reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania 2019!

Ja właśnie taki ból zauważam u mnie przy owulacji. Tak kłuje jajnik że nie można nogi postawić. Także działaj profilaktycznie [emoji847]
No wlasnie charakter bólu mi sie zgadza.. ale termin i śluz absolutnie nie.. i tak troche nie wiem jak to zinterpretowac.. [emoji848] no zobaczymy co w dalszej czesci cyklu bedzie sie dzialo.. i 10 na wizycie u gin co tam bedzie widac.. czy owu czy juz po owu [emoji848]

reklama
Ja bym dużo oddała za to by mieć jakieś objawy na owulacje i przed miesiączka. U mnie zupełnie nic się nie dzieje. Jedynie co mi tylko doskwiera to dużo śluzu płynnego przezroczystego przez cały cykl. Ani ból brzucha ani jajników ani piersi nie czuje. Ból jajników czułam pierwszy raz od 14 lat dwa dni pod czas miesiączki w kwietniu jak się spóźniła aż 8 dni. To bolał mnie prawy jajnik tak mocno że dwie noce przeplakalam.
A powiem wam że aż wstyd się przyznać ale ja chyba totalnie Nie znam swojego organizmu nigdy musiałaś tak nie przyglądałam całe życie byłam na jakiś hormonach przy staraniu o wcześniejsze dziecko też więc ja nawet nie kojarzę jak to u mnie by wyglądało jedyne co mi się kołacze to to że zawsze gdzieś tam w okolicy owulacji robiło mi się tak jakby mokro, Wybaczcie szczegóły.

Ja przez te hormony też nie znam swojego organizmu. Nigdy przenigdy nie mierzylam temp i nie rysowalam żadnych wykresów sprawdzając czy owu jest czy jej nie ma czy spada temp przed przyjściem miesiączki. Dla mnie to czarna magia. Zobaczymy co mi powie Endo i gin ale pewnie bez wspomagaczy nie uda mi się zajść w ciążę więc nie szukam żadnych objawów bo by bardziej na głowę mi padło te starania o dziecko.

Ja od zeszłego cyklu obserwuje i zapisuje codziennie swoje odczucia i na pewno ten cykl jest inny. To o niczym nie przesądza ale może przyda się na zaś, taka wiedza.

Ja od zeszłego cyklu obserwuje i zapisuje codziennie swoje odczucia i na pewno ten cykl jest inny. To o niczym nie przesądza ale może przyda się na zaś, taka wiedza.
Hmm wiesz ze to nie głupi pomysł. Ja zaczęłam pisać tylko lakonicznie 1 dzień bez tab. Blablabla ale może powinnam dodawać opisy, może pomoże mi to nauczyć się swojego cyklu?

Udało mi się znaleźć zapiski z moich starań o syna Już mi się przypomniało co to było za tabletki które jeszcze brałam lametta. Czyli ogólnie miałam progesteron, luteine, clostybegyt, lamette i pregnyl. Przy czym clo miałam potem zastąpione wł lametta.

reklama
Ja pewnie bym powiedziala wczesniej , a za jakiś czas poszła na L4 i nawet trochę skłamała że planowałam dłużej ale źle się czuje.
Ale w moim przypadku jak pracuje w przedszkolu pójdę na wolne jak najwcześniej.
Ja mam mleczny śluz co mi w tej sytuacji się podoba. Lekkie ciągnięcie brzucha. Nic więcej.
Ja chce do końca czerwca a też jestem nauczycielem w przedszkolu ale zobaczymy chce zamknąć rok.

Ja wracam z pracy cześć rodziców nie przyszła. Jutro za to wstaje na 4.30 i jadę na 6.30 masakra ale kończę o 13.
Nadrukowalyscie tyle że szok

Do góry