reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

LH miałam robione wstawię wynik i FSH. Zobacz załącznik 1035674
Te badania były robione w odpowiednim dniu cyklu?

Jeśli chodzi stosunek fsh do lh to zbytnio się na tym nie znam i nie wiem jaki wynik świadczy o PCOS. Ale może inne dziewczyny się wypowiedzią. A najlepiej to zapytać lekarza choć nie którzy mówią że jest ok żeby się tylko pacjentki pozbyć. Niestety nie znam twojego lekarza i nie wiem jakie ma podejście.

reklama
Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.

Jak dobrze obliczylam lh przez fsh to wyszło nie całe 1 (ale nie wiem czy faktycznie to się tak oblicza)

Ja mam Pcos. Jestem po braniu lametty a w poniedziałek mam wizytę żeby stwierdzić czy będzie owulacja czy nie. Teraz mam 11dc i pobolewaja mnie jajniki i tak się zastanawiam czy to oznacza że owulacja idzie czy nie hehe.

Wynik mówiący o PCOS bo masz AMH ponad 6 a SHBG też sporo za duże.
Nie rozumiem. Dziewczyna mieści się w normie a ty jej od razu mówisz że ma pcos. Nie wiem, może się nie znam, ale nie bawmy się w lekarzy i nie stawiajmy diagnoz koleżankom za wczasu bo wiem po sobie że może się tym załamać a lekarz jej powie że wynik jest ok.

Nie rozumiem. Dziewczyna mieści się w normie a ty jej od razu mówisz że ma pcos. Nie wiem, może się nie znam, ale nie bawmy się w lekarzy i nie stawiajmy diagnoz koleżankom za wczasu bo wiem po sobie że może się tym załamać a lekarz jej powie że wynik jest ok.
Wreszcie Ktoś to napisał ;)
A co u Ciebie? Już bierzesz clo?

Byłam u lekarza i mówiłam mu i tym AMH i mówię, że jest za wysokie na to on mi pokazuje normy i mówi, że Jak za wysokie skoro mieści się w normach i w moim wieku. I resztę do przeliczenia na wizycie na spokojnie porozmawiamy:)

reklama
Do góry