reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Cześć dziewczyny:) nie odzywam się ostatnio, bo u mnie starania trochę przygasły. Myślałam, że płodność po porodzie już wraca, pojawił się jakby okres, a tu cykl już trwa 60 dni, więc to jednak jeszcze nie to. A nie chcę na razie niczego pospieszać ;) nigdy nie wiem, kiedy nastąpi owulacja, więc tak sobie robię testy ciążowe co tydzień :D ale chcę przystopować z tymi testami i bardziej wsłuchać się w objawy, w pierwszej ciąży szybko czułam, że się udało. W maju idę do endokrynologa i będę robić badanua, teraz skończyła mi się paczka euthyroxu 25 i zaczęłam brać 37,5, bo TSH jak na starania na pewno mam za duże. Także powolutku się szykuję na kolejną ciążę :) miłego dnia i samych dwóch kreseczek :)
Zdradzisz jaki masz poziom TSH?

reklama
Hej dziewczyny, a jaki macie śluz na owu? Ja miałam @ 11.04 i wg kalkulatora owu wypadła wczoraj lub jutro- cykle 26-28 dni. Tylko sluzu zbytnio nie ma. Do dziś był bialy wodnisty i teraz jakby ustal. Nie wiem co myśleć. W zeszłym miesiącu miałam bóle na owu i wiedziałam kiedy przypadło, a teraz nic :-/
Ja przy owu, która miałam monitorowana miałam duuuzo takiego ciagnacego się śluzu, to był taki pierwszy objaw owulacji. Później sutki mnie pobolewaly przy dotyku i cholernie swedzialy. Dlatego teraz po poronieniu (juz bedziw 3 tyg) właśnie zaobserwowalam znów zwiększenie się ilości śluzu i po cichu liczę, że może będzie owu bez wspomagania clo :)

Cześć Dziewczyny,
Mi lekarka polecala Infolic i czytlam o nim i miał faltyxznie dość dobre opinie.
Nie wiem czy to jego zasługa ale mi się udało - najprawdopodobniej w lipcu zostanę mama :)
Bralam wiesiołek i u mnie się niestety nie sprawdził
Mam bodajże 90% opakowania Infolic (musiałabym dokładnie sprawdzić ile mam saszetek ) więc jeśli któraś chciałaby go ode mnie odkupić w dobrej cenie to polecam :)
Mi również lekarz polecił inofolic, a biorę symfolic, zamiennik. Plus jest taki, że symfolic jest totalnie bez smaku co mi dużo ułatwia bo źle reaguje na wszelkie rewelacje nawet najmniejsze smakowe w lekach :)

Przy pierwszych staraniach też brałam.inofolic i szybko zaszłam, potem szwagierka brała i też jej pomógł. Może to siła sugestii a może faktycznie coś pomaga. ;) Teraz też zaczynam pić

Co do sluzu to ja w ogole nie zauwazam u siebie ciagnacego przejzystego.. juz nie pamietam kiedy ostatni raz taki widzialam.. u mnie zawsze jest ale wodnisty.. albo gesty bialy lepki.. ale na owulacje zawsze bli brzuch.. oj okropnie.. dlugo mi zajelo przyzwyczajenie sie ze tak mam i nie panikowanie ze moze wyrostek robaczkowy ;)

Ja nad tym niepokalankiem mocno sie zastanawiam.. pare osob mi go wychwalilo.. kiedys sie naczytalam.. mysle wybrac sie do zielarskiego i wyprobowac :)

Witam staraczki [emoji4] zaczynam nowy dzień. Ja już w pracy A ból piersi nie daje o sobie zapomnieć [emoji849] dziś 20dc. Jeszcze 10 dni i testuje [emoji847] mam nadzieję że małpa się nie pojawi. Miłego [emoji173]

Tak czytam i czytam.. co Wy macie z tym bolem piesi? Tzn na kiedy go przypisujecie? Ja takiego objawu nie mam ani na owu.. ani na @.. jeden jedyny raz w zyciu bolaly mnie na samym poczatku 1 ciazy.. w drugiej nic..

Ja jeszcze pod koldrą ale tez musze juz wstawac.. pogadalam troche z moim Jasiem.. chyba zjedzie dzis do kraju bo jakas afera z kwaterą jest.. wsciekly jak cholera.. zobaczymy co tam dalej dzien przyniesie..
Poki co ide budzic pierworodnego bo jedzie dzis na 3 dni na zieloną szkole.. i sama na 8 do pracy.. byle do 16.. [emoji58]

Powiem Ci że sama nie wiem co się w tym cyklu dzieje, ponieważ mnie piersi zawsze bolą ok 3 dni przed @ czyli ok 27dc A teraz juz od 18 dc. I miałam tak właśnie w 1 ciazy ale nie chce się nakręcac. Jeżeli w przyszłym cyklu znów się ból pojawi będę się musiała temu przyjrzeć.
Tak czytam i czytam.. co Wy macie z tym bolem piesi? Tzn na kiedy go przypisujecie? Ja takiego objawu nie mam ani na owu.. ani na @.. jeden jedyny raz w zyciu bolaly mnie na samym poczatku 1 ciazy.. w drugiej nic..

Ja jeszcze pod koldrą ale tez musze juz wstawac.. pogadalam troche z moim Jasiem.. chyba zjedzie dzis do kraju bo jakas afera z kwaterą jest.. wsciekly jak cholera.. zobaczymy co tam dalej dzien przyniesie..
Poki co ide budzic pierworodnego bo jedzie dzis na 3 dni na zieloną szkole.. i sama na 8 do pracy.. byle do 16.. [emoji58]

reklama
Zdradzisz jaki masz poziom TSH?
Dawno nie robiłam, ale pewnie koło 4, bo taki przed ciążą zawsze miałam. Endokrynolog kazała na starania (tak 3 miesiące przed) zbijać TSH do 2,5 i zacząć brać większą dawkę. Więc zobaczymy po zmianie dawki jaki wynik wyjdzie :) endokrynolog na NFZ, więc poza ciążą wizyta co pół roku

Do góry