reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Witam, ja w czwartek dostałam zastrzyk ovitralle na pękniecie. Pęcherzyk miał 20 mm.
Czy byłas jzu an monitoringu, sprawdzic, czy pękło? I...czy "czułaś" coś po zatrzyku i jak długo?
No jasne ze bylam :) codziennie jestem od 3dc do potwierdzrdzonego pekniecia.
Od zastrzyku w ciagu 24-36 h powinno byc pekniecie.
Ja dostałam zastrzyk ok 10. Po polnocy kazał nam juz dzialac. A nastepnego dnia o 16 mialam owu. Potwierdzone.
Tuz przed owu pobolewa mnie ten jajnik z ktorego idzie. A juz po peknieciu orgazm to katorga wrecz- boli jakby mnie rozrywalo. I trwa to ok 3-4 dni.
Lekarz sprawdzajac na monicie potwierdza ze ma prawo bolec bo po peknieciu pozostaje jakis tam płyni przez to ten dyskomfort.

reklama
Ale to strasznie ciezko wytrzymać [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja sie tak zle czułam szybko bo już pare dni po owu ze nawet mi sie nie chciało :p glowa mnie przez 4 dni bolala potem zrobiłam test i dopóki nie zobacze przyrostu bety to nie umiem sie skupić :p
Poza tym my w tym cyklu robiliśmy to 17 razy bo taki był dlugi :p więc troche mamy dość :D

Witam, ja w czwartek dostałam zastrzyk ovitralle na pękniecie. Pęcherzyk miał 20 mm.
Czy byłas jzu an monitoringu, sprawdzic, czy pękło? I...czy "czułaś" coś po zatrzyku i jak długo?
Jak dostalas zastrzyk we czwartek. Dzialas czwwartek i to ostro. No i powinnas byc w sobote na potwierdzenie. A najlepiej juz w piatek czy peklo.
Ja mialam w dniu podania zastrzyku 25mm a na potwierdzeniu peklo 31mm oraz 20mm ( dwa!) I cos mruczał o blizniakach [emoji14]
Teoretycznie 14 dni po owu kazal czekac. A ja wlasnie wracam z 10 testami do domu [emoji14]

Ja sie tak zle czułam szybko bo już pare dni po owu ze nawet mi sie nie chciało [emoji14] glowa mnie przez 4 dni bolala potem zrobiłam test i dopóki nie zobacze przyrostu bety to nie umiem sie skupić [emoji14]
Poza tym my w tym cyklu robiliśmy to 17 razy bo taki był dlugi [emoji14] więc troche mamy dość :D
My tez dolozylismy do pieca przez 2 dni 31 i 1. Czyli sylwester byl wystrzalowy [emoji14]
Po owu pobolewa mnie jajnik. Ale jak to mija to po 3 dniach znowu nas nachodzi. Bo sie rozkrecilismy jak kroliczki duracella.
No nic. Poczekam do 12go

Czyli u Ciebie dobre wieści. Ja czekam do poniedziałku.
Zastrzyk miałam w czwartek o godzninie 12:00. Rwący bół(za przeproszeniem po sam tyłek), czułam w piątek od 18:00 i sam stosunek "bolał". Poszłam spać i dzisiaj już nic nie czuje.... Wiele osób czuje kłócie kilka dni, ja czułam wczoraj.
Starania były w czwartek wieczorem (w dzien zastrzyku) , w piatek no i dzisiaj dla pewności ;)
No ciekawajestem bardzo jak to u mnie będzie... (czy pękło)
Podejcie 3. Zobaczymy.
Teraz wszystkie wyniki mamy juz i pewnosc ze wszystko ok. Wiec i nastawienie juz troche inne.

No wlasnie ze nie. U nas wszystkie wyniki bardzo dobre. Zadnych przeciwwskazań medycznych. Pol roku starań i nic. A mam monity, wizyty codziennie przed i po owu. Pelna opieka dwoch najlepszych ginków. Facet moj pracuje na najwyższych obrotach. Idealne dni idealne pozycje. I co ? Dupa blada [emoji13][emoji14][emoji12]
Najczęściej za pierwszym razem udaje sie tym co nie myslą tak bardzo. Jeszcze sie nie nakrecily. Nie przeszly stresow testowania praktycznie juz po [emoji173][emoji23][emoji23][emoji23] ale damy rade dziewczynki. Śnieg, zimno, moze to sprzyjać będzie wiekszej kołdrologii [emoji12][emoji14][emoji13]
Kołdrologia[emoji23] brzmi jak dziedzina naukowa!

Kochana, ja testów to mam w szufadzie chyba z 50 :) Rozumiem Twoje oczekiwania i napięcie.
Mój ginekolog przyjmuje 3x w tygodniu, wiec nie było szansy abym podeszła do niego w piątek lub sobotę.

PS. Ja osobiscie codziennie robie test aby sprawdzic,ile się zastrzyk utrzymuje we krwi.
No niestety dosc dlugo. Dlatego wstrzymuje sie od testowania hahaha
A lekarza swojego dorwalam w szpitalu. Nie chodze tylko do gabinetu.
I chwała mu za to ze jest tak dyspozycyjny. Przy monicie to podstawa

reklama
Do góry