reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Hej [emoji6] czy mogę się przyłączyć? Podczytuje Was od jakiegoś czasu, w końcu postanowiłam się przyłączyć [emoji6][emoji4]
Staramy się od 5 miesięcy, mam 27 lat. Byłam u ginekologa w styczniu, powiedział że wszystko jest w porządku, nie ma potrzeby robić żadnych badań. Jedynie po roku zgłosić się jeżeli nic nie wyjdzie.
Przez to, że większość znajomych szybko zachodzi w ciążę nawet nie chcę zdradzać się z tym, że próbujemy.
W tym miesiącu zaczęłam mierzyć temperaturę, mija 5 dni od owulacji. Szyjka nisko ułożona, twarda. Temperatura wysoka.
Brzuch mnie pobolewa jak przed okresem. Coś czuję że nic z tego nie będzie.
Dołujące to...

Witaj i zapraszamy. :) gdzie mierzysz temperaturę i o jakiej godzinie? Wydaje mi się, że lekarz powinien skierować cię na badania, nawet jeśli twierdzi, że nie ma takiej potrzeby. Ja nie wiem co lekarze maja z tym '' przyjdź do mnie jak do roku nie zajdziesz w ciążę. '' Jestem zdania, że podstawowe badania powinny zostać zrobione. Broń boże, nie życzę Ci tego, ale lekarz twierdzi, że nie musisz mieć robionych badań, a co jak się okaże, że jakoś wynik z badań nie jest w normie? Lepiej dmuchać na zimne. :) poproś o te podstawowe badania. Mojej koleżance ginekolog powiedział tak samo, a jak nie mogła zajść przez 4 miesiące to stwierdziła, że zrobi te badania i zrobiła i się okazało, że niektóre wyniki nie były w normie...

Życzę ujrzenia jak najszybciej dwóch kresek. ❤️

reklama
Kochana musimy próbować tylko nie wiem na jak długo jeszcze mi zostało sil. Jak byłam młodsza myślałam że wystarczy raz bzyknac się z facetem i jest ciaza a tu takie rozczarowanie. Trzeba się tak na trudzic że szok. Ale nic nie poradzimy. Chcemy mieć dziecko to musimy robić wszystko co jest tylko możliwe i ułatwi nam te starania. Samo się to nie zrobi

Wierz mi, że gdy byłam młodsza, to myślałam tak samo.'' Raz się bzykne ze swoim i będzie dziecko, na 100%, a więc muszę się zabezpieczać z nim'' wszystko wydawało się tak proste dopóki nie zaczęło się starać o swoją fasolke... Damy radę, tak jak już wcześniej wspomniałam - my kobiety to silna płeć. :) choć nie powiem, dziś łzy leciały ciurkiem i mój mąż był przy mnie cały czas, obiecał mi, że jeszcze będę w ciąży 3 razy i będziemy mieć swoje upragnione szczęście i nie jedno, a trójkę. :) jeszcze nie dawno chciał jedno. :)

Dzięki [emoji6]
Witaj. Super że dołączyłas razem raźniej. Im nas staraczek więcej tym lepiej. Gin po samym usg powiedział ci że żadnych badań nie trzeba robić?
Życzę aby szybko się udało i powodzenia w staraniach.
Panuje tutaj ciepła atmosfera [emoji7]
Tak, byłam u niego pierwszy raz. Zbadał mnie, wypadło, że byłam tuż przed owulacja. Powiedział że wszystko wygląda bardzo ładnie i w ciągu 24h powinna nastąpić owulacja. Niestety partner się zestresowal i nic z tego nie wyszło [emoji17]
Podpowiecie mi kiedy najlepiej zrobić badania z krwi, tarczyca, prolaktyna, w którym dniu cyklu?
Chciałabym jeszcze raz udać się do lekarza z wynikami badań może coś mi podpowie.
Mam cykle 31 dni, okres wypada mi 06.05 Owulacje miałam 23.04

Witamy :-)
U mnie dziś leniwy dzień. Mąż przygotował pyszną swojej roboty pizzę i teraz ruszyć się nie mogę :p
A na dodatek moje dziecko ma podwyższoną temperaturę mimo że dopiero tydzień temu wróciła do przedszkola po chorobie. Dobrze że mąż ma w tym tygodniu wolne bo ja byłam z mała 2 tygodnie na zwolnieniu w tym miesiącu. Normalnie ręce opadają...
Czekam cierpliwie na swoje testowanie do przyszłego poniedziałku chociaż nie wiem czy nie zrobię testu wcześniej dla spokoju ducha żeby móc się w majówkę wina napić :-)

A kiedy wypada ci miesiączka? :)

Dzięki, taki mam plan - zrobić podstawowe badania. Tylko mam do Was prośbę w jakim dniu cyklu i jakie?
Mierze w pochwie i codziennie o 5:30
Witaj i zapraszamy. :) gdzie mierzysz temperaturę i o jakiej godzinie? Wydaje mi się, że lekarz powinien skierować cię na badania, nawet jeśli twierdzi, że nie ma takiej potrzeby. Ja nie wiem co lekarze maja z tym '' przyjdź do mnie jak do roku nie zajdziesz w ciążę. '' Jestem zdania, że podstawowe badania powinny zostać zrobione. Broń boże, nie życzę Ci tego, ale lekarz twierdzi, że nie musisz mieć robionych badań, a co jak się okaże, że jakoś wynik z badań nie jest w normie? Lepiej dmuchać na zimne. :) poproś o te podstawowe badania. Mojej koleżance ginekolog powiedział tak samo, a jak nie mogła zajść przez 4 miesiące to stwierdziła, że zrobi te badania i zrobiła i się okazało, że niektóre wyniki nie były w normie...

Życzę ujrzenia jak najszybciej dwóch kresek. [emoji3590]

Witam dziewczyny po ponad tygodniu nieobecności. @Przyszła i poszła juz sobie u lekarza byłam badania hormonalne porobione i jest wszystko w porzadeczku. Po kolejnej wizycie u lekarza robimy cykl monitorowany. Jak dobrze liczymy od jutra rozpoczynamy fikołki z mężem może tym razem się uda.
Pozdrawiam.
Ps.mam nadzieje ze jakieś 2 kreski nam się pojawiły w tym tygodniu

Dzięki, taki mam plan - zrobić podstawowe badania. Tylko mam do Was prośbę w jakim dniu cyklu i jakie?

Pytałam o temperaturę, bo wiele kobiet popełnia błąd w mierzeniu :) taka moja rada, jeśli nie wiesz - gdy mierzysz, to termometr powinnaś wsadzić tak głęboko, dopóki nie poczujesz tego '' końca '' wiesz o co chodzi? Bo to też jest ważne przy mierzeniu, ale fajnie, że zacząłeś więcej się dowiesz o swoim ciele. :) zrób badania 2 tygodnie przed miesiączką, myślę, że to będzie dobry czas. Ale może inne dziewczyny są bardziej doświadczone na ten temat, bo ja np badania robiłam 2 tygodnie przed miesiączką.

Hejka. Ja mam dość słabe doświadczenie ale badania lekarz kazał mi zrobić w czasie miesiączki najlepiej 2-4 dzień. Mówił ze wtedy najbardziej wiarygodne są

Witam dziewczyny po ponad tygodniu nieobecności. @Przyszła i poszła juz sobie u lekarza byłam badania hormonalne porobione i jest wszystko w porzadeczku. Po kolejnej wizycie u lekarza robimy cykl monitorowany. Jak dobrze liczymy od jutra rozpoczynamy fikołki z mężem może tym razem się uda.
Pozdrawiam.
Ps.mam nadzieje ze jakieś 2 kreski nam się pojawiły w tym tygodniu
Witaj :) u mnie @ się też pojawiła. Niestety... Ale coś dziewczyny pisały pod moim tematem, że jeśli wychodziły blade kreski to mogła być to ciąża biochemiczna i radzą, abym w maju się starała dopóki ten hormon ciążowy jest. No zobaczymy, w maju się staram, a jak nie wyjdzie to zaczynam od lipca/sierpnia, żeby się trochę zregenerować. :)

reklama
Pytałam o temperaturę, bo wiele kobiet popełnia błąd w mierzeniu :) taka moja rada, jeśli nie wiesz - gdy mierzysz, to termometr powinnaś wsadzić tak głęboko, dopóki nie poczujesz tego '' końca '' wiesz o co chodzi? Bo to też jest ważne przy mierzeniu, ale fajnie, że zacząłeś więcej się dowiesz o swoim ciele. :) zrób badania 2 tygodnie przed miesiączką, myślę, że to będzie dobry czas. Ale może inne dziewczyny są bardziej doświadczone na ten temat, bo ja np badania robiłam 2 tygodnie przed miesiączką.
Nie wiedziałam tego, dzięki za radę [emoji6]

Do góry