Neta81
Fanka BB :)
Lolla pisze tylko to co udało mi się samej dowiedzieć. Jakie miałaś dokładnie TSH?
Co do przyczyny poronienia, niestety bardzo dużo poronionych ciąż ma przyczynę nieznaną. Tym bardziej jeżeli poronienie występuje w pierwszych tygodniach, trudno jest określić co się stało, bo zarodek jest tak mały że nie da się go zbadać. Wtedy najczęściej mówią, że najprawdopodobniej była to wada genetyczna, i że nawet gdyby zarodek rozwijał się dalej, to najprawdopodobniej umarłby i tak w którymś tygodniu ciąży, albo dziecko urodziłoby się bardzo chore. Czytałam, że co 4 ciąża kończy się poronieniem, tylko kobiety o tym nie wiedzą, bo często jest tak, że dochodzi do zapłodnienia ale występuje bardzo wczesne poronienie i kobieta roni w terminie @ i nawet nie wie że była w ciąży. Przykre, ale tak jest.
Masz rację w tym co piszesz, dlatego ja zawsze unikam robienia testu przed terminem @, żeby niepotrzebnie się nie stresować. Moja koleżanka zrobiła test kilka dni przed @, wyszedł jej pozytywny ale i tak @ przyszła i mówi, że żałuje że tak wcześnie zrobiła.