reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Wg mnie Młoda takie podejście to normalnie zaniedbanie że strony lekarzy.
Pacjentka jest niedoopiekowana i przede wszystkim niedoinformowana co może, jakie są rozwiązania, jakie drogi i co jej się należy.
I tak masz rację kasę trzepia, przykre że na pragnieniu kobiet do bycia mamami.
Właśnie. Bardzo mnie zabolało to jak lekarze potraktowali mnie w Pl. Ale wyrwalam się z tego kraju i z pełna nadzieja myślę że tu mi w końcu jakiś lekarz pomoże.

reklama
Mnie w Pl nie było stać na takie drogie badania i chodzenie po lekarzach prywatnie ale nie czuje się z tego powodu gorsza ani nie myślałam o tym że jeśli nie stać mnie na badania prywatnie i specjalistów prywatnie to nie oznacza że nie mogę zostać mama.
I prawidłowe podejście, ja żem bardzo się "sczyscila" na wizytach i badaniach muszę przyznać, bo Kokosow nie zarzbiam.
Chodzi mi o to że fajnie by było gdyby kobiety miały to po prostu zapewnione, refundowane, łatwo dostępne.

Właśnie. Bardzo mnie zabolało to jak lekarze potraktowali mnie w Pl. Ale wyrwalam się z tego kraju i z pełna nadzieja myślę że tu mi w końcu jakiś lekarz pomoże.
Nie dziwie się. Wierzę w to że to dla Ciebie nowy dobry początek na tej drodze i czekam na 2 kreskowy tescik :-)

Bede trzymac kciuki za wizyte. Oby wszystko bylo ok. Z tego co mowisz podejscie inne wiec oby tylko pozytywnie.
Ja ogolnie na UK nie narzekam... tylko te ceny... hormony jeden odczynnik 40£ czy badanie nasienia 150£. Np. chorujac na niedoczynnosc mam badania krwii co chwile i leki za free. Raz na jakis czas i tak mam dodatkowe badania z krwii ze wzgledu na tarczyce, ale gdybym byla zdrowa to moglabym zapomniec.
Ja też choruje na tarczyca niedoczynność hashimoto padaczke hirsutyzm problem z waga po teraz prawdopodobnie cukrzyca. Czekam na wyniki mają przyjść poczta. Napewno tu nie dam się zbyc gin tak jak w Polsce

Mi lekarz tak samo powiedział ze jeśli nie zrobimy badań m to nie ma sensu bo być może i obaj potrzebujemy pomocy. Na szczęście mój m ma wyniki wzorowo a u mnie jest walka o owulacji bo jej ciągle brak

Tez mam problemy z owu. Ale to od tarczycy glownie... Mimo w miare dobrych wynikow czesciej owulacji nie ma niz jest.

Ja w szoku byłam jak się dowiedziałam. Dla mnie masakra.
Powiedziała mi ze musiała jajniki powiązać bo wtedy jeszcze to legalne było żeby nie mieć więcej dzieci
Ooo mi tylko wiadomo że niby po 3 cesarce było że podwiazuja bo niby kolejna jest ryzykiem dla zdrowia, ale czy dalej tak robią i czy kobieta musi wyrazić zgodę to niewiem.
Moja koleżanka ma 7 dzieci ale wszystkie rodziła SN.

Nie dziwie się. Wierzę w to że to dla Ciebie nowy dobry początek na tej drodze i czekam na 2 kreskowy tescik :-)
Mam nadzieję że mi się uda i będę mogła się z wami pochwalić i cieszyć się że się w końcu udało. Przeszłam już dużo mimo że mam dopiero 25 lat. Ale nie tracę nadziei i ciągle wierzę że mi się uda zajść w ciążę i dotrwać z dzieckiem do dnia porodu. To jest moje takie ostatnie marzenie. Nic więcej nie oczekuje od życia.

reklama
Mam nadzieję że mi się uda i będę mogła się z wami pochwalić i cieszyć się że się w końcu udało. Przeszłam już dużo mimo że mam dopiero 25 lat. Ale nie tracę nadziei i ciągle wierzę że mi się uda zajść w ciążę i dotrwać z dzieckiem do dnia porodu. To jest moje takie ostatnie marzenie. Nic więcej nie oczekuje od życia.
I napewno się spełni. O ja już widzę te posty o 2giej w nocy: "Młoda czemu Ty nie śpisz" " no wstałam dziecko nakarmić" i rano oczy jak 5zl, i wiecznie zimna kawa do wypicia, i zabawki wszędzie i ten ból gdy nadepniesz na klocek Lego :-) [emoji16]
Zobaczysz że będzie dobrze mam dobre przeczucia [emoji7]

Do góry