reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Aha rozumiem. No ja zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Może wiesiolek i costagnus uregukuja mi cykle zadziałaja pozytywnie na owu śluz płodne się pokaże i uda mi się zajść w ciążę. Spróbować warto chociażby dla śluzu plodnego i uregulowanie cykli żeby trwały 28-30 dni A nie 29-38 dni

Aha rozumiem. No ja zapytam lekarza i zobaczymy co on na to. Może wiesiolek i costagnus uregukuja mi cykle zadziałaja pozytywnie na owu śluz płodne się pokaże i uda mi się zajść w ciążę. Spróbować warto chociażby dla śluzu plodnego i uregulowanie cykli żeby trwały 28-30 dni A nie 29-38 dni

Mi się taki długi cykl zdarzył pierwszy raz i mam nadzieję, że ostatni, chyba, że będę w ciąży to będę się cieszyć

Mi też pierwszy raz. Mimo że ja jestem świadoma tego że mam problem z hormonami. Zbadaj te hormony co ci napisałam. One wszystkie są na NFZ bo ja je miałam też wykonywane w Polsce i tutaj mi teraz tylko porobili te badania ponieważ tu u nich są nie ważne badania z Polski i nie opierają się na wynikach z innego kraju. Przy zaburzeniach gospodarki hormonalnej mogą się powtarzać kilka razy takie cykle. Mi się Max spóźnial 4 dni mimo złych wyników A teraz ok i 8 dni spóźnienia. Nie wiem co tym myśleć.

Mi też pierwszy raz. Mimo że ja jestem świadoma tego że mam problem z hormonami. Zbadaj te hormony co ci napisałam. One wszystkie są na NFZ bo ja je miałam też wykonywane w Polsce i tutaj mi teraz tylko porobili te badania ponieważ tu u nich są nie ważne badania z Polski i nie opierają się na wynikach z innego kraju. Przy zaburzeniach gospodarki hormonalnej mogą się powtarzać kilka razy takie cykle. Mi się Max spóźnial 4 dni mimo złych wyników A teraz ok i 8 dni spóźnienia. Nie wiem co tym myśleć.

Na pewno powtórzę badania, nie ominę tego. Coś może jest nie tak ze mną. Dodatkowo jeden wielki skrzep dziś się u mnie pojawił.. A wcześniej nie miałam. No i ból przeokropny.

Życzę Ci ujrzenia dwóch kresek, może to ciąża. :)

Aczkolwiek też nie chce cie martwić, ale jak byłam na innym forum, to kobiety też z początku miały różowe plamienia, a później się okazało, że jakieś zaburzenia hormonalne się pojawiły, bądź dostały miesiączkę. Więc uważaj na siebie, jeśli masz problemy z hormonami. Wiesz kiedy miałaś owulacje? Bo już nie pamiętam, czy pisałaś czy nie. Ja tylko z tego co wiem to implantacja zarodka następuje od 6 do 12dnia po owulacji. I lekkie plamienia mogą trwać do 3 dni.

Kochana u mnie miesiączka się rozkrecila więc w ciąży nie jestem. Nic mnie nie boli to tyle szczęścia. Normalnie funkcjonuje przy każdej miesiączce. Problem z hormonami mam od 8 lat i już się z tym pogodzilam. Tylko że pierwszy raz takie opóźnienie. Tak jak pisałam wyżej nawet jak miałam bardzo źle wyniki hormonalne to @ się spóźniala max 4 dni A teraz niby wyniki ok A @ się pojawiła 8 dni później. Dla mnie to jest nie zrozumiałe. Ale jak za 12 dni pojadę do Endo to może się wyjaśni. Mieszkam w DE i myślę że pani w recepcji usłyszała źle nazwisko i wzięła wyniki innej kobiety dlatego powiedziała że wyniki są ok. A tak naprawdę dowiem się prawdy 9 maja jakie są moje wyniki

A owulacji nie odczuwam nie mam jej niczym potwierdzonej z tego co jedna apka mi pokazywała miałam w 16 dc druga apka mi pokazała że była 20 dc A teraz jak dostałam okres dzisiaj to owulacja mogła się odbyć 14 dni temu czyli około 24 dc.

Tak jak @młoda1994 pisze, przynajmniej część jest na NFZ. Ja byłam pół dnia w szpitalu (normalne przyjęcie, piżamka itp.) i badali cukier i hormony, niestety nie pamiętam jakie a wyników tutaj nie mam. Co prawda musiałam się nieco wykłócić z lekarzem, żeby mnie na takie badania skierował ale zawsze coś;)
Te co ja napisałam miałam wszystkie na NFZ za nic nie płaciłam. W tym dwa razy lezalam na oddziale endokrynologicznym w czasie @ i też robili różne badania wyszły ok niby. Zobaczę jakie wyniki wyjdą tutaj. Warto przed ciaza zbadać wszystkie hormony bo zawyżone hormony lub zanizone mogą powodować poronienie nawet w 14tc ja tak miałam.

reklama
A owulacji nie odczuwam nie mam jej niczym potwierdzonej z tego co jedna apka mi pokazywała miałam w 16 dc druga apka mi pokazała że była 20 dc A teraz jak dostałam okres dzisiaj to owulacja mogła się odbyć 14 dni temu czyli około 24 dc.

Jeśli miesiączka ci się spóźniła to owulacja nie mogła być 14 dni temu, a jakieś może 20 dni temu. Nie wiadomo. Ja też nie używam testów owulacyjnych, bo uważam, że jak dzidziuś ma przyjść do mojego brzuszka to przyjdzie. :) testy owulacyjne to kolejna rzecz, która blokuje głowę, bo jak już jest po staraniach to kobiety intensywnie o tym myślą i szukają w sobie objawów. A w testy 6 dni po nie wierzę, bo rzadko się zdarza, że którejś z kobiet wyjdzie test 7 dni po owulacji i pokaże druga bladą kreskę. Nie wierzę dlatego, bo implantacja trwa od 6 dnia do 12 w sensie, może wystąpić i 6 i 8 albo 12 dnia, więc jestem zdania, że wszelkie testy powinno się robić po terminie miesiączki. Później kobiety robią taki test 7 dni po owulacji i wielkie zdziwienie, że jedna kreska...

Ja co miesiąc koło owulacji, bądź po owulacji a może nawet i w trakcie zawsze odczuwam lewy jajnik, albo prawy. Pamiętam, jak ginekolog mi powiedziała, że miałam owulacje z dwóch jajników, byłam po staraniach, ale niestety nie udało się, bo prawdopodobnie byłyby bliźniaki. Miesiączka przyszła w spodziewanym terminie. Samej owulacji nie da się odczuć, bo np. ból jajnika może się odbyć już po owulacji bądź przed.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry