reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Na bezalkoholowe.com to mozna sobie cala impreze urzadzic :)
Screenshot_20190424-181434_Chrome.jpeg

reklama
Dziewczyny mam trochę wyrzutów sumienia bo w pierwszy dzień świąt wypilam pół butelki wina słodkiego i wczoraj dwie lampki żółtego słodkiego A @Nadal nie mam. W razie ewentualnej ciąży u mnie nie zaszkodzi ten alkohol? Pytam ponieważ dzisiaj się dowiedziałam że wyniki wszystkie hormonalne wyszły ok. I jest większa szansa na to że się udało,ale nie nakręcam się i czekam cierpliwie do niedzieli czy @ przyjdzie. Narazie nie chce testować bo nie chce sobie jeszcze większej nadziei robić A potem się rozczarować i płakać po nocach.

Dziewczyny mam trochę wyrzutów sumienia bo w pierwszy dzień świąt wypilam pół butelki wina słodkiego i wczoraj dwie lampki żółtego słodkiego A @Nadal nie mam. W razie ewentualnej ciąży u mnie nie zaszkodzi ten alkohol? Pytam ponieważ dzisiaj się dowiedziałam że wyniki wszystkie hormonalne wyszły ok. I jest większa szansa na to że się udało,ale nie nakręcam się i czekam cierpliwie do niedzieli czy @ przyjdzie. Narazie nie chce testować bo nie chce sobie jeszcze większej nadziei robić A potem się rozczarować i płakać po nocach.
Kobiecy organizm i mechanizm ciazy jest skontruowany tak, aby chronic dziecko zanim bedzie wiadomo ze jest.. nie martw sie na zapas :) ja w drugiej ciazy dowiedzialam sie o dziecku w 9tc.. bo testy byly negatywne, test z krwi negatywny i na usg w 6tc nie bylo nic.. i dopiero 3 tygodnie pozniej sie paskud pokazal dopiero.. a bylam na imprezie i popilam i to rum a nie delikatne winko.. a mlody zdrowy i energiczny :)

Jak to jest możliwe że z krwi test wyszedł ci negatywny będąc w ciąży jak dziewczyny mówią że to jest pewne badanie i nie ma możliwości fałszywie ujemnego wyniku.?

Jak to jest możliwe że z krwi test wyszedł ci negatywny będąc w ciąży jak dziewczyny mówią że to jest pewne badanie i nie ma możliwości fałszywie ujemnego wyniku.?
Nie mam pojecia :) tydzien po terminie miesiaczki zrobilam beta hcg wyszlo <1.. poszlam z wynikiem do gina bo miesiaczki brak.. zrobil usg. Powiedzial ze endometrium odpowiednie na kilka dni przed miesiaczką i jesli w ciagu 2 tygodni jej nie dostane mam przyjsc po leki na wywolanie.. poszlam po 3 tygodniach.. lekarz bada.. mowi ze macica powiekszona, rozpulchniona.. robi usg a tam ciaza 6t4d.. a to bylo juz 9t4d.. o malo nie spadlam z fotela.. w ciagu pierwszego trymestru maluch nadgonil wzrost i w 13tc odpowiadal 12tc :) poprostu albo mialam pozniejsza owulacje albo nie wiem co sie tam wydarzylo :)

Super [emoji846] pod budowałas mnie. Ja nie śledzę w żaden sposób owu znam termin tylko z kalendarzyka który prowadzę . Mam nadzieję że u mnie skończy się już starania bo 2 lata trochę już za długo. I mam dość. Z każdym dniem kiedy nie ma @ ani żadnych plamien mam większa nadzieję że w końcu się udało. Ale chyba za wcześnie żeby się nie nakręcac tym bardziej że nawet testu nie robiłam i nie mam nawet minimalnie drugiej kreski. Ale wstrzymuje testowanie tak długo jak tylko mogę. Mam zamiar w sobotę albo w niedzielę ale nie wiem czy wytrzymam jeśli jutro wstanę i zobaczę że okresu nadal nie ma.

Moja siostra o pierwsza ciaze starala sie 5 lat.. niestety zakonczona tragicznie z winy lekarzy.. o kolejne dziecko starala sie 4 lata i corka ma teraz 13 lat.. a 3 ciaza byla wpadką bez zapowiedzi i syn ma 8 lat aktualnie.. tak wiec nadziei nie wolno tracic nigdy :)

Dziękuję za słowa wsparcia. Tak do końca się nie poddam bo kochamy się z mężem i chcemy powiększyć rodzinę. Wczoraj mi mąż wyznał że każde moje spóźnienie @ ma nadzieję że się udało i że za kilka tygodni zostanie ojcem. Zrobiło mi się trochę przykro. A jeszcze wcześniej tak bez powodu się poryczalam i beczalam mu w ramię chyba z 10 minut. Tak bez powodu.

reklama
Do góry