reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

A jak to wyglądało po laparoskopii? Miałaś w marcu, prawda? Nie mówili nic o tym, że takie zabiegi mogą znacząco obniżyć rezerwę? Bierzesz jakieś suplementy?
Oj tak laparo może obniżyć rezerwę tak było u mnie plus jeden jajnik na rok poszedł spać. Zero reakcji na leki, zero owulek z niego teraz po roku coś zaczyna się w nim dziać i odpowiedział na stymulacje. Po laparo koniecznie trzeba skontrolować amh.
laparoskopia przebiegła pomyślnie, nic nie mówili o obniżeniu amh, i nie było obniżone bo laparo była 8.03 a w maju robiłam amh i było 1,67, mam 32 lata, pół roku wcześniej przed laparo robiłam amh i było 1,68, a tu nagle taki skok w dół. Więc przez to problem z pęcherzykami. Dziwi mnie to, ale lekarz mówi że tak jest czasem, kiepskie jajniki. Rezerwa może spaść…

reklama
Dziewczyny lekarz wam badał krew zanim zaczął schodzić z leków po transferze?
Dzisiaj miałam wizytę wszystko ok. Kazał mi zejść z 2 prolutexow na 1, z 3x2 estofem na 3x1 u cyclogest zostawić. Pytanie jak to u was było? @Lea2022 jaki był powod że Ty tak długo na lekach jesteś?
Moim progresteronem bardziej przejmował się immunolog niż ginekolog 🤣🤦🏼‍♀️ generalnie szybko zaczęłam wchodzic z estrofemu i prolutexu. Później odpadł dupek a 12+1 odstawiłam cyclogest

Biore suple, witamina d, kwas foliowy, ubichinon, omega 3 i 6, magnez, ashwagande, koenzym q10, acetylocysteina, jest cos jeszcze? Konkretnego na „jajniki”
Melatonina, kwas alfa-liponowy, resweratrol, oprócz tego cynk, selen, witamina C i E jako ochrona przed stresem oksydacyjnym. Tak jak LadyCaro napisała ubichinon i koenzym Q10 to to samo. Ogólnie łatwiej przyswajalną formą jest ubichinoL. Mi teraz jeszcze lekarka wypisała receptę na witaminę PP.

Mój się zapisuje na przyszły tydzień. Przed poprzednia stymulacja nasienie było tragiczne, więc jestem ciekawa czy suple i leki poprawily
Nam sprawdzała wyniki z dnia oddania nasienia do procedury. W tej kwalifikacji też chciała powtórki HBA, fragmentacji i MIOXSYS, ale trochę się zbuntowałam, bo za każdym razem wychodzi dobrze, a musimy płacić za to ponad 1k, a ostatnie było końcem października.

Nam sprawdzała wyniki z dnia oddania nasienia do procedury. W tej kwalifikacji też chciała powtórki HBA, fragmentacji i MIOXSYS, ale trochę się zbuntowałam, bo za każdym razem wychodzi dobrze, a musimy płacić za to ponad 1k, a ostatnie było końcem października.
Ale nie macie badań nasienie w ramach programu? My co prawda robimy tylko podstawowe, bo wszystkie fragmnetacje i hba miał 3x i zawsze wychodziły bardzo dobrze. Ale za badanie nasienia nie płacimy

@rais
Moim progresteronem bardziej przejmował się immunolog niż ginekolog 🤣🤦🏼‍♀️ generalnie szybko zaczęłam wchodzic z estrofemu i prolutexu. Później odpadł dupek a 12+1 odstawiłam cyclogest
Dziękuję, moja gin potwierdziła wersję lekarza od ivf. Sama zbadam dla niej progesteron do wszystkich wyników na następną wizytę.

reklama
Biore suple, witamina d, kwas foliowy, ubichinon, omega 3 i 6, magnez, ashwagande, koenzym q10, acetylocysteina, jest cos jeszcze? Konkretnego na „jajniki”
Mi lekarz przepisał jeszcze witaminę PP, resveratol i melatoninę ale nie mam z twojego zestawu ashwagandy .
I tak jak dziewczyny piszą ubichinon to to samo co konezym Q10, zwróć tylko uwagę na jego formę w składzie.

Ostatnia edycja:
Do góry