reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Agaawa pierwsze skurcze są, więc jest nadzieja, że w końcu się zacznie :-) domyślam się jak bardzo jesteś już zdenerwowana, zniecierpliwiona, ale zobaczysz, że lada chwila Piotruś będzie z Wami!

Rurka nie martw się, na pewno mała nie zaraziła siostry, lekarz wie co mówi :tak: jak się czujecie?

Ewel myślę, że czekaj cierpliwie i koniecznie powtórz jutro test. A najlepiej to zrób betę, wynik będziesz miała już dziś, a będzie on zdecydowanie pewniejszy od sikańca :tak: oczywiście trzymam kciuki!! &&&&

Magda super, czekałam na wieści od Ciebie :-) i tak ładnie dzidziuś pomachał, ale fajnie :-D najważniejsze, że wszystko jest dobrze :-) to jak, termin na usg genetyczne ostatecznie ustalony?:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agawa myślę cały czas co u Ciebie zaciskam kciuki&&&&&&&&&&&&&&&&&&& może już masz Maleństwo przy cycu? Czekamy na wieści.

Sysiq cudny brzuch, koszulka też, muszę taką zakupić:-)

Rurka Lileczka ma Twoje przeciwciała wiec jak przechodziłas ospę to nic nie powinno jej grozić ale to zawsze strach, rozumię, niech starsza siostraa szybko wraca do zdrowia

Ewel &&&&& powtórz jeszcze jutro test, niech krechy ciemnieją:-D

Magda super wiadomosc prosto z brzuszka:-)

Dziewczynye co z tym twardnieciem brzucha, to niebezpieczne? Pewnie jak Filip z konopi wyskoczyłam z tym pytaniem ale serio nie wiem, ja mam czasem takie mięśnie brzucha napięte, że muszę się położyć żeby się rozluźnily to jest to? Ostatnio coraz częściej i właśnie jak dużo chodzę.

Ostatnia edycja:
Ania tak, takie nagłe napięcie jakby mięśni to właśnie twardnienie brzucha. Bierzesz magnez? Ja na te twardnienia i skurcze dostałam właśnie magnez 2x2 i duphaston 3x1 i zauważam poprawę. Generalnie mi lekarz zalecił, żeby w momencie tego twardnienia się położyć, odpocząć chwilę i nie głaskać za bardzo brzucha bo to wbrew pozorom nie działa rozluźniająco tylko właśnie odwrotnie.

Ewel no faktycznie, blada ale widoczna:-) super:-) trzymam kciuki żeby coemniała z dnia na dzień! A robisz betę czy czekasz?:-)

Natka dziękuję :) tak, genetyczne za 3 tyg. W luxmedzie będę miala 2 kwietnia, ale pojdziemy jeszcze do mojego doktorka stareg prywatnie. Mój mąż doczekać się już nie moze, chyba bardziej niż ja :)

Ania to właśnie jest napinanie brzucha. Musisz sporo odpoczywać i brać magnez. Mi się zaczęło podobnie jak Tobie, ale zazwyczaj później się zaczyna. Ile trzyma Cię takie napięcie?

Ewel gratuluję :) Po cichu trzymam kciuki, betę robisz?

Nie robię bety bo widać dobrze na zdjęciu gorzej he i każdy pokazuje 2 ga kreskę więc idę w pt do doktorki zobaczę co powie ona

Ewel a nie będziesz się denerwowała, że nie widać serduszka jeszcze (bo piątek to bardzo wcześnie żeby coś było już widać...)? Bardzo się cieszę, że kolejna dobra wiadomość do nas zawitała :tak:

Magda to będziemy miały w podobnym terminie bo ja drugie prenatalne mam 3.04 :-) fajnie, że mąż tak bardzo przeżywa :-)

reklama
Weszlam tylko na chwilke, a tu takie fantastyczne wiadomosci :-D

Rurka - Gratuluje kochana:-D Duzo zdrowka dla Ciebie i dla Lili oczywiscie :-D

Agawa - Trzymam kciuki aby wreszcie sie zaczelo... nie martw sie, przeciez juz blizej niz dalej... ja pod koniec myslalam i czulam sie, ze juz tak zostane, ze juz zawsze taka bede... a za chwile mowilam sobie, ze dzidzia predzej, czy pozniej wyjsc musi...:-D

Gratuluje wszystkim Nowym brzuchatkom :-)
Za staraczki nieustannie trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&
Za wizyty rowniez &&&&&&&&&&&&&

Dzieciaczki tez piekne i te w brzuszkach i poza nimi... niech zdrowo rosna...:tak:

A u nas... Lenka wciaz nas zaskakuje nowymi umiejetnosciami, ktore ida w parze z czestoscia jedzenia...;-) (moje cyce wciaz na wierzchu:shocked2:) ale czego sie nie robi dla tego pelnego ciepla usmiechu... i chociaz bylabym zmeczona niewiadomo jak, to wciaz nowe sily znajduje... zaskakujace...:rofl2:

Buziole :*:*:*

Do góry