reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania dla mam i kp

Hej, hej!
Czy ktoś jeszcze czeka z testowaniem w najbliższych dniach i chodzi po ścianach tak jak ja? :D u nas niby nie ma szans, bo próbowaliśmy dopiero pierwszy cykl i to w takich terminach, że już na pewno było po owulacji ale czekam na ten okres (albo raczej jego brak) jak nigdy 😅 mąż się śmieje, że chyba boje się że się rozmyśle jak młody znowu doprowadzi mnie to załamania nerwowego i dlatego chciałabym zajść jak najszybciej :D
Ja zatestuje dopiero w okolicach 8 maja, jeżeli nie przyjdzie okres. W tamtym miesiącu testowałam, trochę jak głupia, wkręcałam sobie objawy i wgl, teraz czekam grzecznie do dnia spodziewanej miesiączki. Chociaż też jakoś nie wierzę, że się uda, już psychicznie nastawiam się powoli na powrót do pracy, a przede wszystkim pójście Młodego do żłobka..
Trzymam za Was kciuki 🍀❤️

reklama
Hej, hej!

Ja zatestuje dopiero w okolicach 8 maja, jeżeli nie przyjdzie okres. W tamtym miesiącu testowałam, trochę jak głupia, wkręcałam sobie objawy i wgl, teraz czekam grzecznie do dnia spodziewanej miesiączki. Chociaż też jakoś nie wierzę, że się uda, już psychicznie nastawiam się powoli na powrót do pracy, a przede wszystkim pójście Młodego do żłobka..
Trzymam za Was kciuki 🍀❤️
Aaa czyli jeszcze na macierzyńskim jesteś, to faktycznie fajnie jakby się udało ciągiem :) ja już w pracy nie mogę się za nic zabrać, bo mam ciągle jazdy czy już dostałam okresu xD ja mam generalnie krótkie cykle gdzieś pomiędzy 24 a 27, więc powinnam mieć między jutrem a niedzielą ale starania były tak późno ale i tak jakbym cudem miała owulację to musiałby mi się przesunąć, więc wcześniej niż przed niedzielą nie ma sensu robić testu :p

Aaa czyli jeszcze na macierzyńskim jesteś, to faktycznie fajnie jakby się udało ciągiem :) ja już w pracy nie mogę się za nic zabrać, bo mam ciągle jazdy czy już dostałam okresu xD ja mam generalnie krótkie cykle gdzieś pomiędzy 24 a 27, więc powinnam mieć między jutrem a niedzielą ale starania były tak późno ale i tak jakbym cudem miała owulację to musiałby mi się przesunąć, więc wcześniej niż przed niedzielą nie ma sensu robić testu :p
Tak, na macierzyńskim i tak właśnie myśleliśmy, że może udałoby się ciągiem 😃 haha nie dziwię się, człowiek jak już czasem zafiksuje się na jednym punkcie, to chciałby już, teraz😅 trzymam kciuki, żeby @nie przyszła! Może spróbuj zrobić test koło niedzieli.. Też właśnie jestem ciekawa czy wgl mam owulacje.. Jest tyle par, które się nie starają, jeden strzał i się udaje a jak pary zaczynają starania to czasem tak trudno, żeby się udało 🙉🤦‍♀️.

O jeny wszystkie macie takie malutkie dzieci, to tylko ja jestem dziwakiem kp z 2,5 latkiem 😂😂😂 muszę się też przyznać, że już zdążyłam zrobić 4 testy -wszystkie negatywne, ale okresu brak 🤷‍♀️ więc jest nadzieja jeszcze

O jeny wszystkie macie takie malutkie dzieci, to tylko ja jestem dziwakiem kp z 2,5 latkiem 😂😂😂 muszę się też przyznać, że już zdążyłam zrobić 4 testy -wszystkie negatywne, ale okresu brak 🤷‍♀️ więc jest nadzieja jeszcze
Haha, ale są pozytywy, juz takie dziecko wiecej ogarnia, po porodzie mogłoby więcej pomoc itd😃
Dokładnie, owulacja mogła się przesunąć, więc trzymamy kciuki dalej!

Haha ja mam w domu jeszcze dwukatke na pokładzie, więc jak się uda będzie wesolo. Ja nie chcę szybko testować bo się boję że się nie uda

Haha ja mam w domu jeszcze dwukatke na pokładzie, więc jak się uda będzie wesolo. Ja nie chcę szybko testować bo się boję że się nie uda
O to niezła ekipa będzie, podziwiam :D
Haha, ale są pozytywy, juz takie dziecko wiecej ogarnia, po porodzie mogłoby więcej pomoc itd😃
Dokładnie, owulacja mogła się przesunąć, więc trzymamy kciuki dalej!
Ja się boję, że on się będzie z maluchem o cycka bił jeszcze 🙈
Dziewczyny u mnie nadal ani okresu ani pozytywu, więc baby w rossmanie mają mnie już chyba za szurnietą, bo chodzę tam codziennie od 3 dni i kupuje po 5 testów xD

Ja testowalam chyba 6 razy w poprzednim cyklu, a okres pojawił się po 40 dniach od poprzedniego 🙈 średnio mam cykl 42 dni, to chyba dużo za dużo?

reklama
Do góry