reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

@KiedyPytam zaczelam czytac o tych ziolach tez, bo wczesniej o tej mieszance nie slyszalam. Jestem straszna herbaciara i do tej pory pilam rozne ziolka w zaleznosci od fazy cyklu.
Chyba sobie zamowie te ziola ale bede pic do czasu przypuszczalnej owu i calkiem odstawie gdy paski owu wyjda pozytywne :)

reklama
Dziewczyny jedyne co mnie pociesza to to, że biorę znowu dupka i po nim mam krótsze cykle. Więc 10 dni, okres i monitoring, badania i staranka. Choć wątpię czy będę miała owu skoro teraz nie było :( dziś sobie popłakałam znowu ... Pytając co jest że mna nie tak. Co że mnie za baba skoro nie mam owulacji. Dwa razy sprawdzone na USG a kto wie ile takich sytuacji było w tym półroczu? Napewno nie miałam też w styczniu i lutym. Więc może miałam z dwie owu w tym roku i to by było na tyle. Co ja mogę brać jeszcze oprócz picia siemienia lnianego i Inofolica? Zioła ojca sroki się boje bez konsultacji. A jakieś inne zioła słabsze trochę? Jakaś dieta ?
Tak mi przykro, ze ten problem z owu wystapil u Ciebie, oby jak najszybciej wszystko wrocilo do normy. Badz dobrej mysli ;)
Jeden z jajnikow byl w dobrym stanie i moze wlasnie z niego bedzie owu.
Jesli chodzi o takie wspomagacze to ja biore wiesiolka od poczatku cyklu do owulacji (na sluz plodny bo nigdy nie zaszkodzi haha), czasem kisiel z siemienia rano lub wieczorem (nie jem ziaren). Ogolnie nie lubie ale staram sie przelamac...
W pierwszej fazie cyklu pije szalwie codziennie w ciagu dnia, a wieczorem zazwyczaj liscie malin.
W drugiej fazie pokrzywa (odzywia blone sluzowa macicy). Czytalam tez ze malina ogolnie dziala na niska jakosc komorek jajowych i zmniejsza ryzyko poronienia gdy dojdzie do zagniezdzenia. Co drugi dzien pije naprzemian owoc rozy (odzywia i ma duzo wit C) i kwiaty nagietka (pachnie jak siano po zaparzeniu ale pomaga tez na cere :) )
Oczywiscie czasem zapomne o czyms, ale ogolnie trzymam sie tego rytmu...

Nie ma sprawy. Ja też siedziałam ciągle i czytałam na ten temat bo lekarz niewiele mi powiedział. Tak, zrobiłam betę raz i była niska jak u Ciebie, pozniej zrobiłam drugi raz po 2 dniach i nic nie rosła, po krwawieniu poszlam do lekarza na usg, na którym było widać jeszcze resztki pęcherzyka ciazowego. Po kolejnej miesiączce poszłam kolejny raz i już wszystko ładnie wyglądało na usg. Cykle na szczęście nie rozregulowaly się ale u każdego jest inaczej. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie podobnie. To jest tak wczesny etap, że wszystko ładnie powinno się samo oczyścić.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź:*

Jeju ja też tego nie znoszę... A czas ciągnie się w nieskończoność.. Albo jakaś patologiczne rodzina i ciąża za ciąża... Kochana, jest mi tak strasznie przykro! Tak bardzo Ci kibicowalam i wierzyłam że wszystko będzie ok.... Trzymaj się cieplutko, mam nadzieję że masz wsparcie w domu, my też tu jesteśmy [emoji8] wierzę, że następny raz będzie szybciutko i wszystko pójdzie dobrze.
Za to nie rozumiem tej niesprawiedliwości na świecie... [emoji17] I jest mi z tego powodu tak strasznie przykro... [emoji17][emoji17]O tak, bo wokol mnie to każdy mówi "na spontanie", "nie staraj się", "powoli." itp... A to się tak nie da [emoji17] jeśli się tego tak strasznie pragnie... Cześć, trzymam kciuki, u mnie to też 2 cykl, ale znowu u mnie to bardzo długie cykle [emoji2356]
Trzymam kciuki [emoji110]

Chociaż nawet dzisiaj myślałam, że kobiety z krótkimi cyklami to mają lepiej... [emoji6]
Wiesz myślę że żadna skrajność nie jest dobra, i w za krótkich i w za długich ciężko odnaleźć owulację. Poprzednio udało mi się zajść zaraz po miesiączce teraz też tak próbuje ale no zobaczymy, w tym cyklu też raczej na nic nie liczę bo kiedyś jak udało mi się zajść w ciążę to zaraz organizm dał znać a w tym cyklu zero sygnałów, ale wy to była ciąża bliźniacza więc hormony mogły bardziej szaleć. No pocieszam się wiem.
Tak teksty w stylu "spokojnie, podejdź na luzie" są na maksa denerwujące bo przynajmniej w moim przypadku decyzja o drugim dziecku z różnych powodów była bardzo trudna ale też ostatnio los postawił mnie w takiej sytuacji która pokazała mi jak ważne jest posiadanie rodzeństwa i to ostatecznie zadecydowało że się staramy o dziecko, i teraz chciałbym szybko zajść w ciążę bo po pierwsze wiek ryzykowny 36 lat a i różnica pomiędzy dziećmi coraz wieksza więc podejście na luzie to u mnie nie ma zastosowania.

Tak mi przykro, ze ten problem z owu wystapil u Ciebie, oby jak najszybciej wszystko wrocilo do normy. Badz dobrej mysli ;)
Jeden z jajnikow byl w dobrym stanie i moze wlasnie z niego bedzie owu.
Jesli chodzi o takie wspomagacze to ja biore wiesiolka od poczatku cyklu do owulacji (na sluz plodny bo nigdy nie zaszkodzi haha), czasem kisiel z siemienia rano lub wieczorem (nie jem ziaren). Ogolnie nie lubie ale staram sie przelamac...
W pierwszej fazie cyklu pije szalwie codziennie w ciagu dnia, a wieczorem zazwyczaj liscie malin.
W drugiej fazie pokrzywa (odzywia blone sluzowa macicy). Czytalam tez ze malina ogolnie dziala na niska jakosc komorek jajowych i zmniejsza ryzyko poronienia gdy dojdzie do zagniezdzenia. Co drugi dzien pije naprzemian owoc rozy (odzywia i ma duzo wit C) i kwiaty nagietka (pachnie jak siano po zaparzeniu ale pomaga tez na cere :) )
Oczywiscie czasem zapomne o czyms, ale ogolnie trzymam sie tego rytmu...
A któreś z tych ziół pobudzają owulację? Siemię lniane pije na śluz właśnie i się też zastanawiam nad tym olejem .... Pijesz go czy lykasz tabletki

Dziewczyny jedyne co mnie pociesza to to, że biorę znowu dupka i po nim mam krótsze cykle. Więc 10 dni, okres i monitoring, badania i staranka. Choć wątpię czy będę miała owu skoro teraz nie było :( dziś sobie popłakałam znowu ... Pytając co jest że mna nie tak. Co że mnie za baba skoro nie mam owulacji. Dwa razy sprawdzone na USG a kto wie ile takich sytuacji było w tym półroczu? Napewno nie miałam też w styczniu i lutym. Więc może miałam z dwie owu w tym roku i to by było na tyle. Co ja mogę brać jeszcze oprócz picia siemienia lnianego i Inofolica? Zioła ojca sroki się boje bez konsultacji. A jakieś inne zioła słabsze trochę? Jakaś dieta ?
Ja biorę Ovarin. Podobno super wpływa na Owu i ma super opinie. Zjadlam już chyba z 3 opakowania ale pomimo wstrzymanych starań nie przerwałam. Aha no i w składzie ma też kwas foliowy.

Teraz wróciłam do starań no i zobaczymy czy Ovarin coś pomógł:)

reklama
Do góry