reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Cześć dziewczyny,

Mnie dziś zalała @, wiec zaczynamy starania pełną parą od tego miesiąca [emoji16] te majowe były trochę na spontanie, więc traktuję jako rozeznanie terenu [emoji16]
Muszę zaraz zrobić sobie zamówienie w aptece, bo mam ostatnie tabletki Femibion 0 [emoji849]
Polecam zamiast femibion 0 stosować femibion 1, są zdecydowanie z lepszymi składnikami, A można je stosować do 12tc

reklama
Polecam zamiast femibion 0 stosować femibion 1, są zdecydowanie z lepszymi składnikami, A można je stosować do 12tc
Faktycznie skład lepszy [emoji6] Czyli od razu zamawiać te ciążowe? Kurcze nawet lekarka mi nic nie mówiła o tym tylko od razu zapisala ten Femibion 0 [emoji849]

Cześć dziewczyny,

Mnie dziś zalała @, wiec zaczynamy starania pełną parą od tego miesiąca [emoji16] te majowe były trochę na spontanie, więc traktuję jako rozeznanie terenu [emoji16]
Muszę zaraz zrobić sobie zamówienie w aptece, bo mam ostatnie tabletki Femibion 0 [emoji849]
Przykro mi, ale podziwiam pozytywne nastawienie. Dzielna z Ciebie dziewczyna :) U mnie dalej ani widu ani słychu @. Dziś dopiero 3 dzień po terminie. Temp. wzrosła od rana do 37.5, ale nie czuję żebym miała gorączkę, a zawsze przy przeziębieniu odczuwam bóle kostno-stawowe, gdy termometr wskaże 37.5. Sama już nie wiem co myśleć. Piersi bolą delikatnie, ale w zeszłym miesiącu przed @ też bolały, więc to żaden znak.

Zaczynam się zastanawiać czy ja dobrze zrozumiałam lekarza na ostatnim USG, bo na początku po badaniu zaczął mówić coś o porodzie naturalnym, ale lekarz jest obcokrajowcem więc nie bardzo zrozumiałam o co mu chodziło. Później stwierdził, że mam małą torbiel na jajniku i kontrola za miesiąc. Może to nie torbiel? Ale to chybq niemożliwe.

Tak czy siak, czy @ może nie przyjść mimo brania progesteronu 18-27 dc?

Przykro mi, ale podziwiam pozytywne nastawienie. Dzielna z Ciebie dziewczyna :) U mnie dalej ani widu ani słychu @. Dziś dopiero 3 dzień po terminie. Temp. wzrosła od rana do 37.5, ale nie czuję żebym miała gorączkę, a zawsze przy przeziębieniu odczuwam bóle kostno-stawowe, gdy termometr wskaże 37.5. Sama już nie wiem co myśleć. Piersi bolą delikatnie, ale w zeszłym miesiącu przed @ też bolały, więc to żaden znak.
Pozytywne dlatego, że to pierwszy cykl starań i to na spontanie [emoji16] za miesiąc pewnie taka wyluzowana już nie będę jak się nie uda [emoji53]
3 dni spóźnienia to już dobry wynik. Trzymam kciuki żeby @ już nie przyszła [emoji110] [emoji6]

Pozytywne dlatego, że to pierwszy cykl starań i to na spontanie [emoji16] za miesiąc pewnie taka wyluzowana już nie będę jak się nie uda [emoji53]
3 dni spóźnienia to już dobry wynik. Trzymam kciuki żeby @ już nie przyszła [emoji110] [emoji6]
To u mnie było przeciwnie - pierwszy cykl na spontanie i jak miałam dziwne objawy i pomyślałam „a może się przez przypadek udało”, to dostałam takiego świra, że hej. Później jak się nie udawało było mi bardzo przykro. Teraz już po kilku miesiącach jestem bardziej obojętna. Nawet nie ciągnie mnie by robić w domu testy, tylko cierpliwie poczekam. Wcześniej to już bym biegła do drogerii po test xD

To u mnie było przeciwnie - pierwszy cykl na spontanie i jak miałam dziwne objawy i pomyślałam „a może się przez przypadek udało”, to dostałam takiego świra, że hej. Później jak się nie udawało było mi bardzo przykro. Teraz już po kilku miesiącach jestem bardziej obojętna. Nawet nie ciągnie mnie by robić w domu testy, tylko cierpliwie poczekam. Wcześniej to już bym biegła do drogerii po test xD
No ja właśnie teraz trzaskałam ciążowe jak owulacyjne zamiast uwierzyć od razu [emoji16] kolejne z resztą już zamawiam. Świra też miałam, bo miałam pełno objawów, które przy wcześniejszych cyklach nie występowały... aż do wczoraj, bo wczoraj zaczęłam czuć, że okres się zbliża jednak. Teraz podjedziemy do tematu mniej na hip hip hura, bardziej świadomi, ja bardziej zadbam o swoją dietę, bo u mnie z jedzeniem to tak słabo i się uda [emoji4]

Myślicie ze dieta faktycznie ma wpływ na zajście w ciąże?
Mi się wydaje, że może mieć w przypadku, gdy ktoś naprawdę źle się odżywia i ma jakieś niedobory, a organizm jest za słaby, żeby udało się zajść w ciążę. W przypadku zdrowego człowieka nie wierzę w coś takiego do końca. Wiadomo, że trzeba o siebie dbać, ale wykupywanie diet, odmawianie sobie np. czekolady jak mnie najdzie ochota, to już dla mnie przesada :)

Aktualizacja sytuacji u mnie: Okresu nadal brak, nic nie czuję żeby miał być, więc jak będzie nagle to będę mega zaskoczona! Plus strasznie dziś czuję burczenie w całym brzuchu, mimo że nie jestem głodna, dziwne uczucie :D

Mi się wydaje, że może mieć w przypadku, gdy ktoś naprawdę źle się odżywia i ma jakieś niedobory, a organizm jest za słaby, żeby udało się zajść w ciążę. W przypadku zdrowego człowieka nie wierzę w coś takiego do końca. Wiadomo, że trzeba o siebie dbać, ale wykupywanie diet, odmawianie sobie np. czekolady jak mnie najdzie ochota, to już dla mnie przesada :)

Aktualizacja sytuacji u mnie: Okresu nadal brak, nic nie czuję żeby miał być, więc jak będzie nagle to będę mega zaskoczona! Plus strasznie dziś czuję burczenie w całym brzuchu, mimo że nie jestem głodna, dziwne uczucie :D

Tez mi się tak wydaje. Tak samo z alkoholem wydaje mi się, ze nie ma to aż takiego wpływu. A takie katowanie się tez dobrze nie wpływa na organizm.
Mnie dziś strasznie brzuch kłuje jak na owu ale na owu za wcześnie, chociaż śluz się już pojawił. Na wszelki wypadek dziś popracujemy

reklama
Tez mi się tak wydaje. Tak samo z alkoholem wydaje mi się, ze nie ma to aż takiego wpływu. A takie katowanie się tez dobrze nie wpływa na organizm.
Mnie dziś strasznie brzuch kłuje jak na owu ale na owu za wcześnie, chociaż śluz się już pojawił. Na wszelki wypadek dziś popracujemy
Ja tak miałam w tym miesiącu, że miałam wcześniej objawy owu, więc próbowaliśmy właśnie wtedy, zaraz po zakończeniu @ aż do skoku temperatur. Póki co cisza, test zrobię jak @ będzie się spóźniała ponad 7 dni :)

Do góry