reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Popłakałam się dziś rano bo nie mogłam znaleźć skarpetki, w dodatku skrzyczałam męża, że jak on wywiesza pranie to zawsze giną moje skarpetki i jestem już spóźniona do pracy... Zdecydowanie jutro będzie @. Jadę do pracy i dalej chce mi się płakać, mam jakieś uderzenia gorąca. Masakra :(
Aj te hormony strasznie żądza naszym organizmem, nastrojami. Póki nie ma @ jest nadzieja tak piszą dziewczyny i tego się trzymajmy. Wiem to trudne ale głowa do góry.

reklama
.
Myślę że nie, miałam wielokrotnie robione USG w czasie ciąży z powodu kołki nerkowej oraz celem podglądania malucha ale dla swojego spokoju spytaj lekarza.
Dziękuję za odpowiedź:* No ja to myślę że kolejny cykl na straty, także raczej w ciąży nie jestem, ale zawsze istnieje takie ryzyko, chociaż tłumaczę sobie, że przecież nawet jakbym zaszła to przecież usg w ciąży robi się kilkakrotnie i to właśnie brzucha, może nie żołądka wątroby itp, ale jednak to brzuch [emoji1787]

Czyli kupiłam jakieś dziadostwo ? A myślałam że w aptece będą lepsze... Ehhhh.... No nic. Mąż już ma dość. Zresztą ja też. Mam maraton życiowy i w sumie poszłabym w końcu spać jak człowiek, a tu trzeba dzień w dzień :D a my tak dzień w dzień od niedzieli bo wstępnie owu miała być w środę przecież
Aj no wiem że taki seks obowiązkowy to trudne ale ta jak napisałaś to życiowy maraton o nowe życie i warto.

Aj te hormony strasznie żądza naszym organizmem, nastrojami. Póki nie ma @ jest nadzieja tak piszą dziewczyny i tego się trzymajmy. Wiem to trudne ale głowa do góry.
Dziękuję, naprawdę potrzebowałam teraz takich słów... Nie wiem co się ze mną dzieje w tym miesiącu. Wszystko na opak, od niedzieli ciągle pobolewają jajniki, wczoraj nudności, dziś ten jakiś tan depresyjny i płaczliwość i nerwowość. Zaczekam cierpliwie do jutra, choć wydaje mi się, że to znów hormony :( Bardzo chciałabym nie mieć żadnych objawów w fazie lutealnej, bo bym nie myślała wtedy o ciąży, a jak hormony powodują takie objawy co miesiąc tak naprawdę, to trudno jest się nie zastanawiać nad tym i znów nie nastawiać :(

Dziękuję, naprawdę potrzebowałam teraz takich słów... Nie wiem co się ze mną dzieje w tym miesiącu. Wszystko na opak, od niedzieli ciągle pobolewają jajniki, wczoraj nudności, dziś ten jakiś tan depresyjny i płaczliwość i nerwowość. Zaczekam cierpliwie do jutra, choć wydaje mi się, że to znów hormony :( Bardzo chciałabym nie mieć żadnych objawów w fazie lutealnej, bo bym nie myślała wtedy o ciąży, a jak hormony powodują takie objawy co miesiąc tak naprawdę, to trudno jest się nie zastanawiać nad tym i znów nie nastawiać :(
Wiem co czujesz. Mnie w zeszłym cyklu pierwszy raz w życiu bolała pierś. Ale to tak mnie bolała że jak chodziłam i ocierała się o stanik to było nie do zniesienia. Myślałam już że to to.... I nic. Okres przyszedł jak w zegarku podczas brania dupka :(

Wiem co czujesz. Mnie w zeszłym cyklu pierwszy raz w życiu bolała pierś. Ale to tak mnie bolała że jak chodziłam i ocierała się o stanik to było nie do zniesienia. Myślałam już że to to.... I nic. Okres przyszedł jak w zegarku podczas brania dupka :(
Ja tak mam co miesiąc, że naprawdę źle się czuję tak około tydzień po owulacji. Nie wierzę, że to normalne. Bardzo przeszkadza to w tym, żeby na dłuższą metę mieć zdrowe podejście. Jest taka sinusoida. Dopóki nie zaczną się znów te objawy, to w ogóle nie myślę o ciąży. Potem są już jakiś czas, więc zaczynam dopuszczać do siebie tę myśl, a potem znów rozczarowanie i @ i na nowo to samo.

Już mam dość. Jest mi zimno, mam dreszcze, w pracy mówią, że jestem blada jak ściana... Niech ta @ już przyjdzie jak ma przyjść :(

Ostatnia edycja:
U mnie też te badania hormonów mają ceny kosmiczne, a denerwuje mnie jeszcze to że mam pakiet medyczny z pracy obejmujący te badania ale nie mogę ich zrobić z pakietu jak nie mam skierowania od ich lekarza no a nie pójdę po skierowanie do lekarza który przyjmuje w pracy bo natychmiast by się rozniosło że staram się o dziecko a no jak spóźnia się okres i chciałabym zrobić badanie no to nie będę czekała kilku dni by się do swojego giną dostać no bo rozumiecie mnie doskonale ciekawość trudno poskromić.
Mnie od środy jakoś dziwnie tak z boku piersi bolą, dziś musiałam podbiec kawałeczek oj bolało, boje się że to coś z węzłami chłonnymi, no nic poczekam kilka dni i najwyżej lekarz mnie czeka.
Miłego dnia dziewczyny, słońca na dworze i w sercach!
Mi jeszcze żaden lekarz nie wystawił recepty na badanie hormonów płciowych :/ Nawet na betę, niby nic nie jest refundowane.
A jak czytałam to normalnie dziewczyny robią 3xw miesiącu badania i tracą miliony bo to przez kilka miesięcy się sprawdza.

Hej dziewczyny. A mi lekarka kazała robić dalej te testy ale od dzisiaj i zrobiłam rano i taki negatyw negatyw. W ogóle nie widać drugiej kreski. Śluz jest jak należy, temp 36,19, taka jak wczoraj, gdzie po okresie miałam 35,6 średnio. Miałam kilka dni przerwy w mierzeniu temperatury bo byłam na urlopie z mężem i zapomniałam termometru :) ... Kiedy teraz zrobić test. Wieczorem czy zaraz po pracy ok. 15:00?
Testy owu z pierwszego moczu wychodzą zakłamane. LH bada się między 10 a 22. Ja robiłam w terminie owu 2 razy dziennie, ok.12 i ok.21.
Po pracy też możesz zrobić :)

To ewidentnie jakieś zmiany hormonalne, u mnie pewnie też. Ciekawe co lekarz by na to powiedział...

Ja nadal nie czuję @ ale już mniej wierzę w to, że się udało. Niby test 2 dni przed @ mógł wyjść fałszywie negatywnie jak dopiero kilka dni wcześniej była implantacja, ale jakoś tak... Odnosze wrażenie, że to byłoby zbyt piękne żeby było prawdziwe. Czekam do jutra na termin @, ale nie nastawiam się, że ona nie przyjdzie niestety.
U mnie najmniejszego ukłucia na @, cyc bez zmian - śpię na brzuchu, wczorajsze "wywoływanie" nic nie dało a od rana aplikacje przypominają o spóźniającej się @.
Świetnie :/ Nic nie można zaplanować.

Mi jeszcze żaden lekarz nie wystawił recepty na badanie hormonów płciowych :/ Nawet na betę, niby nic nie jest refundowane.
A jak czytałam to normalnie dziewczyny robią 3xw miesiącu badania i tracą miliony bo to przez kilka miesięcy się sprawdza.

Testy owu z pierwszego moczu wychodzą zakłamane. LH bada się między 10 a 22. Ja robiłam w terminie owu 2 razy dziennie, ok.12 i ok.21.
Po pracy też możesz zrobić :)

U mnie najmniejszego ukłucia na @, cyc bez zmian - śpię na brzuchu, wczorajsze "wywoływanie" nic nie dało a od rana aplikacje przypominają o spóźniającej się @.
Świetnie :/ Nic nie można zaplanować.
Dobrze, że mamy siebie tutaj nawzajem, że nie musimy przechodzić przez coś takiego same. A propo mojego nastroju dzisiejszego i braku objawów @ mimo wczorajszego negatywnego testu - siedzę w pracy i nagle skoczyło mi libido CIEKAWE CO JESZCZE SIĘ WYDARZY haha Ten mój organizm to dom wariatów XD

reklama
Czyli kupiłam jakieś dziadostwo ? A myślałam że w aptece będą lepsze... Ehhhh.... No nic. Mąż już ma dość. Zresztą ja też. Mam maraton życiowy i w sumie poszłabym w końcu spać jak człowiek, a tu trzeba dzień w dzień :D a my tak dzień w dzień od niedzieli bo wstępnie owu miała być w środę przecież
Lepiej co drugi dzień bo plemniory wykańczacie i nie mają kiedy się zregenerować :)

Do góry