reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

To ja dołączę do klubu ryczacych. Mąż w nocy tak chrapal, że musiałam go eksmitowac do salonu... Zrobiłam się bardzo wrażliwa na takie jego nocne chrapy... Czuję się zawieszona w próżni między @ a testem piątkowym. Myslicie, że faktycznie może być różnica i mogą wyjść II? 8 dni po owu a 14 dni po owu?

ja mojego w nocy dorwałam :tak:
jak nigdy !

reklama
Ja już bym chciała dostać ten @, to by się dla mnie zaczął kolejny cykl... A teraz to ani @ ani nic.... A w piątek ostatni raz testuje. To będzie 14 dni od owulacji.
Jeśli w piątek będzie 14 dni od owulacji to przecież dopiero wtedy powinien być termin okresu więc jeszcze może Ci nic test nie pokazać. Skąd ta panika ?

To ja dołączę do klubu ryczacych. Mąż w nocy tak chrapal, że musiałam go eksmitowac do salonu... Zrobiłam się bardzo wrażliwa na takie jego nocne chrapy... Czuję się zawieszona w próżni między @ a testem piątkowym. Myslicie, że faktycznie może być różnica i mogą wyjść II? 8 dni po owu a 14 dni po owu?

Ojej.. większość osób tak ma, żeby nie powiedzieć że wszystkie które były albo są w ciąży miałyby taką sytuację.
Matematycznie na to popatrz. 6dpo to minialny termin zagnieżdżania zarodka (zagnieżdżanie odbywa się miezy 6-12dpo), beta po zgnieżdżeniu zaczyna się wytwarzać dopiero po 48h. Zatem w 8dpo beta dopiero zaczęłaby się produkować pod warunkiem zagnieżdżania w 6dpo, co zdarza się rzadko.
Jeśli zagnieżdżanie u Ciebie byłoby np, w 10 dpo, to pierwszy test możesz zrobić najwcześniej w 13dpo żeby miał sens.
Dlatego testy w 14dpo z reguły wychodzą już miarodajne, co też nie jest regułą, bo są dziewczyny które dopiero tydzień po @ oglądają drugą kreskę. To sprawa bardzo indywidualna.
Jeśli dostajesz do głowy rób test nie wiem w 12dpo, ale jeśli ma cie to tylko nakręcić negatywnie w przypadku bieli, która de facto może wyjść mimo ciąży to czekaj do piątku.

reklama
Do góry