reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wygralam fotel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dzieki za pomoc!!! I glosy:)
Nanulika GRATULUJE! już go widzę oczyma wyobraźni w waszym mieszkanku... fantastyczny sukces :-)

cześć dziewczyny! mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona - ja też zliczam się do Aniołkowych Mam..
witaj suana
[*] dla Nikosia... strasznie smutna historia... życzę powodzenia w nowych staraniach

Tak jak juz kiedys obiecalam.Tutaj moj dzisiejszy brzuszek!!!
Karo piękny brzucho! niech zdrowo rośnie jego lokator:-D

Dzień dobry :)
Mój wykresik stał się całkiem nudny, ale o dziwo tempka nie spada :) Coraz mniej bolą mnie jajniki, ale wciąż "czuję" podbrzusze - nie wiem co to dokładnie.
Magda88 niech najbliższe dni przyniosą dobre wieści!

a my z powrotem... ostatnio staram się mniej przy kompie w domu siedzieć, bo w pracy 8 godzin to już chyba wystarczy... cieszy mnie że jak zaglądam to tutaj wszystko dobrze... brzuchy rosną, nadzieje na nowe fasolki też.
a gawędzicie o zakupach... ja wciąż nie mogę się zdobyć na kupowanie dla dziecka więc kupuję dla siebie hihihi teraz szukam płaszcza na zimę bo w ten co mam raczej mogę lada moment nie wejść, a lubię do pracy chodzić pieszo (mam pół godzinki spacerem). wózki też oglądam i wiesz Nanulinko - mam podobnie... napaliłam się na Coletto Marco Polo i teraz jakoś inne do mnie nie przemawiają... ale oglądam...
pozdrawiam ciepło!

reklama
Magda zupełnie nie umiem ci pomóc.
Faktycznie może idź do lekarza.
Oczywiście za fasolinkę trzymam kciki.

A moje wyniki poza IgG różyczki dodatnim (który mnie przeraził) mają jeszcze kilka podwyższonych parametrów.
Idę w środę do gina, to pewnie mi powie co i jak.

Witajcie:)

Jak mi szkoda ,ze weekend minął. jestem ostatni tydzień w pracy i jakoś nie mogę sie wkręcić w rytm.

W sobotę mielismy niezłą akcję- jeszcze sobie łazilismy w piżamkach chociaz było koło 11. Nagle normalnie coś mnie tknęło i wyjrzałam przez okno ,patrzę a tam bryka tesciów podjeżdza pod chatę.Żebyście widziały jakiego dostałysmy przyspieszenia:-).Szybko sie ubralismy a Mój jeszcze zdążył łożko pościelić .Teściowa ma chora noge i wolno chodzi , to nas uratowało bo by nam wypominała przez pól roku spanie do południa.

Coś w tym cyklu u mnie na wykresie jakies góry i doliny na razie , ciekawe co z tego wyniknie.

Magda, moze jednak wybierzesz sie do doktora, czasem to nie daj Boze jakieś zapalenie jajników i narobisz sobie kłopotów.
Ale trzymam kciuki za powodzenie staranek bo wykres masz ladny.

Myszko,życze szybkiego powrotu do zdrowia. Obyś nie musiala brać tych lekarstw.Przegoń chorobę precz.

Ona-to -ma trzyma kciuki za wizytę.

Zapominajka , co jest nie tak z wynikami?
A juz widzę.Ale jeszcze się nie martw przed wizytą u gina, moze nie bedzie tak źle.A IgG dodatnie to nie znaczy ,ze juz chorowalas albo byłaś szczepiona? A IgM tez robiłaś?

Moja kumpela miala podobnie z toksoplazmozą , tez sie pzrerazila a okazało sie ,ze kiedys chorowała.

Ostatnia edycja:
Zapominajka, to może być to. Pewnie to znaczy ,że masz przeciwciała.
A co do innych badań ,to ja ostatnio miałam na morfologii napisane,że w ciązy niektóre parametry sa podwyższone i inne sa dla nich normy.

Będę trzymac kciuki,z całych sił ,zeby Ci ginek powiedział na wizycie ,ze jest ok i nie ma sie czym martwic.

Nanu, kiedy ginekolog potwierdził Ci ciążę?

w 28 dc był pecherzyk a w 42c zarodek i serducho....

Magda zupełnie nie umiem ci pomóc.
Faktycznie może idź do lekarza.
Oczywiście za fasolinkę trzymam kciki.

A moje wyniki poza IgG różyczki dodatnim (który mnie przeraził) mają jeszcze kilka podwyższonych parametrów.
Idę w środę do gina, to pewnie mi powie co i jak.

kurcze nie znam sie.... 3mam kciukole żeby było ok!!!

ja po drodze do domu kupiłam sobie 30dkg kapusty kiszonej i zjadłam je w sumie na obiad, bo jak nałożyłam sobie leczo to już nie było na nie miejsca.... teraz mi jakoś niedobrze....

Witam Laski

Zapominajko &&&& bedzie dobrze mam nadzieje, tyle mi pozostalo bo zupelnie sie na tym nie zanm;-)Nanu mniam mniam kiszona kapusta uwielbiam

Dziewczyny moje wyniki:

Progesteron 9,54 ng/ml
Faza folikularna:0,33-1,2
Srodek cyklu:0,48-1,72
Faza lutealna: 4,5-17,8
Po menopauzie < 1
Cia¿a:
1 trymestr:9,3-33,2,
2 trymestr: 29,5-50,
3 trymestr: 83,1 - 160

Przeciwciała anty-TG
anty-TG <20,0 IU/ml 0 40,00
Przeciwciała anty-TPO
anty-TPO <10,0 IU/ml 0 35,00

czyli chyba wszysko oki

No to wrocilismy...po calym dniu latania po sklepach;-)
Mlody dostal xboxa jak chcial, duzy tv ale przywioza w srode, szukalismy jakiegos plaszczyka lub kurteczki na teraz dla mnie ale albo byly za duze albo za male...czyli norma jesli chce cos kupic dla siebie ;-)
Wozka nie znalezlismy wiec jeszcze sie wstrzymam z kupnem. Kupilam sobie zabe pod plecy do spania ;-) i zapas tynku do picia:-D
Antybiotyku niezamierzam brac, bo gardlo to ja mam wiecznie czerwone od migdalkow i ani nie boli ani nic, to pewnie wysuszona sluzowka bo oddycham ustami jak mam katar ;-)

reklama
Do góry