reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

LH miałam robione wstawię wynik i FSH. Zobacz załącznik 1035674
Te badania były robione w odpowiednim dniu cyklu?

Jeśli chodzi stosunek fsh do lh to zbytnio się na tym nie znam i nie wiem jaki wynik świadczy o PCOS. Ale może inne dziewczyny się wypowiedzią. A najlepiej to zapytać lekarza choć nie którzy mówią że jest ok żeby się tylko pacjentki pozbyć. Niestety nie znam twojego lekarza i nie wiem jakie ma podejście.

reklama
Ważny jest także stosunek stężeń obydwu gonadotropin: prawidłowo stosunek LH:FSH powinien być bliski jedności. Gdy wynosi poniżej 0,6 wskazuje na niedoczynność przysadki, zaś stosunek powyżej 1,5 świadczy o zespole policystycznych jajników.

Jak dobrze obliczylam lh przez fsh to wyszło nie całe 1 (ale nie wiem czy faktycznie to się tak oblicza)

Ja mam Pcos. Jestem po braniu lametty a w poniedziałek mam wizytę żeby stwierdzić czy będzie owulacja czy nie. Teraz mam 11dc i pobolewaja mnie jajniki i tak się zastanawiam czy to oznacza że owulacja idzie czy nie hehe.

Wynik mówiący o PCOS bo masz AMH ponad 6 a SHBG też sporo za duże.
Nie rozumiem. Dziewczyna mieści się w normie a ty jej od razu mówisz że ma pcos. Nie wiem, może się nie znam, ale nie bawmy się w lekarzy i nie stawiajmy diagnoz koleżankom za wczasu bo wiem po sobie że może się tym załamać a lekarz jej powie że wynik jest ok.

Nie rozumiem. Dziewczyna mieści się w normie a ty jej od razu mówisz że ma pcos. Nie wiem, może się nie znam, ale nie bawmy się w lekarzy i nie stawiajmy diagnoz koleżankom za wczasu bo wiem po sobie że może się tym załamać a lekarz jej powie że wynik jest ok.
Wreszcie Ktoś to napisał ;)
A co u Ciebie? Już bierzesz clo?

Byłam u lekarza i mówiłam mu i tym AMH i mówię, że jest za wysokie na to on mi pokazuje normy i mówi, że Jak za wysokie skoro mieści się w normach i w moim wieku. I resztę do przeliczenia na wizycie na spokojnie porozmawiamy:)

reklama
Do góry