reklama
Dwa+Trzy
Fanka BB :)
A oznaczałaś w końcu poziom LH z krwi?Mi chodzi o owulację a nie ciążę. Brak bólu owulacyjnego. Brak nawet cienia nią testach owu a robię dwa razy dziennie. Temperatura non stop ok 36,40. Nic nie czuję, nic nie widzę, nic się nie dzieje. A mąż dzień w dzień bobosexy bo może owulację mam akurat dzisiaj i mamy nieprzegapic
KiedyPytam
Tak. No niski był ogólnie ale owu była. I w zeszłym miesiącu pęcherzyk był i pękł. W ogóle lekarka się nie przejela. Mówi że przy reszcie wyników ok nie jest to powód do zmartwien. W zeszłym cyklu mowila że jak nie będzie owu to da mi w tym clo. Ale były pęcherzyki i rosły ładnie, i pękły. W tym cyklu też mówiła że jak co to damy clo w następnym ale się okazało jak już mówiłam w czwartek, że pęcherzyki są i to dwa. Więc mi to clo niebardzo potrzebne. 21 mm I 19 mm. Pytanie czy teraz pękną. Jak nie to pewnie w przyszłym miesiącu coś dostanę. Ale jak nie pekna to w przyszłym miesiącu skonsultuje wyniki i dwa monitoringi z innym lekarzem. Bo już w sumie jest się na czym oprzeć.A oznaczałaś w końcu poziom LH z krwi?
adzik
Ja jakoś mam dobre przeczucia co do Ciebie [emoji85][emoji847]Tak. No niski był ogólnie ale owu była. I w zeszłym miesiącu pęcherzyk był i pękł. W ogóle lekarka się nie przejela. Mówi że przy reszcie wyników ok nie jest to powód do zmartwien. W zeszłym cyklu mowila że jak nie będzie owu to da mi w tym clo. Ale były pęcherzyki i rosły ładnie, i pękły. W tym cyklu też mówiła że jak co to damy clo w następnym ale się okazało jak już mówiłam w czwartek, że pęcherzyki są i to dwa. Więc mi to clo niebardzo potrzebne. 21 mm I 19 mm. Pytanie czy teraz pękną. Jak nie to pewnie w przyszłym miesiącu coś dostanę. Ale jak nie pekna to w przyszłym miesiącu skonsultuje wyniki i dwa monitoringi z innym lekarzem. Bo już w sumie jest się na czym oprzeć.
KiedyPytam
Dzieki dobrze że ktokolwiek ma bo ja nie mam heh... Cały czas się zastanawiam czy ten dupek mi nie zahamował owu. Bo dupka biorę od środy. A owu miała być po czwartku. Więc teoretycznie 2-3 dni przed wzięłam. Ale musiałam.... Lekarka mnie zapewniała że w tej dawce nie zablokuje owulacji. A w necie tyle opinii.... Na portal zdrowie każdy lekarz odpowiada że blokuje owu i że nie wolno przed owu. A gdzieś z kolei czytam, że dawka 2 tabletki dziennie nic nie zaszkodzi. I bądź tu mądry czlowiekuJa jakoś mam dobre przeczucia co do Ciebie [emoji85][emoji847]
młoda1994
Kochana jak bierzesz duphaston w dawce 10 lub 20mg dziennie to owu nie zablokuje, ale jak już byś brała 30mg lub więcej dziennie to już może spowodować zahamowanie owulacji gdybyś go brała sporo przed owulacja.Dzieki dobrze że ktokolwiek ma bo ja nie mam heh... Cały czas się zastanawiam czy ten dupek mi nie zahamował owu. Bo dupka biorę od środy. A owu miała być po czwartku. Więc teoretycznie 2-3 dni przed wzięłam. Ale musiałam.... Lekarka mnie zapewniała że w tej dawce nie zablokuje owulacji. A w necie tyle opinii.... Na portal zdrowie każdy lekarz odpowiada że blokuje owu i że nie wolno przed owu. A gdzieś z kolei czytam, że dawka 2 tabletki dziennie nic nie zaszkodzi. I bądź tu mądry czlowieku
Dwa+Trzy
@KiedyPytam to ja bym w ogóle się tymi testami nie przejmowała. Przeszukaj sobie nawet to forum, mnóstwo dziewczyn zachodzi w ciążę mimo braku nawet cienia na teście owu. Taki urok i już. Bóle też nie każda kobieta odczuwa, ja przed ciążą też nie miałam żadnych znaków, dlatego też wmawiałam sobie bezpłodność Dopiero na monitoringu widziałam, że jednak mam owulacje i byłam spokojna. O tyle spokojniejsza, że wtedy nawet testy owu nie były popularne. Już sobie wyobrażam ten szał, gdyby mi nie wychodziły
A dlaczego progesteron musisz brać już przed owulacją?
A dlaczego progesteron musisz brać już przed owulacją?
Paraply
Cześć dziewczyny, czy któraś z 2 kreskami?
Czy robilyscie ze swoimi facetami badanie nasienia i potraficie zinterpretować wynik w całości? Jakoś się zalamalam po odebraniu wyników bo niska wyszła morfologia ale w normie. Jedni mówią, że wynik jest prawidłowy bo wszystko w normie ale ja nie jestem taka pewna. Do androloga mąż nie chce iść bo mówi, że za jakis czas będzie trzeba powtórzyć badania bo przed tymi badaniami goraczkowal, brał leki a 2 tygodnie wcześniej antybiotyk i stad może taki zanizony wynik. A ja się martwię.
W dodatku ostatnio mi powiedział, że ciągle o tym gadam i sprowadzam nasze rozmowy do jednego tematu więc trochę odpuścilam z gadaniem. Dzialalismy w tym cyklu ale bardziej na luzie. Bez testów owu, bez nacisku, że trzeba bo są dni płodne tylko wtedy kiedy mieliśmy ochotę. Chyba trochę odpuszczam...
Czy robilyscie ze swoimi facetami badanie nasienia i potraficie zinterpretować wynik w całości? Jakoś się zalamalam po odebraniu wyników bo niska wyszła morfologia ale w normie. Jedni mówią, że wynik jest prawidłowy bo wszystko w normie ale ja nie jestem taka pewna. Do androloga mąż nie chce iść bo mówi, że za jakis czas będzie trzeba powtórzyć badania bo przed tymi badaniami goraczkowal, brał leki a 2 tygodnie wcześniej antybiotyk i stad może taki zanizony wynik. A ja się martwię.
W dodatku ostatnio mi powiedział, że ciągle o tym gadam i sprowadzam nasze rozmowy do jednego tematu więc trochę odpuścilam z gadaniem. Dzialalismy w tym cyklu ale bardziej na luzie. Bez testów owu, bez nacisku, że trzeba bo są dni płodne tylko wtedy kiedy mieliśmy ochotę. Chyba trochę odpuszczam...
reklama
Niemampomyslu
Ja nie wytrzymałam i pojechałam dziś na betę. Słabo w to wierzę. Mam nadzieję ze w 25 dc już pokaże cokolwiek