reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Hej dziewczyny. A mi lekarka kazała robić dalej te testy ale od dzisiaj i zrobiłam rano i taki negatyw negatyw. W ogóle nie widać drugiej kreski. Śluz jest jak należy, temp 36,19, taka jak wczoraj, gdzie po okresie miałam 35,6 średnio. Miałam kilka dni przerwy w mierzeniu temperatury bo byłam na urlopie z mężem i zapomniałam termometru :) ... Kiedy teraz zrobić test. Wieczorem czy zaraz po pracy ok. 15:00?

A ja to nawet śluz płodny dzisiaj mam! Żart jakiś!
Przynajmniej jeszcze na imprezę mogę wyskoczyć w sobotę :D
To ewidentnie jakieś zmiany hormonalne, u mnie pewnie też. Ciekawe co lekarz by na to powiedział...
No ja pewnie też jakoś tak dostanę @:/ ale lecę chyba po @ na drożność. Bo już Ni Moge!!!!!!!!!!!
Ja nadal nie czuję @ ale już mniej wierzę w to, że się udało. Niby test 2 dni przed @ mógł wyjść fałszywie negatywnie jak dopiero kilka dni wcześniej była implantacja, ale jakoś tak... Odnosze wrażenie, że to byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe. Czekam do jutra na termin @, ale nie nastawiam się, że ona nie przyjdzie niestety.

Hej dziewczyny. A mi lekarka kazała robić dalej te testy ale od dzisiaj i zrobiłam rano i taki negatyw negatyw. W ogóle nie widać drugiej kreski. Śluz jest jak należy, temp 36,19, taka jak wczoraj, gdzie po okresie miałam 35,6 średnio. Miałam kilka dni przerwy w mierzeniu temperatury bo byłam na urlopie z mężem i zapomniałam termometru :) ... Kiedy teraz zrobić test. Wieczorem czy zaraz po pracy ok. 15:00?
Możesz zrobić ale nie ma pewności, że będzie pozytyw. Jakiej formy robisz testy? U mnie przy potwierdzonej owulacji monitoringiem cały czas wychodził negatyw, u mojej znajomej w tym samym cyklu również. A obu się nam udało zajść w ciążę. Także spokojnie działaj, tylko idź później ba monitoring sprawdzić czy jajeczka pękły same :)

Możesz zrobić ale nie ma pewności, że będzie pozytyw. Jakiej formy robisz testy? U mnie przy potwierdzonej owulacji monitoringiem cały czas wychodził negatyw, u mojej znajomej w tym samym cyklu również. A obu się nam udało zajść w ciążę. Także spokojnie działaj, tylko idź później ba monitoring sprawdzić czy jajeczka pękły same :)
Tak tak idę sprawdzić w poniedziałek. Bo ta owu ma być dzisiaj lub jutro. I zobaczymy w poniedziałek czy pękły moje dwa bliźniaki :) testy kupiłam jakieś w aptece. Lh ovulation test. I nie wiem czy dobre. Ale kiedyś robiłam na tych różnych z Rossmana i też nic nie wychodziło. Raz jeden kupiłam takie fajne że i większe te paski ale nie pamiętam gdzie i jakiej firmy. Ale to prawda. Kiedyś też miałam owulację potwierdzona a testy negatywne cały czas.

Rety, jedyne co mnie pociesza to to, że lekarka powiedziała że pierwszy raz widzi u mnie takie porządne pecherzyki, że chyba pierwszy raz dopiero szykuje się porządna owulacja. No i zapewniała mnie że dupek 2x1 nie zahamuje. Ale się okaże.
Dziewczyny!!! Wierzę że to sprawka Symfolicu. Pijcie to . Ja nie wierzylam do tej pory.......

Tak tak idę sprawdzić w poniedziałek. Bo ta owu ma być dzisiaj lub jutro. I zobaczymy w poniedziałek czy pękły moje dwa bliźniaki :) testy kupiłam jakieś w aptece. Lh ovulation test. I nie wiem czy dobre. Ale kiedyś robiłam na tych różnych z Rossmana i też nic nie wychodziło. Raz jeden kupiłam takie fajne że i większe te paski ale nie pamiętam gdzie i jakiej firmy. Ale to prawda. Kiedyś też miałam owulację potwierdzona a testy negatywne cały czas.
Mi jako takie wychodzą tylko z domowego labolatorium. Wszystkie inne albo wyjdą albo A nie. A jak raz wzięłam z apteki i robiłam równocześnie z tymi z dl to była mega różnica w intensywności :) także nie stresuj się, bamboszcie po prostu [emoji16][emoji123]

Mi jako takie wychodzą tylko z domowego labolatorium. Wszystkie inne albo wyjdą albo A nie. A jak raz wzięłam z apteki i robiłam równocześnie z tymi z dl to była mega różnica w intensywności :) także nie stresuj się, bamboszcie po prostu [emoji16][emoji123]
Czyli kupiłam jakieś dziadostwo ? A myślałam że w aptece będą lepsze... Ehhhh.... No nic. Mąż już ma dość. Zresztą ja też. Mam maraton życiowy i w sumie poszłabym w końcu spać jak człowiek, a tu trzeba dzień w dzień :D a my tak dzień w dzień od niedzieli bo wstępnie owu miała być w środę przecież

Popłakałam się dziś rano bo nie mogłam znaleźć skarpetki, w dodatku skrzyczałam męża, że jak on wywiesza pranie to zawsze giną moje skarpetki i jestem już spóźniona do pracy... Zdecydowanie jutro będzie @. Jadę do pracy i dalej chce mi się płakać, mam jakieś uderzenia gorąca. Masakra :(

reklama
Cześć dziewczyny. Za tydzień mam termin @ i za tydzień mam iść jamy brzusznej. Wiem że usg nie jest inwazyjnym badaniem, ale chciałam się upewnic czy na pewno to nic zaszkodzi?
.
Myślę że nie, miałam wielokrotnie robione USG w czasie ciąży z powodu kołki nerkowej oraz celem podglądania malucha ale dla swojego spokoju spytaj lekarza.

Do góry