reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Cześć dziewczyny, wracam tu po ok 7 cyklach "bez starań" w których daliśmy sobie na wstrzymanie ze względu na dużo stresów +zmiane pracy. Obecnie jestem w 17 dniu cykle mam 27/28 dniowe. Powiedzcie mi kiedy najwcześniej mogę zrobić Bhcg? (zrazilam się do testów i tego smutku który im towarzyszy) w tym cyklu jesteśmy baaardzo pozytywnie nastawieni, mój facet twierdzi że jest pewien że teraz się udało [emoji16] zresztą widzę jak teraz kiedy już mamy wszystko poukładane mu na tym zależy. Czy Bhcg 6 dni przed @ będzie wiarygodna?
Załączam screena tego cyklu niestety bez temperatur ze względu na to że odpuściłam je, jeśli w tym cyklu się nie uda w kolejnym rozpoczynam pełna diagnostykę i leczenie u gina. Mija łącznie ok 1.5 roku bezowocnych starań, ale czuję że to może być ten czas :) Zobacz załącznik 983635
Ja osobiście z betą ,poczekałabym do terminu @ wtedy jest pewne tak czy nie ,a 6 dni przed @ może nie być ,a za 2/3 dni już być

reklama
Cześć dziewczyny, we mnie wstspilo chyba znów nowe życie, znów chce mi się starac. Dziś co prawda 11 dc A wydaje mi się że zaczynamy śluz plodny, mimo że tesy ovu nawet nie mają bladej drugiej kreseczki. :(
Jeżeli w tym cyklu się nie uda to już nie wiem! Ciągle mówię że odpuszczę ale nie potrafię. Gin wysłała mnie na hormony wszystko w normie lh, amh, fsh, ft3 i ft4 też zanizone tsh bo mam 0,25 ale już dwa tygodnie zmienionej dawki więc jeszcze tydzień i się wybieram sprawdzić ponownie.
Wiem jak to jest , ja też przez 2 lata mówiłam ,że w tym miesiącu odpuszczam ... yyy nie da się , na prawdę nie wiem co się u mnie stało ,chyba psychicznie miałam serio dość i nie myślałam o owu i okresie a się udało ,czego życzę Tobie niech się uda

Ja osobiście z betą ,poczekałabym do terminu @ wtedy jest pewne tak czy nie ,a 6 dni przed @ może nie być ,a za 2/3 dni już być
Wiem że najlepiej byłoby zaczekać ale jestem po poronieniu w 7 tc i bardzo chciałabym być pod kontrolą lekarza od samego początku. Postaram się wytrzymać jak najdłużej bez sprawdzania i zobaczymy :) bardzo dziękuję za odpowiedź. Wracam na forum i będę tu z wami na dobre i na złe [emoji3590]

Ja od 3 miesięcy biorę inofolic - narazie nic. Może to głupie, ale został mi 1 test ciążowy i zrobiłam go sobie wczoraj, żeby zobaczyć, czy po nocy reakcja chemiczna pokaże mi 2 kreskę i faktycznie... W ciągu dnia była jedna kreska a po nocy blada druga kreska.
Jutro wypłata, więc kupię Bromka, może tym razem zaskoczę. Chciałam zrobić monitoring cyklu, ale mój gin powiedział, że mam się narazie tak nie martwić, bo teraz będzie dopiero 3 cykl starań i pary u których nie ma żadnych problemów, mogą starać się do roku i jest to norma. Cieszę się, że przed staraniami wysłał mnie na badania i okazało się, że mam wysoką prolaktynę i po 3 miesiącach prolaktyna bez zmian, więc zapisał Bromka. Nie wiem, jak to możliwe, bo 2 i 4 lata temu moje tsh to 2,5 - 2,7 a teraz 1,7 a nie brałam leków na wyregulowanie.

A co to ten Bromek? Czy jak bierzesz Inofolic wyregulował Ci się może okres? Bo jak zaczęłam go pić to ładnie cykl zmniejszał się z 37dni do 29 a dzis 33 dzień. Możliwe że znowu się coś rozjechało? Jakie badania zrobić żeby sprawdzić co może wydłużać cykl?
Ja jak nie biorę leków to TSH zaraz leci w górę i miesiączką się wydłuża ale teraz wyniki mam co prawda w górnej części normy ale jednak się mieszczę. A okres znowu się wydłużył..

Hej laseczki!

Dołączam i ja! Po 4 latach od pierwszej ciąży. O nią starałam się jakieś 2 lata [emoji85] teraz nie może się obyć bez problemów także mam
nadzieje ze jeszcze w 2019 mi się uda ponownie zajść w ciąże [emoji179]

Jestem Sylwia, weteranka forum od paru dobrych lat [emoji108][emoji1303] tylko na innej kategorii.

Miłego dnia [emoji847] opowiedzcie swoje historie bo jestem do tylu [emoji18]

Hej laseczki!

Dołączam i ja! Po 4 latach od pierwszej ciąży. O nią starałam się jakieś 2 lata [emoji85] teraz nie może się obyć bez problemów także mam
nadzieje ze jeszcze w 2019 mi się uda ponownie zajść w ciąże [emoji179]

Jestem Sylwia, weteranka forum od paru dobrych lat [emoji108][emoji1303] tylko na innej kategorii.

Miłego dnia [emoji847] opowiedzcie swoje historie bo jestem do tylu [emoji18]
Hej! :) Trzymam kciuki! :)

Dziewczyny, u mnie 2 dni po terminie @ (biorę progesteron na podtrzymanie ewentualnej ciąży w 2 fazie cyklu, więc @ była regularnie). Temperatura wczoraj spadła z 37.2 (która utrzymywała się 2 tygodnie) do 36.9, a dziś 36.8. Czy może któraś z Was wie co to może oznaczać? To i tak są temp. powyżej średniej, ale zastanawiam się czemu spadają, skoro @ nie ma. Zawsze spadały mi dopiero 2 dnia @ od razu do 36.6.

Hej! :) Trzymam kciuki! :)

Dziewczyny, u mnie 2 dni po terminie @ (biorę progesteron na podtrzymanie ewentualnej ciąży w 2 fazie cyklu, więc @ była regularnie). Temperatura wczoraj spadła z 37.2 (która utrzymywała się 2 tygodnie) do 36.9, a dziś 36.8. Czy może któraś z Was wie co to może oznaczać? To i tak są temp. powyżej średniej, ale zastanawiam się czemu spadają, skoro @ nie ma. Zawsze spadały mi dopiero 2 dnia @ od razu do 36.6.

Wiesz to jest bardzo bardzo różnie, zdarza się ze temp utrzymuje się długo a później spada przed @. Miałam tak kilka razy przez 2 lata starań. Każdy cykl jest inny i naprawdę wiele rzeczy może nas zaskoczyć. Mimo wszystkiego trzymam kciuki [emoji122][emoji122][emoji176]

Wiem że najlepiej byłoby zaczekać ale jestem po poronieniu w 7 tc i bardzo chciałabym być pod kontrolą lekarza od samego początku. Postaram się wytrzymać jak najdłużej bez sprawdzania i zobaczymy :) bardzo dziękuję za odpowiedź. Wracam na forum i będę tu z wami na dobre i na złe [emoji3590]
Wiem jak to jest , ja tak samo od 4 tyg byłam pod kontrolą lekarza ,ale nawet w 4 tyg on niewiele zobaczy tylko pęcherzyk ,a nie wiadomo czy coś się z niego rozwinie ,poczekaj jeszcze trochę ;)

A co to ten Bromek? Czy jak bierzesz Inofolic wyregulował Ci się może okres? Bo jak zaczęłam go pić to ładnie cykl zmniejszał się z 37dni do 29 a dzis 33 dzień. Możliwe że znowu się coś rozjechało? Jakie badania zrobić żeby sprawdzić co może wydłużać cykl?
Ja jak nie biorę leków to TSH zaraz leci w górę i miesiączką się wydłuża ale teraz wyniki mam co prawda w górnej części normy ale jednak się mieszczę. A okres znowu się wydłużył..
Inofolic nie ma wpływu na długość @ z tego co wiem. A Bronek jest na obniżenie prolaktyny, bo mam za wysoką

reklama
Cześć dziewczyny,

Mnie dziś zalała @, wiec zaczynamy starania pełną parą od tego miesiąca [emoji16] te majowe były trochę na spontanie, więc traktuję jako rozeznanie terenu [emoji16]
Muszę zaraz zrobić sobie zamówienie w aptece, bo mam ostatnie tabletki Femibion 0 [emoji849]

Do góry