reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Pewnie ze się nie poddasz a ja geniusz zła obiecuję Ci tu przy wszystkich że jak tylko Urodzisz kupuje Ci dla dziecka pierwszy zestaw Lego żeby żaden matczyny ból Cie w życiu nie ominął :-)
Kochana jesteś. [emoji8] naprawdę nic innego nie oczekuje jak tylko urodzić chociaż jedno dziecko bo tylko dziecko nam do pełnego szczęścia brakuje.

reklama
Ja też podejrzewam że nie ma u mnie owulacji. I będę gadała z gin tutaj aby przyszły cykl mi monitorowal i przepisał clo zobaczymy co powie. Dzisiaj mam 18dc ale na wszelki wypadek od jutra będę sprawdzać testami czy owu będzie czy nie pokaże nic bo mam długie cykle. I jest możliwe że owu dopiero będę miała choć 14dc miałam śluz różowy i plamienia 1 dniowe. Najgorsze jest to że ja nie czuje objawów okoloowulacyjnych ani samych owulacyjnych. Ponad rok temu robiłam testy owu przez 6 cykli i tylko w 1 cyklu pokazały mi testy owu pozytyw ale nie mam pojęcia czy faktycznie pęcherzyk był i czy dominujący pękł. Lekarz na NFZ odmówił monitoringu. Teraz wracam do testów z nadzieja że w końcu coś mi testy pokażą i temp też będę mierzyć.
Ja mam złe doświadczenia z lekarzami na NFZ każdy co innego. Teraz jestem w klinice i się ciesze. Wreszcie mam lekarza który coś robi

Kochana jesteś. [emoji8] naprawdę nic innego nie oczekuje jak tylko urodzić chociaż jedno dziecko bo tylko dziecko nam do pełnego szczęścia brakuje.
I jesteś na najlepszej drodze do spełnienia tego :-) niedługo jedyne czego będzie Ci brakować to snu hihi.

P. S. A z Lego nie żartuję :-)

Ja też podejrzewam że nie ma u mnie owulacji. I będę gadała z gin tutaj aby przyszły cykl mi monitorowal i przepisał clo zobaczymy co powie. Dzisiaj mam 18dc ale na wszelki wypadek od jutra będę sprawdzać testami czy owu będzie czy nie pokaże nic bo mam długie cykle. I jest możliwe że owu dopiero będę miała choć 14dc miałam śluz różowy i plamienia 1 dniowe. Najgorsze jest to że ja nie czuje objawów okoloowulacyjnych ani samych owulacyjnych. Ponad rok temu robiłam testy owu przez 6 cykli i tylko w 1 cyklu pokazały mi testy owu pozytyw ale nie mam pojęcia czy faktycznie pęcherzyk był i czy dominujący pękł. Lekarz na NFZ odmówił monitoringu. Teraz wracam do testów z nadzieja że w końcu coś mi testy pokażą i temp też będę mierzyć.

Ze wzgledu na niedoczynnosc wlasnie musze sprawdzac kazdy cykl. Bo przy moich kiepskich wynikach i srednim reagowaniu na dawki hormonu syntetycznego lekarz sam stwierdzil ze pewnie mam puste mce... Nigdy wczesniej o tym nie myslalam bo bylam pewna - jajniki bola, sluz jest, cykle ok - na pewno mam owulacje i nie ma tu problemu. A jednak...

Ze wzgledu na niedoczynnosc wlasnie musze sprawdzac kazdy cykl. Bo przy moich kiepskich wynikach i srednim reagowaniu na dawki hormonu syntetycznego lekarz sam stwierdzil ze pewnie mam puste mce... Nigdy wczesniej o tym nie myslalam bo bylam pewna - jajniki bola, sluz jest, cykle ok - na pewno mam owulacje i nie ma tu problemu. A jednak...
No mi z tego co Endo 9 maja powiedział to hormony mam ok nie ma do czego się przyczepić. Ale nie mam pewności czy mam owu i chce to sprawdzić tylko teraz muszę czekać do wtorku i zapytać lekarza i go jakoś przekonać bo nie dam się zbyć teraz.

reklama
Tu masz rację mi synek rekompensuje wszystkie "minusy" i naprawdę mam ogromną nadzieję że uda mi się powiększyć moja rodzinkę :-)
Życzę Ci tego z całego serca. Ja też mam dużą rodzinę i sama bym chciała założyć ale jak będzie tylko jedno dziecko to już będę szczęśliwa. [emoji846]

Do góry