reklama
Akacha
Fanka BB :)
Kasia, 31 lat, WarszawaZapoznaj się z danym i jakie tam wpisujemy i napisz mi je a ja od razu Cię dodam.
Następna @ 08.01.2019
Cykl starań- 1
Dzieci- 2
Sylwcia35
Ja też staram się o 3 i mam 35lat(jeszcze).Kasia, 31 lat, Warszawa
Następna @ 08.01.2019
Cykl starań- 1
Dzieci- 2
Akacha
Ja to się boję, że sie nie uda szybko i sie załamie. Tym bardziej, że mam koleżanki co nie mogą juz od roku zajść w druga ciąże. A ja zawsze mam czarne myśli.Ja też staram się o 3 i mam 35lat(jeszcze).
Akacha
A może powinniście zrobić badania genetyczne?A my z mężem staramy się o pierwsze dziecko od 3 lat i tylko same poronienia...
Akacha
Moja koleżanka poroniła pierwszą ciąże, potem była w ciąży z bliźniakami i tez poroniła. W końcu zaszła w trzecią ciążę i urodziła chorą dziewczynkęCiąże biochemiczne tak naprawdę zdarzają się na tyle często, że każda kobieta miała nawet o tym nie wiedząc. Ciąża ektopowa to również mógł być przypadek, albo mogły to być jakieś zrosty, albo jakieś stany zapalne, tutaj czynniki genetyczne nie mają znaczenia. A wczesne poronienie miałam jedno, czyli teraz w październiku i 10 stycznia mam kolejną wizytę, co powie lekarz, nie wiem, być może skieruje mnie/nas na badania genetyczne.
Niutka43
Ja miałam trzy poronienie przed pierwszym dzieckiem. Potem już byłam objęta opieką jako ciąża wysokiego ryzyka i na początku każdej byłam na luteinie albo duphastonie. Może masz za niski progesteron. Trzeba szukać przyczyny. Na pewno w końcu się udaCiąże biochemiczne tak naprawdę zdarzają się na tyle często, że każda kobieta miała nawet o tym nie wiedząc. Ciąża ektopowa to również mógł być przypadek, albo mogły to być jakieś zrosty, albo jakieś stany zapalne, tutaj czynniki genetyczne nie mają znaczenia. A wczesne poronienie miałam jedno, czyli teraz w październiku i 10 stycznia mam kolejną wizytę, co powie lekarz, nie wiem, być może skieruje mnie/nas na badania genetyczne.
Niutka43
Odgonić czarne myśli NATYCHMIAST ! To najgorsze. Tylko pozytywne myślenie !! Będzie dobrze !Ja to się boję, że sie nie uda szybko i sie załamie. Tym bardziej, że mam koleżanki co nie mogą juz od roku zajść w druga ciąże. A ja zawsze mam czarne myśli.
Niutka43
To tu ewidentnie genetyka musiała byćMoja koleżanka poroniła pierwszą ciąże, potem była w ciąży z bliźniakami i tez poroniła. W końcu zaszła w trzecią ciążę i urodziła chorą dziewczynkę
reklama
Sylwcia35
A my z mężem staramy się o pierwsze dziecko od 3 lat i tylko same poronienia...
Kochana za nim urodziłam córeczkę przez trzy lata się nie zabezpieczalismy. I kiedy okazało się, że jestem w ciąży szybko ja straciłam. Wtedy lekarz dał na badania. Ja toxoplazmoze miałam a mąż mój mało plemników. Po kuracji jego z maca, l karnityna i coś jeszcze, ja brałam clo, luteine. Szykowalismy się do inseminacji i w tym właśnie cyklu okazało się, że jestem w ciąży. Z synkiem było szybciej bo 3 cykle. A teraz znów 8 cykli i nic. I podejrzewam, że znów plemniki sttajkuja. Maca już kupiona, l karnityna. Ja pije herbatki typu zielona i chce zapytać o castagnus(z tego co pamiętam jest na poprawę cyklu)