reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania 2019!

reklama
Mi chodzi o owulację a nie ciążę. Brak bólu owulacyjnego. Brak nawet cienia nią testach owu a robię dwa razy dziennie. Temperatura non stop ok 36,40. Nic nie czuję, nic nie widzę, nic się nie dzieje. A mąż dzień w dzień bobosexy bo może owulację mam akurat dzisiaj i mamy nieprzegapic :)
A oznaczałaś w końcu poziom LH z krwi?

A oznaczałaś w końcu poziom LH z krwi?
Tak. No niski był ogólnie ale owu była. I w zeszłym miesiącu pęcherzyk był i pękł. W ogóle lekarka się nie przejela. Mówi że przy reszcie wyników ok nie jest to powód do zmartwien. W zeszłym cyklu mowila że jak nie będzie owu to da mi w tym clo. Ale były pęcherzyki i rosły ładnie, i pękły. W tym cyklu też mówiła że jak co to damy clo w następnym ale się okazało jak już mówiłam w czwartek, że pęcherzyki są i to dwa. Więc mi to clo niebardzo potrzebne. 21 mm I 19 mm. Pytanie czy teraz pękną. Jak nie to pewnie w przyszłym miesiącu coś dostanę. Ale jak nie pekna to w przyszłym miesiącu skonsultuje wyniki i dwa monitoringi z innym lekarzem. Bo już w sumie jest się na czym oprzeć.

Tak. No niski był ogólnie ale owu była. I w zeszłym miesiącu pęcherzyk był i pękł. W ogóle lekarka się nie przejela. Mówi że przy reszcie wyników ok nie jest to powód do zmartwien. W zeszłym cyklu mowila że jak nie będzie owu to da mi w tym clo. Ale były pęcherzyki i rosły ładnie, i pękły. W tym cyklu też mówiła że jak co to damy clo w następnym ale się okazało jak już mówiłam w czwartek, że pęcherzyki są i to dwa. Więc mi to clo niebardzo potrzebne. 21 mm I 19 mm. Pytanie czy teraz pękną. Jak nie to pewnie w przyszłym miesiącu coś dostanę. Ale jak nie pekna to w przyszłym miesiącu skonsultuje wyniki i dwa monitoringi z innym lekarzem. Bo już w sumie jest się na czym oprzeć.
Ja jakoś mam dobre przeczucia co do Ciebie [emoji85][emoji847]

Ja jakoś mam dobre przeczucia co do Ciebie [emoji85][emoji847]
Dzieki :) dobrze że ktokolwiek ma bo ja nie mam heh... :) Cały czas się zastanawiam czy ten dupek mi nie zahamował owu. Bo dupka biorę od środy. A owu miała być po czwartku. Więc teoretycznie 2-3 dni przed wzięłam. Ale musiałam.... Lekarka mnie zapewniała że w tej dawce nie zablokuje owulacji. A w necie tyle opinii.... Na portal zdrowie każdy lekarz odpowiada że blokuje owu i że nie wolno przed owu. A gdzieś z kolei czytam, że dawka 2 tabletki dziennie nic nie zaszkodzi. I bądź tu mądry czlowieku

Dzieki :) dobrze że ktokolwiek ma bo ja nie mam heh... :) Cały czas się zastanawiam czy ten dupek mi nie zahamował owu. Bo dupka biorę od środy. A owu miała być po czwartku. Więc teoretycznie 2-3 dni przed wzięłam. Ale musiałam.... Lekarka mnie zapewniała że w tej dawce nie zablokuje owulacji. A w necie tyle opinii.... Na portal zdrowie każdy lekarz odpowiada że blokuje owu i że nie wolno przed owu. A gdzieś z kolei czytam, że dawka 2 tabletki dziennie nic nie zaszkodzi. I bądź tu mądry czlowieku
Kochana jak bierzesz duphaston w dawce 10 lub 20mg dziennie to owu nie zablokuje, ale jak już byś brała 30mg lub więcej dziennie to już może spowodować zahamowanie owulacji gdybyś go brała sporo przed owulacja.

@KiedyPytam to ja bym w ogóle się tymi testami nie przejmowała. Przeszukaj sobie nawet to forum, mnóstwo dziewczyn zachodzi w ciążę mimo braku nawet cienia na teście owu. Taki urok i już. Bóle też nie każda kobieta odczuwa, ja przed ciążą też nie miałam żadnych znaków, dlatego też wmawiałam sobie bezpłodność ;) Dopiero na monitoringu widziałam, że jednak mam owulacje i byłam spokojna. O tyle spokojniejsza, że wtedy nawet testy owu nie były popularne. Już sobie wyobrażam ten szał, gdyby mi nie wychodziły ;)
A dlaczego progesteron musisz brać już przed owulacją?

Czesc dziewczyny jak tam u was dzisiaj nastroje? Ja mam termin @ na środę ale już czuje że wstretna @ przyjdzie:/ ale póki jej nie ma jest nadzieja;)

Cześć dziewczyny, czy któraś z 2 kreskami? :)
Czy robilyscie ze swoimi facetami badanie nasienia i potraficie zinterpretować wynik w całości? Jakoś się zalamalam po odebraniu wyników bo niska wyszła morfologia ale w normie. Jedni mówią, że wynik jest prawidłowy bo wszystko w normie ale ja nie jestem taka pewna. Do androloga mąż nie chce iść bo mówi, że za jakis czas będzie trzeba powtórzyć badania bo przed tymi badaniami goraczkowal, brał leki a 2 tygodnie wcześniej antybiotyk i stad może taki zanizony wynik. A ja się martwię.
W dodatku ostatnio mi powiedział, że ciągle o tym gadam i sprowadzam nasze rozmowy do jednego tematu więc trochę odpuścilam z gadaniem. Dzialalismy w tym cyklu ale bardziej na luzie. Bez testów owu, bez nacisku, że trzeba bo są dni płodne tylko wtedy kiedy mieliśmy ochotę. Chyba trochę odpuszczam...

reklama
Do góry