reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

No niestety zaczęły się bóle podbrzusza jak na @ :) Będziemy próbować dalej póki torbiele są małe. Jest szansa, że następny cykl będzie ze zdrowego jajnika :)

reklama
Ja tak miałam w tym miesiącu, że miałam wcześniej objawy owu, więc próbowaliśmy właśnie wtedy, zaraz po zakończeniu @ aż do skoku temperatur. Póki co cisza, test zrobię jak @ będzie się spóźniała ponad 7 dni :)

Ja zrobilam test owu i kreska jest jasna wiec pewnie powoli się zbliża owu dość wcześnie no ale :)

Przykro mi, ale podziwiam pozytywne nastawienie. Dzielna z Ciebie dziewczyna :) U mnie dalej ani widu ani słychu @. Dziś dopiero 3 dzień po terminie. Temp. wzrosła od rana do 37.5, ale nie czuję żebym miała gorączkę, a zawsze przy przeziębieniu odczuwam bóle kostno-stawowe, gdy termometr wskaże 37.5. Sama już nie wiem co myśleć. Piersi bolą delikatnie, ale w zeszłym miesiącu przed @ też bolały, więc to żaden znak.

Zaczynam się zastanawiać czy ja dobrze zrozumiałam lekarza na ostatnim USG, bo na początku po badaniu zaczął mówić coś o porodzie naturalnym, ale lekarz jest obcokrajowcem więc nie bardzo zrozumiałam o co mu chodziło. Później stwierdził, że mam małą torbiel na jajniku i kontrola za miesiąc. Może to nie torbiel? Ale to chybq niemożliwe.

Tak czy siak, czy @ może nie przyjść mimo brania progesteronu 18-27 dc?

Witam w klubie, u mnie tez 3 dni po terminie i @ dalej ni widu ni słychu. Dwa testy zrobione, wyszły negatywne, wiec obawiam się, ze czekam na okres. Chociaż wiadomo, ze nadzieja umiera ostatnia :D

Zdecydowanie tak , ja 2 lata starań 2 poronienia , po 2 wzięłam się za siebie i ja i mąż dieta (zdrowa) 3 miesiące -10 kg ciąża ,obecnie 25 tydzień ,dziecko zdrowe

Tez potwierdzam.
Przed dieta poroniłam, dwa lata się starałam
o ciąże dopóki nie schudłam [emoji3][emoji1317]

Witam w klubie, u mnie tez 3 dni po terminie i @ dalej ni widu ni słychu. Dwa testy zrobione, wyszły negatywne, wiec obawiam się, ze czekam na okres. Chociaż wiadomo, ze nadzieja umiera ostatnia :D

U mnie też dwa testy negatywne;( 5dni po terminie zaczyna się plamienie..ale jakiś dziwny ten cykl..

Tez potwierdzam.
Przed dieta poroniłam, dwa lata się starałam
o ciąże dopóki nie schudłam [emoji3][emoji1317]
No właśnie, piszecie o schudnięciu. Dlatego napisałam, że jeżeli wszystko jest w normie i normalnie się odżywia, to dieta nie ma większego wpływu i nie ma co wariować. Co innego jak ma się za duże BMI albo złe wyniki badań krwi. Jak ktoś ma prawidłową wagę i badania i czuje się dobrze, to po co przechodzić na dietę :) Wychodzę z założenia, że organizm sam pokazuje nam czego potrzebuje i jak mam ochotę na czekoladę to ją jem, a jak mam ochotę na makaron z pesto to też jem mimo że tuczący :D

U mnie też dwa testy negatywne;( 5dni po terminie zaczyna się plamienie..ale jakiś dziwny ten cykl..
U mnie zaczęły się bóle przedmiesiączkowe więc pewnie w nocy przyjdzie @ :(

reklama
No właśnie, piszecie o schudnięciu. Dlatego napisałam, że jeżeli wszystko jest w normie i normalnie się odżywia, to dieta nie ma większego wpływu i nie ma co wariować. Co innego jak ma się za duże BMI albo złe wyniki badań krwi. Jak ktoś ma prawidłową wagę i badania i czuje się dobrze, to po co przechodzić na dietę :) Wychodzę z założenia, że organizm sam pokazuje nam czego potrzebuje i jak mam ochotę na czekoladę to ją jem, a jak mam ochotę na makaron z pesto to też jem mimo że tuczący :D
No no, może faktycznie nie sprecyzowałam co się kryje pod słowem dieta, a to zazwyczaj kojarzy się z katowaniem. Ja ważę 50 kg przy 168, więc nadwaga mi nie grozi. Nie chodziło mi o redukcję wagi tylko o wprowadzenie zdrowych nawyków, bo jadam mało i nieregularnie [emoji849] i w żadnym wypadku nie chcę się ograniczać tylko po prostu jeść lepiej [emoji6]

Do góry