reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

U mnie zaczęły się bóle przedmiesiączkowe więc pewnie w nocy przyjdzie @ :(
Kurde u mnie takie bóle były już 3dni.. najbardziej denerwujące w tym wszystkim jest chyba to że każda z nas czeka na owulację, potem czeka na okres a każde przychodzi kiedy chce i jak chcę. Objawy przed staraniami były zawsze takie same a teraz co cykl to inaczej

reklama
No no, może faktycznie nie sprecyzowałam co się kryje pod słowem dieta, a to zazwyczaj kojarzy się z katowaniem. Ja ważę 50 kg przy 168, więc nadwaga mi nie grozi. Nie chodziło mi o redukcję wagi tylko o wprowadzenie zdrowych nawyków, bo jadam mało i nieregularnie [emoji849] i w żadnym wypadku nie chcę się ograniczać tylko po prostu jeść lepiej [emoji6]
Zdrowe nawyki zawsze na plus chociażby jeśli chodzi o samopoczucie, lepszy sen, a tym samym lepsza gospodarka hormonalna :)

Kurde u mnie takie bóle były już 3dni.. najbardziej denerwujące w tym wszystkim jest chyba to że każda z nas czeka na owulację, potem czeka na okres a każde przychodzi kiedy chce i jak chcę. Objawy przed staraniami były zawsze takie same a teraz co cykl to inaczej

Ja biorę progesteron od 3 miesięcy, więc powinnam mieć @ regularnie i do tej pory 2 razy miałam a teraz bach! Nie ma :D Bóle właśnie się skończyły a @ jak nie było tak nie ma XD

Ja biorę progesteron od 3 miesięcy, więc powinnam mieć @ regularnie i do tej pory 2 razy miałam a teraz bach! Nie ma :D Bóle właśnie się skończyły a @ jak nie było tak nie ma XD

I oby cholerstwo nie przyszło;) u mnie też dwa poprzednie cykle były 'ładne'. Ten jest dziwny. Ale nadziei nie mam bo plamienia już są. A to 16 dzień od teoretycznej owulacji.

Tak myślę ,że ta spóźniająca się @ ,może być spowodowana zmianą pogody , ale mam nadzieję że jednak nie przyjdzie przez 9 miesięcy ;)

I oby cholerstwo nie przyszło;) u mnie też dwa poprzednie cykle były 'ładne'. Ten jest dziwny. Ale nadziei nie mam bo plamienia już są. A to 16 dzień od teoretycznej owulacji.
No niestety, u mnie pudło i @ przyszła w nocy :) Zaczynamy od nowa. Może w tym miesiącu będzie jajeczkowanie ze zdrowego jajnika :)

W tym miesiącu wszystko mnie zmyliło, bo wydaje mi się, że dzięki castagnusowi nie miałam żadnych objawów PMS ani zbliżającej się miesiączki. Na razie nie ma nawet bóli miesiączkowych a zawsze zwijałam się z bólu. Super :)

Po 3 porażce postanowiłam, że robię sobie przerwę od kalendarzyka, mierzenia temperatury itd. Nie chcę się tym przejmować. Po @ będziemy próbować co 2 dzień, a później będę cierpliwie czekać na @. Może takie coś dobrze nam zrobi

No niestety, u mnie pudło i @ przyszła w nocy :) Zaczynamy od nowa. Może w tym miesiącu będzie jajeczkowanie ze zdrowego jajnika :)

W tym miesiącu wszystko mnie zmyliło, bo wydaje mi się, że dzięki castagnusowi nie miałam żadnych objawów PMS ani zbliżającej się miesiączki. Na razie nie ma nawet bóli miesiączkowych a zawsze zwijałam się z bólu. Super :)

To zawsze jakiś plus;) przynajmniej nie cierpisz przed i w trakcie.
Moje plamienia z wczoraj w nocy się skończyły. Nie było nic. To zrobiłam test z rana na wszelki wypadek ale też negatywny. I co teraz? Jutro do ginekologa ide. Zobaczę co powie. Chociaż mam nadzieję że jak już ma przyjść to przyjdzie tej nocy..

To zawsze jakiś plus;) przynajmniej nie cierpisz przed i w trakcie.
Moje plamienia z wczoraj w nocy się skończyły. Nie było nic. To zrobiłam test z rana na wszelki wypadek ale też negatywny. I co teraz? Jutro do ginekologa ide. Zobaczę co powie. Chociaż mam nadzieję że jak już ma przyjść to przyjdzie tej nocy..
Może to taki wstęp do okresu? Kiedyś też tak miałam jak nie brałam leków, że najpierw plamienie, potem nic i później okres. Ba, czasami w trakcie okres się kończył na jeden dzień i było plamienie i później znów się rozkręcał :D Ale lepiej iść do gine, a najlepiej pewnie też na betę. Testy domowe mogą być nieczułe na małe stężenia beta hcg.

reklama

Szkoda, przykro mi, że się nie udało [emoji53] a jak długie masz cykle? Pewnie za miesiąc będziemy testować razem [emoji6]

Do góry