reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Byłam na badaniach wyniki Mają być wieczorem , wróciłam właśnie z wizyty u ginekokog.
Zalecila na zwiększenie płodności, polepszenie owulacji
1) Niepokalanek mnisi
2) Dzięgiel chiński
3) witaminy z grupy B oraz dodatkowo
4 )zestaw witamin ciazowych- z dha
zalecila uzupełniać dobre kultury bakterii
5) olej z wiesiolka ale tylko do owu
Mam w poniedziałek przyjść na usg i zresztą wyników
W środę najpóźniej okres.
Może komuś pomoże. Powiedziała że taki zestaw po 3 miesiącach najdłużej u wiekszosci kobiet przynosi upragnione II kreseczki . Zalecila monitoring. Resztę leków dołączy jak zobaczy wyniki z całego miesiąca.
To chyba cud bo dr wszystkie badania zleca.na NFZ wizyty też i usg też wszystko =) W koncu trafiłam na kogoś kompetentnego.
Właśnie zastanawiałam się nad niepokalankiem i olejem z wiesiolka ale jakoś nie mogę się zabrać za temat

reklama
Ale podlamalam się bo testy owu wychodzą całkowicie negatywne. A miałam mieć owu dzisiaj albo jutro.... Ehhhh....
Ja bym tak na tych testach owu nie polegała. Nie przejmuj się nimi. Mi testy wyszły pozytywnie coś koło 15/16dc czyli owu miała dopiero być za 24-48h a @ przyszła po 25 dniach cyklu i wynikało by że owu była koło 11/12dc. Wtedy testy były negatywne.

Dziewczyny testy owu jak wychodzą pozytywne to nie oznacza wcale ze jest owu ( on ma za zadanie pokazać pik LH. Jest to hormon który powoduje pęknięcie pęcherzyka graafa, ale to ze on jest nie oznacza wcale ze pęknie pęcherzyk. ), ale test który jest negatywny wcale nie oznacza ze tej owulacji w danym cyklu nie ma.

Prawdę mówiąc to tylko monitoring potwierdzi lub wykluczyć owulacje w danym cyklu. Nawet temperatura mierzona cały cykl nie powie nam ze na 100% owu nie było lub ze była.

No właśnie aż tak się nie martwię bo pęcherzyki miałam wczoraj piękne. No w poniedziałek się dowiem czy pękły moje bliźniaki :) hihi. Ale wkurzają mnie te testy od wtorku negatywne cały czas.

No właśnie aż tak się nie martwię bo pęcherzyki miałam wczoraj piękne. No w poniedziałek się dowiem czy pękły moje bliźniaki :) hihi. Ale wkurzają mnie te testy od wtorku negatywne cały czas.
Wiem kiedyś robiłam pół roku z rzędu i strasznie mnie to irytowalo.

A masz możliwość aby podejść na usg zobaczyć czy chociaż jeden peknal?

Zycze ci aby to był ostatni cykl staraniowy.

A u mnie wszystko się jakby cofnęło... Ech. Ciekawe co będzie jutro. Akurat wyjeżdżamy na romantyczny weekend z mężem... Za to jest nowość kolejna w tym cyklu - od wczoraj w ogóle nie mam apetytu i to tak skrajnie. Zjadłam dziś kanapkę i jabłko i w ogóle nie chcę więcej i dobrze się czuję. Miałyście tak kiedyś przed okresem? Ja odkąd pamiętam, to czułam się nalana i się objadałam, a teraz wszystko odwrotnie :(
Jedź na weekend i zapomnij się i już, wiem to trudne ale spróbuj. Wiesz ja mam wrażenie że u mnie każdy cykl jest inny i dziwny odkąd staramy się o dziecko. Być może wynika to z psychiki, a być może z tego że wcześniej nie wsłuchiwałam się tak w swój organizm. No i mój wiek pewnie też robi swoje bo uważam że te uderzenia gorąca wynikają u mnie właśnie z wieku i chyba bliżej mi do menopauzy niż do ciąży i z cyklu na cykl mam coraz mniejsze nadzieję.

Jedź na weekend i zapomnij się i już, wiem to trudne ale spróbuj. Wiesz ja mam wrażenie że u mnie każdy cykl jest inny i dziwny odkąd staramy się o dziecko. Być może wynika to z psychiki, a być może z tego że wcześniej nie wsłuchiwałam się tak w swój organizm. No i mój wiek pewnie też robi swoje bo uważam że te uderzenia gorąca wynikają u mnie właśnie z wieku i chyba bliżej mi do menopauzy niż do ciąży i z cyklu na cykl mam coraz mniejsze nadzieję.

Nie pisz głupot kochana , ja tez miewałam cykle z uderzeniami gorąca przed okresem . Mam 34 lata i rezerwę jajnikowa w jak najlepszym porządku . Poprostu czasem się tak zdarza . Nie nakręcaj się na menopauzę

reklama
Ja nie ufam tym testom mi pokazywały w zeszłym cyklu owu i fasolki brak.

Zastanawiam się czy te bolące piersi mogą być objawem .
Owulacja nie daje gwarancji Fasoli :)
Powtórzę się ale każda zdrowa para ma aż 30% szans na ciążę w każdym cyklu i te procenty maleją z wiekiem. My np mamy statystycznie już tylko 25% :D

@KiedyPytam moje testy przez tydzień pokazywały PIK ;) Ginka kazała wyrzucić do śmietnika bo nigdy nie sugerowała się testami, wg Niej to tylko dodatkowy, niepotrzebny stres.

Do góry