak zalecil lekarz i ciągnięcia i bóle minęły

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Hej dziewczyny :). Jestem tu nowa i tak jak każda straciłam maleństwo.  W kwietniu miałam zabieg. Jestem juz po pierwszej @ , a w zeszłym tygodniu miałam wizytę u mojego doktora . Badał, zrobił usg i okazało się, że wszystko jest super. No i po wizycie strasznie się nakręciłam na staranka. Mąż też jest za, wiec od lipca zaczynamy walkę o drugiego dzieciaczka:). Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do Was i razem będziemy się wspierać i cieszyć nowymi lokatorami w brzuchach.

Sysiqu świetna fotka. Trzymaj sie jeszcze w dwupaku 9 tygodni.
Aniu jak Ty sie czujesz na koncowce?
Chciejka32 strasznie mi przykro :*****
[*] obys szybko mogla przystapic do kolejnych staran
MagdazUK. wielkie gratulacje. Zniknelas na jakis czas, chwila po powrocie takie wspaniale wiadomosci. Oby do 39tc :)
pozdrawiam wszystkie dziewuchy

chciejka dobrze że już wszystko wiesz bo niewiedza jest najgorsza Ty się trzymaj a ja będę trzymać kciuki żebyś jeszcze kiedyś została mamą
kamkaz może powinnaś skonsultować plamienia z ginekologiem, trzymam kciuki żeby wszystko było ok
a u mnie dziś takie samopoczucie jak pogoda czyli do bani :(samochód się rozkraczył, komputer szlag trafił(dobrze że mam tableta) a extra kasy nie ma. żołądek mi już się uspokoił ale chyba dopada mnie jakaś infekcja- nic mi się nie chcę a dziś jeszcze wizyta u psychologa :

Kochane, ale jestem zła:( już wczoraj mi się nie chciało pisać, bo miałam dość. Moja ginekolog nie robiła mi cytologii, bo dopiero miałam pobieraną, gdy byłam na pierwszej wizycie w 5tyg, wcześniej pół roku temu. Pojechałam wczoraj po ten wynik, specjalnie 60 km w jedną stronę i ten ginekolog, który mi robił badanie ma urlop do końca miesiąca i nikogo nie było a ta druga zgubiła chyba mój wynik, ale upierała się, że nie pobierała mi cytologii a ja dokładnie pamiętam jak było, jeszcze płaciłam za wizytę i to niemało. Teraz wyjdę na wariatkę przed moją panią doktor...

bluecaat mam nadzieję, że to tylko przejściowe kłopoty finansowe i szybko sobie z nimi poradzicie.

anncka już i tak niedużo zostało do sierpnia/września ;-) więc to tylko przyśpieszenie starań :-) a może właśnie takie starania będą strzałem w dziesiątkę bo nic nie liczyliście ani nie obserwowałaś się tylko wypadła taka owulacyjna "niespodzianka" :-) trzymamy kciuki &&&&& :tak:

chciejko przykro mi bardzo, do końca liczyłam, że może usłyszysz dobre wieści na wizycie... tulę Cię i mam nadzieję, że skoro beta ma spaść to spadnie szybko żeby zabieg nie był potrzebny.

sysiq super, że wszystko dobrze :-) już niewiele do końca zostało :-) ja to z kolei mam jakąś taką wewnętrzną panikę chyba bo na każdej wizycie pytam czy córa jest nadal córą :p już się lekarz śmieje, bo już tyle zdjęć mamy na dowód, że dziewczynka a ja wiecznie dopytuję ;-)

kamkaz a widzisz, progesteron ładny :tak: także zapewne tamten niższy wynik był właśnie spowodowany tym dobowym wahaniem poziomu hormonów o którym pisałyśmy :tak: co do plamienia to ja miałam takie na początku, właśnie brązowe/brunatne i od tego czasu jestem na L4. W moim przypadku okazało się, że to prawdopodobnie pękło jakieś drobne naczynko i przypuszczam, że u Ciebie to to samo, zwłaszcza że też nie jest to bardzo duża ilość a raczej delikatne plamienie. Może to też te stresy z Michasią się odbiły na tym. Odpoczywaj dużo :-)
na łożysko bym nie stawiała bo jeszcze nie jest wykształcone, tak jak napisała ewel, ale oczywiście wspomnij o tym plamieniu na najbliższej wizycie.

joawa poproś o ksero kartoteki, jeśli pobierała Ci cytologię to musiała to wpisać więc będziesz miała "dowód" i niech szukają wyniku albo pobierają za darmo na nowo skoro zgubili.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam,
jestem na tym forum juz dluzej niz niejedna z Was ...podczytuje czasami, ale nie udzielam sie juz z braku czasu, pozdrawiam wszystkie...i te co mnie nie znaja i te co pamietaja;-)

chcialam tylko wtracic cos dla chciejka kochana glowa do gory! Teraz nastepna to bedzie TO! Zobaczysz....mialam identyczna sytuacje jak Ty, po poronieniu w 8 tyg, nastepnie byl pecharzyk, pozniej beta spadla..i samoistne poronienie, jak okres wiekszy tylko bylo...nastepna ciaza i....moja cora juz ma ponad roczek, a ja 40 lat!- .tutaj lekarze sie w ogole tym nie przejmuja i kazal mi probowac od razu po okresie,

Ty mloda jeszcze jestes przeciez- zachodzisz w ciaze, wiec z tym problemow nie masz,ogolnie zdrowa, wiec glowa do gory!!!

Zapytaj sie tylko, czy nie mozesz pozniej aspiryny 100 lub polskiego acard lykac profilaktycznie, juz od poczatku cyklu, tu lekarze radza-

pozdrawiam i 3 mam kciuki, za spadek bety i samoistne teraz.

buziakuje wszystkie z daleka;-)

Ostatnia edycja:
Do góry