reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania 2019!

Jeżeli do tej pory nie było chorej tarczycy to ja bym powtórzyła badania za miesiąc. Tak niewielkie odchylenia mogą być np. od przejściowego stresu.
Mam guzka na tarczycy i ogólnie jest anatomiczne duża może stąd taki wynik . Nigdy mimo tego guzka nie miałam złych wyników. No ale 2l temu poronilam i pyt czy to może mieć związek

reklama
Mam guzka na tarczycy i ogólnie jest anatomiczne duża może stąd taki wynik . Nigdy mimo tego guzka nie miałam złych wyników. No ale 2l temu poronilam i pyt czy to może mieć związek
Teoretycznie choroby tarczycy mogą mieć wpływ na donoszenie ciąży, ale z praktyki jeszcze się z tym nie spotkałam wśród znajomych żeby to rzeczywiście miało wpływ. Moja koleżanka ma Hashimoto i lekarz mówił, że nie ma szans na dziecko, a normalnie zaszła w ciążę.

Ja mam niedoczynność i staramy się niespełna rok. Lekarze mówią, że to nie ma wpływu, no ale ja mam jeszcze PCOS.

Wydaje mi się, że grunt to uregulowane wyniki. TSH masz w normie, chociaż chyba dla ciąży najlepiej jest około 1-1,5 (nie wiem ile w tym prawdy). A ft3 i ft4 wrzuć w kalkulator i zobacz jaki masz współczynnik. Poczytaj o tym współczynniku bo on może mieć wpływ na funkcjonowanie tarczy i tym samym hormonów płciowych.

Teoretycznie choroby tarczycy mogą mieć wpływ na donoszenie ciąży, ale z praktyki jeszcze się z tym nie spotkałam wśród znajomych żeby to rzeczywiście miało wpływ. Moja koleżanka ma Hashimoto i lekarz mówił, że nie ma szans na dziecko, a normalnie zaszła w ciążę.

Ja mam niedoczynność i staramy się niespełna rok. Lekarze mówią, że to nie ma wpływu, no ale ja mam jeszcze PCOS.

Wydaje mi się, że grunt to uregulowane wyniki. TSH masz w normie, chociaż chyba dla ciąży najlepiej jest około 1-1,5 (nie wiem ile w tym prawdy). A ft3 i ft4 wrzuć w kalkulator i zobacz jaki masz współczynnik. Poczytaj o tym współczynniku bo on może mieć wpływ na funkcjonowanie tarczy i tym samym hormonów płciowych.
Tarczyca co do zajścia w ciążę i jej donoszenia ma dużo wspólnego.

Odebrałam wyniki krwii Czy któraś pomoże? Mam się czym martwić?
Ja choruje na tarczyce niedoczynność hashimoto.

Jeśli chodzi o wyniki twoje to wydaje mi się że masz w dolnej granicy normy tsh a ft3 masz na górnej granicy normy. Skonsuktowala bym to z dobry lekarzem.

Moim zdaniem lepiej skonsuktowac niż później sobie płuc w brodę patrząc w lustro.

Tarczyca przy zajsciu w ciążę i w samej ciąży jest bardzo ważna. Warto tego pilnować i sprawdzać raz na 3 miesiące.

Jeśli mogę coś poradzić to warto też zrobić anty tpo i anty tg.

Czesc wszystkim, mam 22 lata i od 6 miesięcy staramy się z meżem o dzidzie, ostatnio zauważyłam u siebie powiększenie piersi i brodawek, bol podbrzusza i od czasu do czasu ból jajników, brzuch mam strasznie wzdety jakbym połknęła arbuza, nie wiem czy to objawy ciąży czy po prostu już świruje...
Hej a powiedz mi który masz dc i czy masz regularne cykle.?

reklama
Czyli jest nadzieja powtórz jutro lub po jutrze test i kreska powinna sciemniec. A jeśli masz możliwość to w poniedziałek na betę. A możesz wstawić zdjęcie testu?.

Ja się starałam 7 lat w tym 4 straty. Ostatnia początkiem sierpnia. Odpuściłam.

Do góry