reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Cześć dziewczyny:) nie odzywam się ostatnio, bo u mnie starania trochę przygasły. Myślałam, że płodność po porodzie już wraca, pojawił się jakby okres, a tu cykl już trwa 60 dni, więc to jednak jeszcze nie to. A nie chcę na razie niczego pospieszać ;) nigdy nie wiem, kiedy nastąpi owulacja, więc tak sobie robię testy ciążowe co tydzień :D ale chcę przystopować z tymi testami i bardziej wsłuchać się w objawy, w pierwszej ciąży szybko czułam, że się udało. W maju idę do endokrynologa i będę robić badanua, teraz skończyła mi się paczka euthyroxu 25 i zaczęłam brać 37,5, bo TSH jak na starania na pewno mam za duże. Także powolutku się szykuję na kolejną ciążę :) miłego dnia i samych dwóch kreseczek :)
Zdradzisz jaki masz poziom TSH?

reklama
Hej dziewczyny, a jaki macie śluz na owu? Ja miałam @ 11.04 i wg kalkulatora owu wypadła wczoraj lub jutro- cykle 26-28 dni. Tylko sluzu zbytnio nie ma. Do dziś był bialy wodnisty i teraz jakby ustal. Nie wiem co myśleć. W zeszłym miesiącu miałam bóle na owu i wiedziałam kiedy przypadło, a teraz nic :-/
Ja przy owu, która miałam monitorowana miałam duuuzo takiego ciagnacego się śluzu, to był taki pierwszy objaw owulacji. Później sutki mnie pobolewaly przy dotyku i cholernie swedzialy. Dlatego teraz po poronieniu (juz bedziw 3 tyg) właśnie zaobserwowalam znów zwiększenie się ilości śluzu i po cichu liczę, że może będzie owu bez wspomagania clo :)

Cześć Dziewczyny,
Mi lekarka polecala Infolic i czytlam o nim i miał faltyxznie dość dobre opinie.
Nie wiem czy to jego zasługa ale mi się udało - najprawdopodobniej w lipcu zostanę mama :)
Bralam wiesiołek i u mnie się niestety nie sprawdził
Mam bodajże 90% opakowania Infolic (musiałabym dokładnie sprawdzić ile mam saszetek ) więc jeśli któraś chciałaby go ode mnie odkupić w dobrej cenie to polecam :)
Mi również lekarz polecił inofolic, a biorę symfolic, zamiennik. Plus jest taki, że symfolic jest totalnie bez smaku co mi dużo ułatwia bo źle reaguje na wszelkie rewelacje nawet najmniejsze smakowe w lekach :)

Przy pierwszych staraniach też brałam.inofolic i szybko zaszłam, potem szwagierka brała i też jej pomógł. Może to siła sugestii a może faktycznie coś pomaga. ;) Teraz też zaczynam pić

Co do sluzu to ja w ogole nie zauwazam u siebie ciagnacego przejzystego.. juz nie pamietam kiedy ostatni raz taki widzialam.. u mnie zawsze jest ale wodnisty.. albo gesty bialy lepki.. ale na owulacje zawsze bli brzuch.. oj okropnie.. dlugo mi zajelo przyzwyczajenie sie ze tak mam i nie panikowanie ze moze wyrostek robaczkowy ;)

Ja nad tym niepokalankiem mocno sie zastanawiam.. pare osob mi go wychwalilo.. kiedys sie naczytalam.. mysle wybrac sie do zielarskiego i wyprobowac :)

Witam staraczki [emoji4] zaczynam nowy dzień. Ja już w pracy A ból piersi nie daje o sobie zapomnieć [emoji849] dziś 20dc. Jeszcze 10 dni i testuje [emoji847] mam nadzieję że małpa się nie pojawi. Miłego [emoji173]

Tak czytam i czytam.. co Wy macie z tym bolem piesi? Tzn na kiedy go przypisujecie? Ja takiego objawu nie mam ani na owu.. ani na @.. jeden jedyny raz w zyciu bolaly mnie na samym poczatku 1 ciazy.. w drugiej nic..

Ja jeszcze pod koldrą ale tez musze juz wstawac.. pogadalam troche z moim Jasiem.. chyba zjedzie dzis do kraju bo jakas afera z kwaterą jest.. wsciekly jak cholera.. zobaczymy co tam dalej dzien przyniesie..
Poki co ide budzic pierworodnego bo jedzie dzis na 3 dni na zieloną szkole.. i sama na 8 do pracy.. byle do 16.. [emoji58]

Powiem Ci że sama nie wiem co się w tym cyklu dzieje, ponieważ mnie piersi zawsze bolą ok 3 dni przed @ czyli ok 27dc A teraz juz od 18 dc. I miałam tak właśnie w 1 ciazy ale nie chce się nakręcac. Jeżeli w przyszłym cyklu znów się ból pojawi będę się musiała temu przyjrzeć.
Tak czytam i czytam.. co Wy macie z tym bolem piesi? Tzn na kiedy go przypisujecie? Ja takiego objawu nie mam ani na owu.. ani na @.. jeden jedyny raz w zyciu bolaly mnie na samym poczatku 1 ciazy.. w drugiej nic..

Ja jeszcze pod koldrą ale tez musze juz wstawac.. pogadalam troche z moim Jasiem.. chyba zjedzie dzis do kraju bo jakas afera z kwaterą jest.. wsciekly jak cholera.. zobaczymy co tam dalej dzien przyniesie..
Poki co ide budzic pierworodnego bo jedzie dzis na 3 dni na zieloną szkole.. i sama na 8 do pracy.. byle do 16.. [emoji58]

reklama
Zdradzisz jaki masz poziom TSH?
Dawno nie robiłam, ale pewnie koło 4, bo taki przed ciążą zawsze miałam. Endokrynolog kazała na starania (tak 3 miesiące przed) zbijać TSH do 2,5 i zacząć brać większą dawkę. Więc zobaczymy po zmianie dawki jaki wynik wyjdzie :) endokrynolog na NFZ, więc poza ciążą wizyta co pół roku

Do góry