reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

@Niutka43 nie patrz na innych, rób swoje co ci serduszko podpowiada ❤ teraz kazdy tak mówi, a jak urodzisz zobaczysz że będzie inna gadka. Ja tam nikomu nie mowie że sie staramy, jakoś lepiej sie z tym czuje. Trzymam kciuci żeby szybko zaskoczyło.
@Migdalove ty to kochana duuuzo juz przeszlas. Ojjj życie ci w dzieciach wynagrodzi, zobaczysz. ❤

I mnie cos pęcherz zaczął boleć i piec i ganiam co chwile do wc...echh

reklama
@Niutka43 nie patrz na innych, rób swoje co ci serduszko podpowiada [emoji173] teraz kazdy tak mówi, a jak urodzisz zobaczysz że będzie inna gadka. Ja tam nikomu nie mowie że sie staramy, jakoś lepiej sie z tym czuje. Trzymam kciuci żeby szybko zaskoczyło.
@Migdalove ty to kochana duuuzo juz przeszlas. Ojjj życie ci w dzieciach wynagrodzi, zobaczysz. [emoji173]

I mnie cos pęcherz zaczął boleć i piec i ganiam co chwile do wc...echh
Zdrówka ! Oby jak najszybciej przeszło !

Niektóre moje koleżanki jeszcze imprezują, chodzą non stop na kacu a inne są szczęśliwymi mamami, ja akurat bardzo bym chciała, ale jak na razie nie jest mi to dane. Cierpliwie czekam aż przyjdzie i na mnie czas. Za kilkanaście dni mam wizytę i zobaczymy jakie są dalsze działania. :)
Przyjdzie przyjdzie i posypią się jak z rękawa [emoji6]

My też się raczej nikomu nie chwalimy, że się staramy. Nawet najbliższym.
Ostatnio nawet siostra męża po poinformowaniu, że jest w ciążypytała jakie my mamy plany. Odpowiedzielismy wymijająco, bo w sumie nie chcę ciągle słuchać jak to było u nich i co powinnam przebadać przy każdym rodzinnym spotkaniu.
Na pewno też od razu wszystkim nie powiemy gdyby się udało. Dopiero po pierwszym trymestrze chyba. Tyle się nasłuchałam o tym że dwie kreski niczego nie determinują, że nie chcę wszystkim oznajmiac a potem nie daj Boże tfu tfu znosić współczucia i złotych rad, że kota trzeba wyrzucić, albo schudnąć, albo że 27 lat to późno na dziecko itd itp
Tylko Wam babeczki powiem jeśli jakimś cudem ten czy inny cykl będzie dla nas łaskawy ;)

U mnie w pracy wszystkie dziewczyny wiedzą, ale ci się dziwić jak pracujemy razem 6dni w tygodniu i wiedziały z zaszłam i zaraz poroniłam i widziały jak mi z tym źle było. W sumie najbliższa rodzina też wie że się staramy.
U mnie dzisiaj 30dc, dzisiaj albo jutro @. Na razie cisza na okręcie...

My też nikomu nie mówimy. Najzabawniejsze, ze rodzina pamięta jeszcze moją postawe antydzieciową i raczej uwazają ze więcej dzieci nie będzie nie zaleznie od tego co mi powiedzą. Nie wyprowadzam ich z błędu i zazwyczaj nikt nic nie mowi. Choc niekiedy ktos coś przebąknie.

Zbywam ich wtedy ze czekam az moja mama na emeryture pojdzie to bawić będzie. Wszyscy biorą to za dobry zart i mamy spokój.

Nie chcę zeby ktos wiedział o staraniach, bo jak się nie uda będę miala chociaż pozory ze chciałam tylko jedno i mam.

U mnie w pracy wszystkie dziewczyny wiedzą, ale ci się dziwić jak pracujemy razem 6dni w tygodniu i wiedziały z zaszłam i zaraz poroniłam i widziały jak mi z tym źle było. W sumie najbliższa rodzina też wie że się staramy.
U mnie dzisiaj 30dc, dzisiaj albo jutro @. Na razie cisza na okręcie...

To co jutro teścik tak na nowy rok? :)

Wszystkie chyba przez to przechodzimy. Ja non stop słyszę macie juz córkę to teraz syn, to kiedy parka itp.
@Migdalove ja w twoim wieku ostatnia rzeczą o jakiej bym pomyślała to ciąża wiec duzy szacun ! Bo z tego co pamiętam masz 21? Na pewno niedlugo wam sie uda :*

@Sylwcia35 a będziecie robić jakieś badania nasienia?
W planach ale za jakiś czas. Póki co zobaczymy czy witaminy pomogą :)

reklama
W planach ale za jakiś czas. Póki co zobaczymy czy witaminy pomogą :)
Mi dla mężulka Pani doktor poleciła saszetki Acertin. Podobno jak na razie najlepszy suplement na rynku na poprawę nasienia. Nie jest najtańszy ale my już wszystko próbujemy.
Zaleca się stosowanie preparatu ACERTIN mężczyznom,, planującym powiększenie rodziny, ze względu na obecność selenu, który wspomaha na utrzymanie prawidłowej płodości.

Myo-inozytol: to substancja witaminopochodna. Jest to najczęściej występujący izomer w rodzinie dziewięciu różnych inozytoli i jest jedynym, który jest fizjologicznie skoncentrowany w plazmie nasienia.

Foliany, do których należy kwas foliowy, biorą udział w procesie podziału komórek. Kwas foliowy pomaga w prawidłowej syntezie aminokwasów. Dodatkowo foliany przyczyniają się do zmniejszenia uczucia znużenia i zmęczenia.

Selen przyczyna stę do prawidłowego przebiegu spermatogenezy.

Witamina E i selen przyczyniają się do ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

L-karnityna jest aminokwasem, najwyższy poziom tego składnika znajduje się w najądrzach, gdzie plemniki nabierają zdolności prawidłowego ruchu.

L-arginina: jest aminokwasem będącym prekursorem tlenku azotu.

Do góry