reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Tak przyszło mi do głowy że jest jeden pozytyw gdybym miała transfer w styczniu. Nie będzie głupich pytań jak nie będę piła alkoholu w święta;) nie będę musiała się nikomu przyznawać a tak musiałabym coś kombinować żeby się nie przyznać.

reklama
Tak przyszło mi do głowy że jest jeden pozytyw gdybym miała transfer w styczniu. Nie będzie głupich pytań jak nie będę piła alkoholu w święta;) nie będę musiała się nikomu przyznawać a tak musiałabym coś kombinować żeby się nie przyznać.
u mnie na szczęście mogę nie pić i nikt o nic nie pyta 😅

Ja do tej pory nie wierzę. Nie dociera do mnie. Mój M potrzebował kilku dni żeby jak kolwiek zacząć przetwarzać sytuację. Niepłodna głowa zostaje z człowiekiem już na zawsze... Ta niepłodność zmienia na tyle, że już nigdy nie jest taki sam jak wcześniej i nie będzie się cieszył z ciąży tak jak osoba której to przyszło łatwo. Bo z tyłu głowy ma milion czarnych myśli...
Ja też nie wierzę i się boję😟może po prenatalnych się uspokoję 😤

Ja miałam długi, miesiąc miałam anty i gonapeptyl, a później menopur i gonapeptyl. Obecnie jestem już po punkcji :)
Pytam, bo właśnie tak się zastanawiałam, czy na następnej wizycie mi nie dołoży czasem gonapeptylu, bo receptę kazał wykupić od razu, a nigdzie go nie mogę znaleźć w aptece i trochę się zmartwiłam. Pytałam czy można zamówić, to w każdej aptece mi mówili, że jest to gorący towar, schodzi szybko i nie można go zamówić, trzeba polować, a w tym momencie najbliżej jest 200 km ode mnie. Myślałam na początku, że może dopiero na stymulację potrzebny, więc teoretycznie bym miała miesiąc na znalezienie, ale coś mi świtało, że dają go też w cyklu z tabletkami anty. No trudno w takim wypadku to najwyżej pojadę do Poznania i przy okazji odwiedzę jarmark 😄

Pytam, bo właśnie tak się zastanawiałam, czy na następnej wizycie mi nie dołoży czasem gonapeptylu, bo receptę kazał wykupić od razu, a nigdzie go nie mogę znaleźć w aptece i trochę się zmartwiłam. Pytałam czy można zamówić, to w każdej aptece mi mówili, że jest to gorący towar, schodzi szybko i nie można go zamówić, trzeba polować, a w tym momencie najbliżej jest 200 km ode mnie. Myślałam na początku, że może dopiero na stymulację potrzebny, więc teoretycznie bym miała miesiąc na znalezienie, ale coś mi świtało, że dają go też w cyklu z tabletkami anty. No trudno w takim wypadku to najwyżej pojadę do Poznania i przy okazji odwiedzę jarmark 😄
Zawsze trzeba szukać plusów sytuacji ;)

A z jakich okolic jesteś? Sprawdzałaś na ktomalek.pl? Bo u mnie w okolicy na tej stronie wyświetla się ich całkiem sporo, a np. na gdziepolek nie ma w ogóle.

To było to co dają na koniec przed punkcją ? Już nie pamietam 😁 ja miałam decapeptyl - może to akurat będą mieli 🤔
Klinika nie ma podpisanej umowy z jakaś może apteka na leki?
Generalnie na leki na IVF jest duży popyt. Ja ostatnio miałam problem z estrofemem - nawet hurtownie miały braki

To było to co dają na koniec przed punkcją ? Już nie pamietam 😁 ja miałam decapeptyl - może to akurat będą mieli 🤔
Klinika nie ma podpisanej umowy z jakaś może apteka na leki?
Generalnie na leki na IVF jest duży popyt. Ja ostatnio miałam problem z estrofemem - nawet hurtownie miały braki
Ja też estrofemu szukałam w 3 aptekach i mówili że w hurtowniach pustki😅

reklama
Jeszcze jest opcja kogoś w skrajnej sytuacji poprosić żeby sprawdził w swojej aptece i wysłał Ci paczkomatem. Teoretycznie na screenie recepty (sam kod kreskowy) nie ma Twoich danych. Widziałam kiedyś że ktoś tak tu robił ale nie wiem w sumie czy tak można wysyłać leki paczkomatem 😀

Do góry