reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

Chesz odrazu po porodzie druga ciaze? A co na to lekarz? Nie zalecil przerwy ?
Jestem 10 miesięcy po porodzie, tylko ze względu na kp jeszcze płodność na dobre nie wróciła. Poród naturalny, więc przeciwwskazań brak. Ale ja myślę, że to i tak jeszcze trochę potrwa ;) no i test oczywiście zrobiłam - negatywny

reklama
Jestem 10 miesięcy po porodzie, tylko ze względu na kp jeszcze płodność na dobre nie wróciła. Poród naturalny, więc przeciwwskazań brak. Ale ja myślę, że to i tak jeszcze trochę potrwa ;) no i test oczywiście zrobiłam - negatywny
Myslalam ze od razu [emoji1787], ja tez rozmyslam krotkie okresy miedzy ciazami... tylko jakos tej pierwszej jeszcze nie widac [emoji1787] pierwsza byla naturalna czy z wspomagaczami?

Chciałam się z Wami przywitać :) coś o mnie: mam niestety już 30 lat i w zeszłym cyklu zaczęliśmy z mężem starania o bobasa. Jestem bardzo niecierpliwa i chciałabym być w ciąży juz, teraz! :D jutro lub we wtorek spodziewam się @ i wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują mi ze @ przyjdzie (ból piersi, podbrzusza, bardzo zmienne nastroje). Nie wytrzymałam i zrobiłam juz 2 testy oczywiście oba negatywne. Z takich nietypowych jak dla mnie rzeczy było takie jasnobrazowe mini plamienie ok 3 dni temu, którego pewnie nie zauwazylabym gdyby nie to ze na siłę szukam wszelkich objawow ciąży. Miałam nadzieję że rozpocznę starania i bach bęudzie ciaza! :) a śledząc ten wątek wiem ze może być ciężko... zwłaszcza że przeglądajac internety uswiadomilam sobie ze moja @ nie wygląda zwykłe tak jak powinna. Zanim na dobre się rozkręci to mam ok 1 dzien brunatnych plamień, co może oznaczać problemy z progesteronem. Nie nakręcam się więc że moje objawy to ciaza a raczej zaburzenia hormonalne :(
To podobnie u mnie tez bym chciała już teraz [emoji23] ale @chyba nadchodzi. Jutro powinna być lub dziś.

J
i
Cykle 27-28 dni. Zawsze wydawało mi się ze mniej więcej wiem kiedy mam owulację (śluz) ale teraz to już nie jestem pewna którego jest dokładnie dnia ;) tak jak pisalam to był dopiero 1 cykl i od następnego cyklu będę dokładnie obserwować śluz i temperaturę. Przed staraniami w styczniu zrobiłam sobie badania prolaktyny i tsh, które okazały się być w porządku ale jakoś nie pomyślałam o tym progesteronie...
U mnie też pierwszy cykl starań ja mam cykle 26-27 z tym że ja mam już syna 7 letniego. I mam 33 lata

reklama
Do góry