reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Szkoda, przykro mi, że się nie udało [emoji53] a jak długie masz cykle? Pewnie za miesiąc będziemy testować razem [emoji6]
Wszystko w naszych rękach na kolejny miesiąc. Ja aktualnie jestem w fazie spadku temperatury więc mam Ci he nadzieję że ten cykl będzie ostatnim.
Najważniejsze że jest nas wiele i dalej będziemy mogły się wspierać!

reklama
Wszystko w naszych rękach na kolejny miesiąc. Ja aktualnie jestem w fazie spadku temperatury więc mam Ci he nadzieję że ten cykl będzie ostatnim.
Najważniejsze że jest nas wiele i dalej będziemy mogły się wspierać!
Pewnie, że tak. Razem raźniej, wsparcie jest mega ważne [emoji6]
Zgodnie z Twoją wczorajszą radą zamówiłam sobie Femibion 1 [emoji6]

I oby cholerstwo nie przyszło;) u mnie też dwa poprzednie cykle były 'ładne'. Ten jest dziwny. Ale nadziei nie mam bo plamienia już są. A to 16 dzień od teoretycznej owulacji.

Mój cykl tez dziwny. Na upały nie zwalam, bo są jakos od tygodnia, czyli nie mogły mieć wpływu na przesunięcie się okresu...
U mnie 17 dpo i dalej nic. Piersi zaczęły mnie bolec, a ze bolą zazwyczaj na około tydzień przed okresem, to wyglada na to, ze @ przyjdzie do mnie jakos 24 dni po teoretycznej owulacji. Masakra[emoji53]

Mój cykl tez dziwny. Na upały nie zwalam, bo są jakos od tygodnia, czyli nie mogły mieć wpływu na przesunięcie się okresu...
U mnie 17 dpo i dalej nic. Piersi zaczęły mnie bolec, a ze bolą zazwyczaj na około tydzień przed okresem, to wyglada na to, ze @ przyjdzie do mnie jakos 24 dni po teoretycznej owulacji. Masakra[emoji53]
A na pewno miałaś owu? Może cykl dłuższy bo bez owulacyjny?

No u mnie to samo. Wychodzi na to że miesiączką będzie około soboty. Ale jakoś dziwnie. Owulację miałam bo widziałam strozki krwi w śluzie więc zakładam że tego dnia właśnie była owulacja. Zobaczymy co powie gin. Żeby tylko się znowu jakieś chorobsko nie przyplątało

A na pewno miałaś owu? Może cykl dłuższy bo bez owulacyjny?

Co prawda nigdy nie miałam monitoringu, ale wiem ze generalnie owulacje mam. Nie da się jej u mnie w organizmie przegapić. Ale faktycznie miałam delikatne krwawienie owulacyjne trochę za późno. Wg tego powinnam mieć @ najpóźniej jutro. Zobaczymy

No u mnie to samo. Wychodzi na to że miesiączką będzie około soboty. Ale jakoś dziwnie. Owulację miałam bo widziałam strozki krwi w śluzie więc zakładam że tego dnia właśnie była owulacja. Zobaczymy co powie gin. Żeby tylko się znowu jakieś chorobsko nie przyplątało

No właśnie to krwawienie w tym cyklu było u mnie jakos późno. No zobaczymy. Jeśli nic się nie wydarzy do weekendu to pójdę ba bhcg i umowie się do lekarza

Dziewczyny jak robicie test ciążowy rano to jak bardzo ciemny macie mocz? Bo u mnie zazwyczaj jest bardzo przezroczysty ostatnio. Bo przez te upały ciągle pije i mimo że w nocy nie wstaje to rano jest jakby rozwodniony.

Dziewczyny jak robicie test ciążowy rano to jak bardzo ciemny macie mocz? Bo u mnie zazwyczaj jest bardzo przezroczysty ostatnio. Bo przez te upały ciągle pije i mimo że w nocy nie wstaje to rano jest jakby rozwodniony.

Ja te dwa testy, które teraz robiłam, robiłam popołudniu, wiec niestety nie pomogę. Nie wiem tak naprawdę, jaki wpływ ma test może mieć taki rozwodniony mocz[emoji848]

reklama
Ja od 3 miesięcy biorę inofolic - narazie nic. Może to głupie, ale został mi 1 test ciążowy i zrobiłam go sobie wczoraj, żeby zobaczyć, czy po nocy reakcja chemiczna pokaże mi 2 kreskę i faktycznie... W ciągu dnia była jedna kreska a po nocy blada druga kreska.
Jutro wypłata, więc kupię Bromka, może tym razem zaskoczę. Chciałam zrobić monitoring cyklu, ale mój gin powiedział, że mam się narazie tak nie martwić, bo teraz będzie dopiero 3 cykl starań i pary u których nie ma żadnych problemów, mogą starać się do roku i jest to norma. Cieszę się, że przed staraniami wysłał mnie na badania i okazało się, że mam wysoką prolaktynę i po 3 miesiącach prolaktyna bez zmian, więc zapisał Bromka. Nie wiem, jak to możliwe, bo 2 i 4 lata temu moje tsh to 2,5 - 2,7 a teraz 1,7 a nie brałam leków na wyregulowanie.

Bo ja chyba nie zrozumiałam. Zostawiłaś test na którym była 1kreska i po nocy są 2 ale w ciąży nie jesteś?
Prolaktyna jest powiązana z TSH? Jutro idę do gin i chce poprosić o badania jakieś żeby się dowiedzieć czemu te cykle takie nieregularne

Do góry