reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

reklama
Mi chodzi o owulację a nie ciążę. Brak bólu owulacyjnego. Brak nawet cienia nią testach owu a robię dwa razy dziennie. Temperatura non stop ok 36,40. Nic nie czuję, nic nie widzę, nic się nie dzieje. A mąż dzień w dzień bobosexy bo może owulację mam akurat dzisiaj i mamy nieprzegapic :)
A oznaczałaś w końcu poziom LH z krwi?

A oznaczałaś w końcu poziom LH z krwi?
Tak. No niski był ogólnie ale owu była. I w zeszłym miesiącu pęcherzyk był i pękł. W ogóle lekarka się nie przejela. Mówi że przy reszcie wyników ok nie jest to powód do zmartwien. W zeszłym cyklu mowila że jak nie będzie owu to da mi w tym clo. Ale były pęcherzyki i rosły ładnie, i pękły. W tym cyklu też mówiła że jak co to damy clo w następnym ale się okazało jak już mówiłam w czwartek, że pęcherzyki są i to dwa. Więc mi to clo niebardzo potrzebne. 21 mm I 19 mm. Pytanie czy teraz pękną. Jak nie to pewnie w przyszłym miesiącu coś dostanę. Ale jak nie pekna to w przyszłym miesiącu skonsultuje wyniki i dwa monitoringi z innym lekarzem. Bo już w sumie jest się na czym oprzeć.

Tak. No niski był ogólnie ale owu była. I w zeszłym miesiącu pęcherzyk był i pękł. W ogóle lekarka się nie przejela. Mówi że przy reszcie wyników ok nie jest to powód do zmartwien. W zeszłym cyklu mowila że jak nie będzie owu to da mi w tym clo. Ale były pęcherzyki i rosły ładnie, i pękły. W tym cyklu też mówiła że jak co to damy clo w następnym ale się okazało jak już mówiłam w czwartek, że pęcherzyki są i to dwa. Więc mi to clo niebardzo potrzebne. 21 mm I 19 mm. Pytanie czy teraz pękną. Jak nie to pewnie w przyszłym miesiącu coś dostanę. Ale jak nie pekna to w przyszłym miesiącu skonsultuje wyniki i dwa monitoringi z innym lekarzem. Bo już w sumie jest się na czym oprzeć.
Ja jakoś mam dobre przeczucia co do Ciebie [emoji85][emoji847]

Ja jakoś mam dobre przeczucia co do Ciebie [emoji85][emoji847]
Dzieki :) dobrze że ktokolwiek ma bo ja nie mam heh... :) Cały czas się zastanawiam czy ten dupek mi nie zahamował owu. Bo dupka biorę od środy. A owu miała być po czwartku. Więc teoretycznie 2-3 dni przed wzięłam. Ale musiałam.... Lekarka mnie zapewniała że w tej dawce nie zablokuje owulacji. A w necie tyle opinii.... Na portal zdrowie każdy lekarz odpowiada że blokuje owu i że nie wolno przed owu. A gdzieś z kolei czytam, że dawka 2 tabletki dziennie nic nie zaszkodzi. I bądź tu mądry czlowieku

Dzieki :) dobrze że ktokolwiek ma bo ja nie mam heh... :) Cały czas się zastanawiam czy ten dupek mi nie zahamował owu. Bo dupka biorę od środy. A owu miała być po czwartku. Więc teoretycznie 2-3 dni przed wzięłam. Ale musiałam.... Lekarka mnie zapewniała że w tej dawce nie zablokuje owulacji. A w necie tyle opinii.... Na portal zdrowie każdy lekarz odpowiada że blokuje owu i że nie wolno przed owu. A gdzieś z kolei czytam, że dawka 2 tabletki dziennie nic nie zaszkodzi. I bądź tu mądry czlowieku
Kochana jak bierzesz duphaston w dawce 10 lub 20mg dziennie to owu nie zablokuje, ale jak już byś brała 30mg lub więcej dziennie to już może spowodować zahamowanie owulacji gdybyś go brała sporo przed owulacja.

@KiedyPytam to ja bym w ogóle się tymi testami nie przejmowała. Przeszukaj sobie nawet to forum, mnóstwo dziewczyn zachodzi w ciążę mimo braku nawet cienia na teście owu. Taki urok i już. Bóle też nie każda kobieta odczuwa, ja przed ciążą też nie miałam żadnych znaków, dlatego też wmawiałam sobie bezpłodność ;) Dopiero na monitoringu widziałam, że jednak mam owulacje i byłam spokojna. O tyle spokojniejsza, że wtedy nawet testy owu nie były popularne. Już sobie wyobrażam ten szał, gdyby mi nie wychodziły ;)
A dlaczego progesteron musisz brać już przed owulacją?

Czesc dziewczyny jak tam u was dzisiaj nastroje? Ja mam termin @ na środę ale już czuje że wstretna @ przyjdzie:/ ale póki jej nie ma jest nadzieja;)

Cześć dziewczyny, czy któraś z 2 kreskami? :)
Czy robilyscie ze swoimi facetami badanie nasienia i potraficie zinterpretować wynik w całości? Jakoś się zalamalam po odebraniu wyników bo niska wyszła morfologia ale w normie. Jedni mówią, że wynik jest prawidłowy bo wszystko w normie ale ja nie jestem taka pewna. Do androloga mąż nie chce iść bo mówi, że za jakis czas będzie trzeba powtórzyć badania bo przed tymi badaniami goraczkowal, brał leki a 2 tygodnie wcześniej antybiotyk i stad może taki zanizony wynik. A ja się martwię.
W dodatku ostatnio mi powiedział, że ciągle o tym gadam i sprowadzam nasze rozmowy do jednego tematu więc trochę odpuścilam z gadaniem. Dzialalismy w tym cyklu ale bardziej na luzie. Bez testów owu, bez nacisku, że trzeba bo są dni płodne tylko wtedy kiedy mieliśmy ochotę. Chyba trochę odpuszczam...

reklama
Do góry