reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Co myślicie? To już pozytyw ? Jest w ogóle możliwy taki przeskok tzn że wczoraj ledwo ledwo 2 kreska A dzisiaj już dość mocno widoczna?

Może faktycznie nie ma sensu robić tych testów...
20191011_202751.jpeg

reklama
Co myślicie? To już pozytyw ? Jest w ogóle możliwy taki przeskok tzn że wczoraj ledwo ledwo 2 kreska A dzisiaj już dość mocno widoczna?

Może faktycznie nie ma sensu robić tych testów...Zobacz załącznik 1032842
Wg mnie już pozytyw i taki przeskok jest zupełnie normaly :) Nazywa się PIKiem bo jest nagłym wzrostem poziomu LH i nie musi stopniowo ciemnieć :) Tzn. Ty nie musisz tego widzieć dlatego niektóre dziewczyny testy robią nawet 3 razy dziennie.

Wg mnie już pozytyw i taki przeskok jest zupełnie normaly :) Nazywa się PIKiem bo jest nagłym wzrostem poziomu LH i nie musi stopniowo ciemnieć :) Tzn. Ty nie musisz tego widzieć dlatego niektóre dziewczyny testy robią nawet 3 razy dziennie.
To teraz wdg Was jak wczoraj były przytulanki brać się za m dziś czy poczekać do jutra ?

Byłam na badaniach wyniki Mają być wieczorem , wróciłam właśnie z wizyty u ginekokog.
Zalecila na zwiększenie płodności, polepszenie owulacji
1) Niepokalanek mnisi
2) Dzięgiel chiński
3) witaminy z grupy B oraz dodatkowo
4 )zestaw witamin ciazowych- z dha
zalecila uzupełniać dobre kultury bakterii
5) olej z wiesiolka ale tylko do owu
Mam w poniedziałek przyjść na usg i zresztą wyników
W środę najpóźniej okres.
Może komuś pomoże. Powiedziała że taki zestaw po 3 miesiącach najdłużej u wiekszosci kobiet przynosi upragnione II kreseczki . Zalecila monitoring. Resztę leków dołączy jak zobaczy wyniki z całego miesiąca.
To chyba cud bo dr wszystkie badania zleca.na NFZ wizyty też i usg też wszystko =) W koncu trafiłam na kogoś kompetentnego.
1 i 2 to jakieś herbatki/napary?

Wiem kiedyś robiłam pół roku z rzędu i strasznie mnie to irytowalo.

A masz możliwość aby podejść na usg zobaczyć czy chociaż jeden peknal?

Zycze ci aby to był ostatni cykl staraniowy.
No nie mam. Koja lekarka przyjmuje od pon do piątku. Nie chcę iść nigdzie indziej. W poniedziałek się dowiem czy pękły. Wytrzymam. Mam intensywny weekend to może jakoś wytrwam nie myśleć o tym.

Co do testów owu. Mi nie wyszedł pozytyw a owulacja była więc do końca ufać im nie można. I wiadomo najlepiej robić koło 22 wtedy jest szczyt Lh :)

reklama
To teraz wdg Was jak wczoraj były przytulanki brać się za m dziś czy poczekać do jutra ?

Gin w klinice mówił ze większa szansa na ciąże jest jak plemniki czekają sobie na komórkę , maja do pokonania sporo drogi . A komórka jest zdolna do zapłodnienia tylko w jakieś 12 h od uwolnienia . Ja bym nie czekała do jutra Bo może być za późno

Do góry