reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Uff w końcu Was nadrobiłam dziewczyny, ale żeście naskrobały!!!

Poczytałam o wózkach :) fajna sprawa ale chyba wieksza korba jest przy 1 dziecku, pamiętam jak wybierałam, moi rodzicie mieli zasponsorować. @Ann89 ja tez byłam w ciazy 6 lat temu, pamiętam te marki, my za to wybralismy Jedo Fyn Memo, wtedy to była nowość. Też marzył mi się x-lander hehe ale poza budżetem. Teraz to powiem szczerze chętnie odkupię jakąś uzywaną niedrogą gondolkę na pól roku (nasz Jedo poszedl do ludzi) a później zainwestuję w fajną porządną spacerówkę typu Joie.

@Migdalove ja dołączę do dziewczyna agitujących "nie czekać!" oczywiście sprawy zdrowotne na 1 miejscu! ogarnijcie sie kilka miesięcy (ciąża tez trwa), podreperujecie budżet i działaj! Ja też okropnie żałuję że do tej pory sie nie udało, o drugim dziecku marzę od 2,5 roku i jak nie stresujące kupno mieszkania (transakcja wiązana), własnoręczny remont, to ciąża pozamaciczna , zakaz starań na pół roku ,a pozniej nerwica i leki przez 8 miesięcy .....zawsze cos! Własnie skończyłam 36 lat i czuję że czas mnie goni nieubłaganie, a przeciez plan byl taki że mialam już być podwójną mamą dawno temu.

@martoosia04 jeszcze jest szansa, wcześnie jest.

@Jivka czemu nie testujesz? Flo krzyczy, okresu brak. Biegusiem po test!

@SalsaPL ja co miesiąc mam spektrum objawów ciążowych, miewałam i klucie jajników i śluz i raz piersi tak, raz piersi śmak. Raz od 8 dpo raz od 1 dpo. Te dwa tygodnie od owulacji to szaleństwo, trzeba to przezyć.

reklama
Bo tak oprócz tego, że tak rzadko się @ u Ciebie pojawia to masz jakieś dolegliwości? Ja to miałam nie tylko nieregularne cykle ale od 14dc mega PMS mi się zaczynał i tak do momentu aż @ przychodziła czyli miesiąc nawet na ostrym PMSie a nawet i dwa... To był koszmar, a lekarze rozkładali ręce i tylko "Taka pani uroda"...
U mnie pms objawia sie bólami w podbrzusz na równe 6 dni przed okresem. Nie są super mocne, ale sprawiają dyskomfort, dochodzi do tego lekkie poddenerwowanie, apogeum osiągam drugiego i 3 dnia okresu, i krostki. Baa wulkany na brodzie albo czole.
Właśnie ja mam taki biały, a kilka dni temi był żółtawy. Nigdy nie obserwowałam sluzu. Jak czytałam to wszędzie pisali że jest mega mokro, a w żadnej ciąży tak nie miałam :) Mnie co jakiś czas delikatni ćmi jak na okres, ale ani syfów na buzi, ani bólu piersi ani @ :szok:

@Migdalove mój by zwariował gdyby u mnie tyle trwał pms:p
To trzymam kciuki[emoji16]. Moze to dobry zwiastun.

Uff w końcu Was nadrobiłam dziewczyny, ale żeście naskrobały!!!

Poczytałam o wózkach :) fajna sprawa ale chyba wieksza korba jest przy 1 dziecku, pamiętam jak wybierałam, moi rodzicie mieli zasponsorować. @Ann89 ja tez byłam w ciazy 6 lat temu, pamiętam te marki, my za to wybralismy Jedo Fyn Memo, wtedy to była nowość. Też marzył mi się x-lander hehe ale poza budżetem. Teraz to powiem szczerze chętnie odkupię jakąś uzywaną niedrogą gondolkę na pól roku (nasz Jedo poszedl do ludzi) a później zainwestuję w fajną porządną spacerówkę typu Joie.

@Migdalove ja dołączę do dziewczyna agitujących "nie czekać!" oczywiście sprawy zdrowotne na 1 miejscu! ogarnijcie sie kilka miesięcy (ciąża tez trwa), podreperujecie budżet i działaj! Ja też okropnie żałuję że do tej pory sie nie udało, o drugim dziecku marzę od 2,5 roku i jak nie stresujące kupno mieszkania (transakcja wiązana), własnoręczny remont, to ciąża pozamaciczna , zakaz starań na pół roku ,a pozniej nerwica i leki przez 8 miesięcy .....zawsze cos! Własnie skończyłam 36 lat i czuję że czas mnie goni nieubłaganie, a przeciez plan byl taki że mialam już być podwójną mamą dawno temu.

@martoosia04 jeszcze jest szansa, wcześnie jest.

@Jivka czemu nie testujesz? Flo krzyczy, okresu brak. Biegusiem po test!

@SalsaPL ja co miesiąc mam spektrum objawów ciążowych, miewałam i klucie jajników i śluz i raz piersi tak, raz piersi śmak. Raz od 8 dpo raz od 1 dpo. Te dwa tygodnie od owulacji to szaleństwo, trzeba to przezyć.
Póki co do czerwca nieodwołanie czekamy. :)

U mnie pms objawia sie bólami w podbrzusz na równe 6 dni przed okresem. Nie są super mocne, ale sprawiają dyskomfort, dochodzi do tego lekkie poddenerwowanie, apogeum osiągam drugiego i 3 dnia okresu, i krostki. Baa wulkany na brodzie albo czole.To trzymam kciuki[emoji16]. Moze to dobry zwiastun.
Chciałabym wtedy taki PMS mieć. ;) U mnie dopiero wszystko znormalniało jak zaczęłam stosować dietę i brać leki po diagnozie jakim była słaba tarczyca.

Mi po prostu te testy tak szybko nie wychodzą :) A szkoda mi kasy na betę :) Kupię sobie dzisiaj test i jutro rano zrobię (u mnie nie ma sensu robić nie z pierwszego moczu)

Ja też już miałam wszelkie objawy na ciąże! Chyba wszystkie! [emoji23]
A teraz, jak chcę jakiekolwiek mieć, to klops [emoji23][emoji23][emoji23] ni ma.

Chciałabym wtedy taki PMS mieć. ;) U mnie dopiero wszystko znormalniało jak zaczęłam stosować dietę i brać leki po diagnozie jakim była słaba tarczyca.
Ja pol roku spokoju mialam po poście Dąbrowskiej, w sumie nawet rok po. Chcialam ją powtorzyc ale nie mam motywacji, zaczynalam i po tygodniu dawalam za wygraną. Ale po świetach muszę do niej wrócic

reklama
Do góry