reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Ja mam okres a i tak dzieciowy asortyment przegladam [emoji23][emoji23][emoji23]

Skonczylam prace i polecialam z synami na tor popatrzec na przeboskie fury.. masakra az gesia skorka od tego ryku.. chlopcy zachwyceni.. zmarzlismy okrutnie bo zimno i wietrzycho.. teraz juz w domu.. lece po ser i cebule i bede serwowac grzanki bo taka mnie naszla zachciewajka ze szok [emoji23]

Moj Jasiu juz sie przeniosl na nową kwatere i miejsce jeszcze piekniejsze.. pokoj spoko i ma wlasna lazienke i prysznic wiec niebo do ziemi z poprzednią.. oby wszystko gralo jutro z praca i moze emocje zaczną opadac bo dzis to on na mnie warczal ze stresu..

reklama
Dziewczyny poczytałam trochę A Internecie o tym castagnusie o kapsułkach z oleju z wiesiolka i jest 98% pozytywnych opinii. Co myślicie o tym żebym sobie kupiła castagnusa w DE a kapsułki z oleju z wiesiolka w Pl? Można tak mieszać czy lepiej mieć oba te dwa zioła z jednego kraju?

Ale ja się właśnie w ogóle nie nastawiam, ze się udało. Ja przeglądam bo dla mnie ważna była ta decyzja o podjęciu starań. Nie umiałam się zdecydować. Teraz mam już wszystko wybrane i tylko zostało starać się :)

Dziewczyny poczytałam trochę A Internecie o tym castagnusie o kapsułkach z oleju z wiesiolka i jest 98% pozytywnych opinii. Co myślicie o tym żebym sobie kupiła castagnusa w DE a kapsułki z oleju z wiesiolka w Pl? Można tak mieszać czy lepiej mieć oba te dwa zioła z jednego kraju?

Ja polecam tabletki z oleju wiesiołka, sama ginekolog mi je zapisała. Po 2/3miesiącach dopiero zauważyłam efekty, ale warto było. Poprawiła mi się jakość śluzu, włosy trochę ładniejsze i miesiączki mniej bolesne. Przestałam brać i bolesne miesiączki wróciły.

Dziewczyny mam takie pytanie. Nie boicie się testować przed terminem @ chodzi mi o to że robicie testy przed @ wychodzi pozytywny A potem przychodzi @ i jest rozczarowanie lub poronienie? Nikomu tego nie życzę bo to strasznie boli.
Ja się nie boję z synem jak byłam w ciąży zrobiłam dzień przed i pozytywny @ już nie przylazla. Jak wyjdzie mi negatyw to trudno trzeba walczyć dalej.

Ja mam okres a i tak dzieciowy asortyment przegladam [emoji23][emoji23][emoji23]

Skonczylam prace i polecialam z synami na tor popatrzec na przeboskie fury.. masakra az gesia skorka od tego ryku.. chlopcy zachwyceni.. zmarzlismy okrutnie bo zimno i wietrzycho.. teraz juz w domu.. lece po ser i cebule i bede serwowac grzanki bo taka mnie naszla zachciewajka ze szok [emoji23]

Moj Jasiu juz sie przeniosl na nową kwatere i miejsce jeszcze piekniejsze.. pokoj spoko i ma wlasna lazienke i prysznic wiec niebo do ziemi z poprzednią.. oby wszystko gralo jutro z praca i moze emocje zaczną opadac bo dzis to on na mnie warczal ze stresu..
Ja oglądam od 3 miesięcy wózki [emoji23]

A ja dzisiaj się czuję taka zrezygnowana.. Rano płakałam, gdy zobaczyłam żywą krew i czym prędzej musiałam wziąć prysznic i założyć podpaske.. Czemu mi się tak długo okres spóźniał? Nie wiem. Ale wydaje mi się, że powinnam iść do ginekolog i mieć zrobione badania na prolaktyne i inne. Jestem trochę zawiedziona, bo wszystko wskazywało na to, że się udało. Widocznie nie jest mi jeszcze dane być mamą. :( mój kochany mąż pociesza mnie dzisiaj cały dzień... Łzy lecą co jakiś czas same, czuję się, jakby największa tragedia stała się w moim życiu. Może dlatego, bo pierwszy raz hormony mnie tak oszukały...

A ja dzisiaj się czuję taka zrezygnowana.. Rano płakałam, gdy zobaczyłam żywą krew i czym prędzej musiałam wziąć prysznic i założyć podpaske.. Czemu mi się tak długo okres spóźniał? Nie wiem. Ale wydaje mi się, że powinnam iść do ginekolog i mieć zrobione badania na prolaktyne i inne. Jestem trochę zawiedziona, bo wszystko wskazywało na to, że się udało. Widocznie nie jest mi jeszcze dane być mamą. :( mój kochany mąż pociesza mnie dzisiaj cały dzień... Łzy lecą co jakiś czas same, czuję się, jakby największa tragedia stała się w moim życiu. Może dlatego, bo pierwszy raz hormony mnie tak oszukały...
A robiłaś sobie jakieś badania już?

Ja polecam tabletki z oleju wiesiołka, sama ginekolog mi je zapisała. Po 2/3miesiącach dopiero zauważyłam efekty, ale warto było. Poprawiła mi się jakość śluzu, włosy trochę ładniejsze i miesiączki mniej bolesne. Przestałam brać i bolesne miesiączki wróciły.
Ja chce zażywać kapsułki z oleju z wiesiolka i castagnus. Zacznę dopiero od następnego cyklu ponieważ będę pytała o zdanie mojego endokrynologa czy mogę zażywać. Kuracja costagnus trwa 90dni i bierze się je cały cykl. Mam nadzieję że przy zażywania tych ziół będę miała w końcu wyregulowany cykl i będę czuła objawy owulacji no i ten ślub będzie typowo płodne bo teraz mam śluz lejacy się przezroczysty nie odczuwam objawów owulacyjnych A jeśli chodzi o ból przed i w trakcie @ to mi to nie dolega. Costagnus też dobrze wpływa na PRL warto zrobić te badania hormonalne. Prolaltyna testosteron progesteron kortyzol LH FSH TSH ft3 ft4 estrogen estradiol czy coś takiego nie pamiętam już dokładnie cukier insulinę glukoze na czczo i po obciążeniu. Ja te wszystkie wyniki poznam już za 12 dni. 9 maja mam wizytę. Muszę powiedzieć że teraz @ się spóźnił 8 dni i jaki był tego powód. Bo trochę mnie to za niepokoilo. Zawsze max 4dni A teraz 8 dni.

reklama
A czemu przestałas brać wiesiolka?

Do góry