reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Ciąże biochemiczne tak naprawdę zdarzają się na tyle często, że każda kobieta miała nawet o tym nie wiedząc. Ciąża ektopowa to również mógł być przypadek, albo mogły to być jakieś zrosty, albo jakieś stany zapalne, tutaj czynniki genetyczne nie mają znaczenia. A wczesne poronienie miałam jedno, czyli teraz w październiku i 10 stycznia mam kolejną wizytę, co powie lekarz, nie wiem, być może skieruje mnie/nas na badania genetyczne.
Moja koleżanka poroniła pierwszą ciąże, potem była w ciąży z bliźniakami i tez poroniła. W końcu zaszła w trzecią ciążę i urodziła chorą dziewczynkę :(

Ciąże biochemiczne tak naprawdę zdarzają się na tyle często, że każda kobieta miała nawet o tym nie wiedząc. Ciąża ektopowa to również mógł być przypadek, albo mogły to być jakieś zrosty, albo jakieś stany zapalne, tutaj czynniki genetyczne nie mają znaczenia. A wczesne poronienie miałam jedno, czyli teraz w październiku i 10 stycznia mam kolejną wizytę, co powie lekarz, nie wiem, być może skieruje mnie/nas na badania genetyczne.
Ja miałam trzy poronienie przed pierwszym dzieckiem. Potem już byłam objęta opieką jako ciąża wysokiego ryzyka i na początku każdej byłam na luteinie albo duphastonie. Może masz za niski progesteron. Trzeba szukać przyczyny. Na pewno w końcu się uda

reklama
A my z mężem staramy się o pierwsze dziecko od 3 lat i tylko same poronienia...

Kochana za nim urodziłam córeczkę przez trzy lata się nie zabezpieczalismy. I kiedy okazało się, że jestem w ciąży szybko ja straciłam. Wtedy lekarz dał na badania. Ja toxoplazmoze miałam a mąż mój mało plemników. Po kuracji jego z maca, l karnityna i coś jeszcze, ja brałam clo, luteine. Szykowalismy się do inseminacji i w tym właśnie cyklu okazało się, że jestem w ciąży. Z synkiem było szybciej bo 3 cykle. A teraz znów 8 cykli i nic. I podejrzewam, że znów plemniki sttajkuja. Maca już kupiona, l karnityna. Ja pije herbatki typu zielona i chce zapytać o castagnus(z tego co pamiętam jest na poprawę cyklu)

Do góry