reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Powiedz mi jak bralas leki na astme w ciazy ? Ja od dzis mam leki na alergie... nie wiem czy sa calkiem ok bo lekarz stwierdzil ze ciaza to nie choroba i przepisal mi tabletki
Steryd wziewny Pulmicort i to tylko do połowy, bo potem nie było potrzeby. Lekarka mówiła, że często się tak zdarza, że astma się wycisza w ciąży. Mówiła, że sterydy wziewne są jak najbardziej ok, mimo tego co kiedyś sądzono, natomiast odradza właśnie branie tabletek antyhistaminowych. Więc ja normalnie na zaostrzenie AZS wzięłabym Telfast, ale ze względu na ciążę nie brałam. A jakie tabletki Ci lekarz przepisał?

reklama
Dołączyłam do Was 2 dni temu mumo wszystko pełna nadziei, dziś temperatura spadła o 1 stopien, za kilka godzin @ nadejdzie...

Dołączyłam do Was 2 dni temu mumo wszystko pełna nadziei, dziś temperatura spadła o 1 stopien, za kilka godzin @ nadejdzie...
Może jednak nie póki @ nie ma to jest nadzieja.
U mnie wczoraj lub dziś powinna przyjść ale jak narazie cisza.

A jak się teraz nie uda to razem będziemy walczyć w kolejnym głową do góry [emoji4]

Mi mama wczoraj powiedziała tak,, a co Ty myślisz że za 1 szym razem znajdziesz, już taka młoda nie jesteś '' [emoji23]

Może jednak nie póki @ nie ma to jest nadzieja.
U mnie wczoraj lub dziś powinna przyjść ale jak narazie cisza.

A jak się teraz nie uda to razem będziemy walczyć w kolejnym głową do góry [emoji4]

Mi mama wczoraj powiedziała tak,, a co Ty myślisz że za 1 szym razem znajdziesz, już taka młoda nie jesteś '' [emoji23]
A ile masz lat? Z jednej strony się pocieszam ze to dopiero 1 cykl, ale z drugiej strasznie mi przykro :( nie nastawiam sie ze @ nie przyjdzie bo spadek temp był dość znaczny zakres 37.4 na 36.5. W nocy spałam max 4 godziny bo tak myślałam o tej ciąży, może to miało wpływ na temp?
Długo się już starasz?

A ile masz lat? Z jednej strony się pocieszam ze to dopiero 1 cykl, ale z drugiej strasznie mi przykro :( nie nastawiam sie ze @ nie przyjdzie bo spadek temp był dość znaczny zakres 37.4 na 36.5. W nocy spałam max 4 godziny bo tak myślałam o tej ciąży, może to miało wpływ na temp?
Długo się już starasz?
Mam 33 lata to też pierwszy cykl ale druga ciąża. Syn ma 7 lat
Tylko coś czuze że owu się przesunela i temu ale @ jeszcze nie przylazla

Długo się już starasz?
A no mało spania może mieć wplyw. Ja przed pierwszymi staraniami mierzyłam temperaturę z pół roku, teraz też chciałam, ale mój maluch wstaje o tak różnych porach, że nic mi z tego wykresu nie wychodzi.

@Balbinka30 Głowa do góry, statystycznie rzadko która para zachodzi w ciąże przy pierwszych staraniach :) Wiem, że to nie pocieszenie, ale jeden cykl to naprawdę mało :/ Ja starałam się prawie 24 cykle o ciąże, którą potem niestety szybko straciłam. Więc jeżeli nie masz większych problemów ze zdrowiem to myślę, że szybko pójdzie :) Niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Ja jak już starałam się ponad 1,5 roku to okazało się, ze 4 moje kuzynki miesiąc po miesiącu oznajmiały, że są w ciąży i jeszcze w tym samym czasie dwie koleżanki. Dwie zdążyły urodzić, ja też zaszłam w ciąże, ale tylko ja ze wszystkich nie będę się na razie cieszyła. Taka to sprawiedliwość na tym świecie, że niektóre pary wpadną, a nie które muszę się naprawdę starać :D

Właśnie musimy być dobrej myśli jak nie teraz to w następnym się uda.
U mnie dalej @ brak. Myślę że przyjdzie. Chyba źle obliczylam owu. W cyklach 27 dniowych wypada na 13 dc a my się przytulalismy w 10dc za długo do owu. Teraz będę celowac konkretnie

reklama
Dziewczyny wiem ze temp nie mierzy się po południu no ale przed chwila to zrobiłam i 37.7 wyszło a rana byłam załamana bo było 36.6 (tyle że po nieprzespanej nocy). Możliwy jestylko taki zozstrzal? Dokładne pomiary i analizy zacznę od nowego cyklu, wiec poki co jestem zielona. @ spóźnia się 2 dni, piersi bolą jak przed miesiączką, na test, zwłaszcza o tej porze, nie mam odwagi.

Do góry