Szukam testu, który umożliwi mi sprawdzenie czy jestem w ciąży w jak najszybszym czasie po zapłodnieniu. Oczywiście wiem, że najlepiej zrobić z krwi beta hCG, a domowe testy należałoby robić w dniu spodziewanej miesiączki, ale ja i tak szperam w internecie, bo może jest jakiś inny sposób, jakiś wyjątkowy test itd. No taka gorączka staraczki mnie dopada i zazwyczaj i tak robię testy tydzień po domniemywam zapłodnieniu, potem mówię sobie, że no bo jeszcze może za wcześnie i 3 dni przed okresem lecę na krew, a po 15:00 wynik QUOTE]]Ja już tyle w życiu przeszłam że nauczyłam się cierpliwości. Mieszkam w DE i tu nie ma możliwości zrobienia badań na własną rękę. Na wszystko chcą skierowania i za nic nie płacę. Może też dlatego nie szaleje z łamaniem non stop na jakieś badania do labo. A jeśli chodzi o wykrywanie ciąży to test z krwi wyjdzie najszybciej ponieważ hormon ciążowy jest najpierw w krwi A później przefiltrowany laduje w moczu. U każdej kobiety różnie jest z poziomem hormony ciazowego w moczu dlatego u większość kobiet nawet parę dni po spodziewanym terminie @ test wychodzi negatywny. Bo za nim nerki przefiltruja hormon ciążowy aby przedostał się do moczu trochę minie dlatego mimo że po terminie @ lub w dniu terminu @ test pokazuje tylko jedna kreskę nie można od razu popadać w paranoję że się nie udało i się załamywać tylko gdy miesiączka się nie pojawi to za kilka dni powtórzyć test. A jeśli już napisałaś że jesteś niecierpliwa to warto zrobić betę. Beta powinna być już nawet 3 dni przed @ pozytywna. A jakie masz cykle i ile dni zostało do @?