reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Wszystko fajnie, jak wiek odpowiedni. Ja mojego męża poznałam mając już 27 lat.
28 lat - zamieszkaliśmy razem
29 lat - oświadczyny
30 lat - ślub, wesele
31 lat i pól - urodził sie Paweł :)

Najpierw macierzyństwo mnie sponiewieralo i nie chciałam więcej dzieci, ale zdanie zmieniłam już po 2 latach :) Po 2,5 od porodu wyjęłam spiralę i zaczelismy starania i po pół roku, jak kupowalismy w wielkim stresie chatę to zaszłam w pozamaciczną ;(

Gdybym miała te 5 lat mniej to bym tak nie fisiowała. Nawet ginekolog mi tydzień temu lekko wiek wypomniał.

@Jivka gdzie byliście na wycieczce?
To Ci powiem tak.. lekarz debil.
Mój natomiast gin sie chwalił ze siostre ma ktora mama urodziła w wieku 45 lat i jest słonkiem całej rodziny do dzis dnia.
A moje 38 to zadna przeszkoda [emoji3][emoji16]

reklama
To Ci powiem tak.. lekarz debil.
Mój natomiast gin sie chwalił ze siostre ma ktora mama urodziła w wieku 45 lat i jest słonkiem całej rodziny do dzis dnia.
A moje 38 to zadna przeszkoda [emoji3][emoji16]

Moja mama urodziła w wieku 49 lat zdrowego syna tak więc mam 11 letniego brata teraz wiek nie gra roli, prawdziwe babcie 60 letne zachodzą w ciążę przez in vitro ale mimo wszystko zachodzą
Poprawka mama w wieku 43 lat a ciocia miała 49 i było to jej pierwsze dziecko.

Ostatnia edycja:
Bo jesli ktoś juz to mówi to inni nie wierzą. Ogolnie wizerunek rodzicielstwa jest słodkopierdzący. Mały rozowy bobasek, który je, śpi i sie usmiecha. Nikt nie wspomni ze ten bobasek robi smierdzace kupy, ulewa dalej niż sam widzi, albo rani sutki. A potem ze ząbkuje co chwilkę. A nawet jesli, to opowiadają w formie anegdoty, ze raz kiedys tam. Ale jak juz zaczniesz mowic, ze przez 5 miesiecy spisz na podlodze drapiąc w łozko bo tylko ten dzwiek uspokaja twoje dziecko, to się okazuje ze na pewno problem jest w tobie. Wiec wszyscy siedzą cicho.
Podpisuję się pod tym!!![emoji23][emoji23][emoji23]
Święta prawda!

Ja właśnie wróciłam z zakupów i co... Zapomniałam testu kupić... Brawo ja.
Teraz zaczęło mnie tak dziwnie ciągnąć od prawego jakby jajnika przez spojenie łonowe aż do pachwiny i tak promieniuje. :wściekła/y:

Ja właśnie wróciłam z zakupów i co... Zapomniałam testu kupić... Brawo ja.
Teraz zaczęło mnie tak dziwnie ciągnąć od prawego jakby jajnika przez spojenie łonowe aż do pachwiny i tak promieniuje. :wściekła/y:
Hehe ach to roztargnienie...[emoji6]
A kiedy planujesz zrobić? Czekasz do 21go czy wcześniej?
Ja już nie wiem boli mnie brzuch ale jak by inaczej, denerwuje się strasznie [emoji58][emoji57]

Hehe ach to roztargnienie...[emoji6]
A kiedy planujesz zrobić? Czekasz do 21go czy wcześniej?
Ja już nie wiem boli mnie brzuch ale jak by inaczej, denerwuje się strasznie [emoji58][emoji57]
Ja chciałam jutro, jestem 12 dni po terminie @. Tydzień temu robiłam test i był negatywny. Aczkolwiek biorę pod uwagę to, że owulacja mogła mi się przesunąć a wtedy istniało ryzyko zapłodnienia... Matko jak to brzmi na wątku staraczkowym :-D ryzyko zapłodnienia. :-D No w moim przypadku jest to ryzyko, bo to drugi cykl po poronieniu.

@Migdalove będzie dobrze. Zaczęłam pierwszy cykl od straty dzisiaj 11dc. Jutro ma kontrolę u lekarza i zastrzyk na pęcherzyki prawdopodobnie. Wizyta u genetyka i działam w tym miesiącu

reklama
@Migdalove będzie dobrze. Zaczęłam pierwszy cykl od straty dzisiaj 11dc. Jutro ma kontrolę u lekarza i zastrzyk na pęcherzyki prawdopodobnie. Wizyta u genetyka i działam w tym miesiącu
Tylko ja jestem po zaśniadzie groniastym więc na 3 cykle zakaz starania się. Chociaż lekarz mówił, że jakby zdarzyła się ciąża to mam nie panikowac, będę po prostu bo jeszcze większą kontrolą

Do góry